Detta lättgrillad grönsakssallad receptet lägger till rökig röding till dina favoritgrönsaker och slänger dem sedan i en syrlig vinägrett med massor av färska örter. Det är enkelt, hälsosamt, vegetariskt, mjölkfritt och bra att dela med sig av, så planera att ta med det här till din nästa picknick eller fest.

En stor och liten skål fylld med grillad grönsakssallad och två serveringsskedar i den stora skålen.

Anpassad från Ross Dobson | Firepit Grill | Murdoch Books, 2022

Denna lättgrillade grönsakssallad är ett väldigt enkelt, väldigt gott recept att ha i din repertoar. Börja med några grunder: hackad vitlök, chili, persilja, någon sorts olja och något med en tangfaktor (som vinäger eller citronsaft). Lägg sedan till de grillade grönsakerna du gillar.

På sommaren gillar jag vingrönsaker – aubergine, tomater och bönor. Få dem alla förkolnade och välsmakande.–Ross Dobson

Vanliga frågor om lätt grillad grönsakssallad

Är romska tomater detsamma som plommontomater?

Ungefär. Roma tomater är en typ av plommontomat. De är ovala och mindre än de flesta av deras rundare kusiner. Plommon och romer har också färre frön, lägre vattenhalt, och deras kött är köttigare och segare än andra typer av tomater, vilket gör dem perfekt lämpade för matlagning, konservering och för användning i såser.

Vad ska jag göra med överbliven grillad grönsakssallad?

Hacka grönsakerna och lägg dem ovanpå en enkel skorpa med getost för en fantastisk pizza. Kasta grönsakerna med pasta till en kall eller varm pastarätt. Ät dem över en sallad, lägg dem på smörgåsar eller stoppa in dem i en knaprig grillad ost eller panini.

Hur förhindrar du att grönsaker faller genom gallret på grillen?

Det enklaste sättet är att använda en grillkorg eller grillbricka som är speciellt framtagen för att grilla grönsaker. Grillkorgar kommer också med handtag, vilket gör det lättare att vända.

Lätt grillad grönsakssallad

En stor och liten skål fylld med grillad grönsakssallad och två serveringsskedar i den stora skålen.

Byt gärna in dina favoritgrönsaker i denna enkla grillade grönsakssallad.

Ross Dobson

Prep 15 min

laga mat 30 min

Total 45 min

Till den grillade grönsakssalladen

Gör den grillade grönsakssalladen

  • Förbered en gas- eller kolgrill eller eldstad för medelhög värme.

  • Lägg tomaterna i en stor skål. Tillsätt 1 msk olivolja, smaka av med salt och peppar och rör om försiktigt. Lägg tomaterna med skurna sidan nedåt på grillen precis tills de får grillmärken, 2 till 3 minuter. Överkoka dem inte.

  • Vänd tomaterna och koka i ytterligare 2 till 3 minuter. Använd en tång för att överföra dem till en stor skål.

  • Tillsätt auberginen i samma skål som du slängde tomaterna i. Häll i ytterligare en matsked av olivoljan och smaka av med salt och peppar. Kasta auberginen för att täcka i olja.

  • Grilla auberginen, vänd ofta, tills den är gyllene och mjuk, 10 till 12 minuter. Lägg i skålen med tomaterna.

  • Lägg till sist bönorna i samma stora mixerskål, tillsätt den återstående olivoljan och smaka av med salt och peppar. Kasta bönorna väl och lägg dem försiktigt på grillen (låt dem inte falla mellan stolarna). Grilla, vänd ofta, tills de är fint förkolnade, 8 till 10 minuter. Använd en tång för att överföra dem till skålen med aubergine och tomater.

  • Häll lite av dressingen över de varma grönsakerna. Ge en snabb släng och krydda efter smak.

  • Rör ner rödlök, dill, basilika och persilja. Tillsätt resten av dressingen och servera varm eller rumstemperatur.

Servering: 1delKalorier: 299kcal (15 %)Kolhydrater: 17g (6 %)Protein: 4g (8%)Fett: 26g (40 %)Mättat fett: 4g (25 %)Fleromättat fett: 3gEnkelomättat fett: 18gNatrium: 402mg (17 %)Kalium: 640mg (18 %)Fiber: 6g (25 %)Socker: 9g (10 %)Vitamin A: 1525IU (31 %)C-vitamin: 48mg (58 %)Kalcium: 59mg (6 %)Järn: 2mg (11 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 8 augusti 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply