Hemgjorda potatisgnocchi är mjuka och möra och mycket bättre än köpta i butik. Gnocchi är också frysvänlig. Det här receptet blir en generös sats så att du kan frysa in några till en annan måltid.

Detta recept är också väldigt mångsidigt. Du kan fräsa den med smör och bacon som vi gjorde med vår Pierogisläng i gnocchin Marinad eller servera med Pesto sås.

Gnocchi serveras i två skålar med pesto och marinara

Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar. Läs min avslöjandepolicy.

Vi älskar italienska pastarecept från Bakad Ziti till Kyckling Scampi. Om du är ett fan av tröstande italienska rätter är detta Gnocchi-recept ett måste att prova!

Hemlagad Gnocchi-video

Om du gillade den här videon för Gnocchi, tack prenumerera på vår Youtube-kanal (PS Klicka på KLOCKA-ikonen så att du kan vara den första att veta när vi lägger upp en ny video).

Ingredienser till Gnocchi

 • Rödbrun potatis – Russets eller Idaho-potatis är minst benägna att bli gummiaktig
 • Ägg – att tillsätta ett uppvispat ägg hjälper till att hålla ihop degen
 • Mjöl – vanligt universalmjöl fungerar utmärkt
 • Ricotta ost – valfritt, men gör gnocchi väldigt mjuk och mör (jag lärde mig detta av Gordon Ramsays Gnocchi-recept)
 • Salt och peppar – dessa enkla kryddor är allt du behöver
Ingredienser till hemgjord gnocchi

Hur man lagar potatis till Gnocchi

 • Bakad potatis – bakning är vår föredragna metod. Tvätta potatisen och stick hål överallt med en gaffel. Du kan göra Snabbbakad potatis, Air Fryer bakad potatiseller grädda i en vanlig ugn vid 450˚F i 45-60 minuter tills det lätt kan stickas igenom av en kniv som sticks in i mitten.
 • Kokta potatisar kan vara mer vattensjuk än bakad potatis och kommer att behöva lite mer mjöl (upp till 1 1/2 koppar). Koka hel potatis (med skal på) tills den är lätt att genomborra.
potatisgnocchi med marinara och parmesan

Hur man gör potatisgnocchi

 • Förbered potatis – När potatisen är kokt, låt vila tills den är tillräckligt kall för att hantera, skala och skär i 4 skivor. Använda en potatisrisare att pressa en bit potatis i taget över en ren arbetsyta.
 • Gör deg – ringla potatis med uppvispat ägg och pricka med ricottaost. Sikta mjöl, salt och peppar över potatisen.
 • Knåda deg – Använd en bänkskrapa eller händerna för att vika ihop allt, tryck ner degen försiktigt. Pudra arbetsytan med mjöl och knåda/kavla degen. Fortsätt arbeta tills mjölet är helt införlivat och en smidig deg har bildats. Forma en stock med degen.
Steg för steg gör potatisgnocchideg
 • Dela degen i 8 bitar rulla sedan varje bit till en lång remsa och skär i 1-tums bitar.
 • Forma Gnocchi – rulla gnocchi över en mjölad gaffel eller över en mjölad gnocchi paddel. Överför till en bakplåtspappersklädd plåt pudrad med mjöl, håll dem i ett enda lager.
 • Koka Gnocchi i 3-4 omgångar i saltat vatten (använd 1 1/2 msk salt till hälften av en 5-quarts kastrull med vatten). Så snart de börjar flyta till toppen, ställ in en timer på 1 minut och ta sedan bort dem från vattnet med en sil. Överför till varm sås eller fräs i en smörad stekpanna.
Hur man skär och formar gnocchi

Sätt att forma gnocchi

 • Gaffelmetod – Du kan rulla gnocchi över en gaffel (doppa gaffeln i mjöl för att förhindra att den fastnar). Tryck ner degbiten och från gaffeln med tummen. En gaffel ger dem en mer uttalad form.
 • Gnocchi paddel är ett specialverktyg gjort för att forma gnocchi. Den bildar mjuka åsar när du trycker och rullar degbiten nerför paddeln. Du behöver ingen för att göra gnocchi.
 • Metod med fingerindrag – du kan helt enkelt peta in varje gnocchi i mitten med fingertoppen och hålla formen väldigt enkel. Detta fungerar utmärkt om du steker eftersom de tappar sina åsar ändå.
forma gnocchi med en paddel och en gaffel

Vanliga frågor:

Vad är Gnocchi?

Gnocchi är en italiensk pasta gjord på potatis, ägg och mjöl. De är i huvudsak italienska potatisdumplings. Ibland tillsätts ricotta eller till och med används istället för potatis.

Kan jag ersätta Ricotta?

Du kan utelämna ricottan helt om du föredrar det, men det gör gnocchin mörare.

Kan jag använda överbliven potatis?

Du kan använda överbliven kokt potatis eller bakad potatis.

Finns det somersätta en potatispressare

Du kan ersätta potatisrisare med ett rivjärn, antingen de stora eller små hålen. Om potatisen är för mjuk kan den täppa till ett fint rivjärn så du skulle använda de större hålen på ett rivjärn i så fall.

Hur man använder en potatispressare eller ett rivjärn för gnochi

Hur man serverar gnocchi

Förbered din serveringsmetod innan du lagar gnocchi eftersom de kokar snabbt och du vill kunna ösa ner dem i såsen eller den varma stekpannan direkt.

 • Gnocchi med marinara – värme Marinad i en kastrull och tillsätt kokta gnocchi så fort de är kokta och blanda sedan.
 • Gnocchi i pesto – spridning pesto på ett fat och koka sedan gnocchi.
 • Stekt Gnocchi – Bryn lite bacon i en non-stick stekpanna och ta bort bacon med en hålslev. Låt den kokta gnocchin rinna av väl för att undvika överflödigt stänk och överför omedelbart till det varma baconfettet. Stek tills de är gyllene på alla sidor. Strö över bacon och servera med gräddfil.
Stekt gnocchi med bacon och gräddfil

Hur man fryser Gnocchi

Överför formade gnocchi till en bakplåtspappersklädd och mjöldammad plåt (förvara gnocchi i ett enda lager så att de inte klibbar ihop). Frys i 2 timmar tills den är fast och överför sedan till en frysplastpåse och frys in tills den ska användas.

Pesto gnocchi på en gaffel

Fler italienska recept

Vi älskar att återskapa våra italienska favoritrecept hemma. Om du gillade detta gnocchi-recept, här är några fler italienska-inspirerade rätter som du måste prova.

Gnocchi recept

Förberedelsedags: 45 minuter

Tillagningstid: 5 minuter

Total tid: 50 minuter

Gnocchi bildades

Hemlagad potatisgnocchi är oändligt mycket bättre än köpta och de är frysvänliga. Detta recept är också väldigt mångsidigt. Vi älskar att sautera dem och servera med bacon och gräddfil, eller helt enkelt slänga dem i pestosås eller varm marinara och parmesanost.

Författare: Natasha Kravchuk

Skicklighetsnivå:

Lätt/Medium

Kostnad att göra:

$4-$6

Nyckelord:

gnocchi, potatisgnocchi

Kök:

italienska

Kurs:

Huvudrätt

Kalorier: 168

Serveringar: 8 människor

Ingredienser till potatisgnocchi

 • 2
  lbs
  rostad potatis, 4 stora
 • 1
  stort ägg, slagen
 • 1
  kopp
  mjöl för alla ändamål, (lägg till mer om potatisen var kokt och fuktigare) plus mer för att pudra
 • 1
  tsk
  salt-, plus mer för att koka gnocchi
 • 1/4
  tsk
  svartpeppar
 • 1/4
  kopp
  Ricotta ost, dräneras om det finns vätska
 1. Tvätta potatisen och stick hål överallt med en gaffel. Baka potatisen antingen i snabbgrytan, i fritösen eller i ugnen vid 450˚F i 45-60 minuter tills den är lätt att genomborra och låt den sedan vila tills den är tillräckligt kall för att hanteras. Skala potatisen och skär var och en i 4 skivor. Använda en potatisrisare att pressa en bit potatis i taget över en ren arbetsyta.

 2. Ringla 1 uppvispat ägg över potatisen och prick toppen av potatisen med bitar av ricottaost.

 3. Blanda 1 tsk salt och 1/4 tsk peppar till 1 dl mjöl och sikta sedan mjölblandningen över potatisen.

 4. Använd en bänkskrapa eller händerna för att blanda ihop allt lätt och använd sedan händerna för att trycka ihop degen försiktigt. Pudra arbetsytan och degen med mjöl medan du försiktigt knådar, rullar och viker degen. Överknåda eller krossa inte degen utan håll den lätt och fluffig. Knåda bara tills mjölet är blandat och en mjuk och smidig deg har bildats.

 5. Rulla degen till en stock och dela den i 8 bitar. Rulla varje bit till tunna remsor och skär remsor i 1-tums bitar. Rulla gnocchi över en mjölad gaffel eller över en gnocchi paddel för ett åsmönster. Överför formade gnocchi till en bakplåtspappersklädd och mjöldammad plåt, håll dem i ett enda lager. Innan du lagar gnocchi, förbered din önskade serveringsmetod (se nedan).

 6. Koka gnocchi i 3-4 omgångar i saltat vatten (1 1/2 msk salt till en halv kastrull vatten). Överfulla inte grytan och rör om lätt ifall de klistrat ihop. Så snart de börjar flyta till toppen, koka i 1 minut och lyft omedelbart med en sil för att rinna av och överför sedan till varm sås eller avsluta dem i en stekpanna. Upprepa tillagningen av de återstående satserna.

Så här serverar du gnocchi:
Marinara – värm lite marinarasås i en stekpanna och tillsätt kokta gnocchi så fort de är kokta. Rör försiktigt för att täcka.
Pesto – bred ut ett par skedar pesto på ett fat och lägg sedan på kokt gnocchi. Toppa med mer pesto om så önskas och rör försiktigt för att kombinera.
Fräs med bacon – Bryn bacon i en non-stick stekpanna och ta bort bacon med en hålslev. Tillsätt försiktigt väldränerad gnocchi direkt i den heta oljade pannan och fräs tills de fått färg på båda sidor (se upp för fettstänk). Lägg över på en tallrik, strö över bacon och servera med en klick gräddfil.

Näringsinnehåll

Gnocchi recept

Belopp per portion

Kalorier 168
Kalorier från fett 18

% Dagligt värde*

Fett 2g3 %

Mättat fett 1g6 %

Transfett 1g

Fleromättat fett 1g

Enkelomättat fett 1g

Kolesterol 24mg8 %

Natrium 311mg14 %

Kalium 506mg14 %

Kolhydrater 33g11 %

Fiber 2g8 %

Socker 1 g1 %

Protein 6g12 %

Vitamin A 65 IU1 %

C-vitamin 6mg7 %

Kalcium 37mg4 %

Järn 2 mg11 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.Source link

Rate this post

Leave a Reply