Jag älskar detta enkla frittata-recept! Den är perfekt tillagad, mjuk inuti och har en konsistens som liknar vaniljsås. Du kan packa in nästan vad som helst i den, i denna grönsaksversion lägger vi till massor av färgglada och välsmakande grönsaker, ost och örter. Hoppa till det enkla grönsaksfrittata-receptet eller läs vidare för att se våra tips för att göra det.

Enkelt recept på grönsaksfrittata

När jag säger att frittatas är en av våra favoriträtter så skojar jag inte. De är lätta att göra, billiga och läckra varma eller kalla. Gör detta en kväll och ha rester till frukost, lunch eller middag nästa kväll.

Det här receptet är perfekt för att rensa ur kylen. Har du en halv zucchini i grönsakslådan? Använd den! Överbliven rostad squash eller rostade grönsaker i kylen? Perfekt, lägg till dem i din frittata.

De lagrar också bra, så att du kan packa ihop dem för pågående frukostar, lägga till dem i en engelsk muffins till frukostmackor eller servera dem kalla med en sallad till lunch. De värms till och med bra i mikron!

Jag är säker på att vi alla har haft sub-par frittatas förut, så låt oss dyka in i hur man gör dem bäst! När du vet hur man gör den perfekta frittatan kommer du att bli fast!

Hur man gör den bästa frittatan

Frittatas är lätta att bemästra, lovar. Den perfekta frittatan ska vara krämig och mjuk i mitten, inte svampliknande eller torr.

Hur man gör den bästa grönsaksfrittatan

När du gör frittatas, använd en ugnssäker, non-stick stekpanna eller en välkryddad gjutjärnspanna. Allt tillagas i stekpannan, så non-stick-egenskaperna hjälper till när du tar bort skivor för servering.

Om du inte har en stekpanna som är lämplig för ugnen, du kan baka den i en 2-quarts ugnsform istället. Scrolla ner för våra tips för att göra en frittata i en gryta.

Eftersom du kan lägga till nästan vad som helst till detta, här är vårt enkla frittata-recept (vi använder en 10-tums stekpanna):

  • Tio stora ägg
  • Fem matskedar helfet mejeriliknande grädde (se nedan för fler förslag)
  • Två till tre koppar tillagade tillägg som grönsaker och kött
  • Fyra till fem uns ost
  • 1/2 tsk fint salt och 1/4 tsk färskmalen svartpeppar
  • En näve färska örter

Förhållandet tio ägg till 10-tums stekpanna ger dig en inte alltför tjock, men inte för tunn frittata, men om du bara har en 12-tums stekpanna, oroa dig inte! Det blir lite tunnare, och det kan lagas lite snabbare, men det blir ändå utmärkt. För en 12-tums stekpanna kan du också lägga till två ägg till i blandningen och öka mejeriet till 6 matskedar. Det är upp till dig.

Vårt Go-To Frittata recept

För den bästa frittatan, använd fullfet mejeri

Vi är inte de enda som predikar detta. Titta runt på internet så ser du det de flesta recept kräver helfeta mejeriprodukter.

Om du har sett vår metod för krämig äggröra vet du att vi rekommenderar att du inte lägger till något i äggen. Ingen grädde, ingen mjölk, bara ägg, salt och peppar.

Tja, frittatas är lite annorlunda. Kommer du ihåg hur vi letar efter det där vaniljsåsliknande mitten? Det är det fullfeta mejeriet som tar oss dit. Mejeri med lägre fetthalt kommer inte att ge dig den krämiga, krämiga konsistensen vi letar efter. Istället blir det torrare och svampliknande. Här är några förslag på vilket mejeri du kan vispa i dina ägg:

  • Tung grädde eller halv-och-halva
  • Helmjölk
  • Helmjölksricottaost
  • Gräddfil eller crème fraîche
  • Mascarpone ost

Vilken ost ska jag använda?

Det är osten som gör frittatas extra goda. Använd en smakrik, smältande och osig ost i äggblandningen. Prova strimlad cheddar, Gruyere (min favorit) eller fontina.

För mer ostverkan, klick en krämig ost som ricotta, färskost eller getost direkt i stekpannan. Den krämiga osten kommer inte att blandas in i frittatan, men efter att den är gräddad har du fickor med sliskig ost hela tiden. Mums!

Hur man lagar dem

När det gäller att laga en frittata, vi använder den traditionella metoden genom att börja på spishällen och sedan avsluta i ugnen:

  • Börja tillaga den på spishällen – i cirka 1 minut. När ytterkanterna av frittatan blir ljusare och de börjar stelna, skjut in stekpannan i en förvärmd ugn för att avsluta tillagningen.
  • Tillaga färdigt i ugnen. Vi använder en ugn på 350 grader Fahrenheit och bakar någonstans mellan tjugo och trettio minuter. Håll ett öga på frittatan när den tillagas, spela på den och kontrollera den några minuter innan den ska vara klar. Du letar inte efter en brun topp, bara en som ser tillagad ut och knappt stelnad.

Som jag nämnde ovan kan du baka frittatas i en ugnsform:

  • Koka dina grönsaker och blandningar (som korv eller bacon) i förväg.
  • Tillsätt blandningarna och äggblandningen i en lätt smord ugnsform på två liter och baka i en ugn på 350 grader Fahrenheit tills toppen ser knappt fast och när du vickar på bakformen, vippar frittatan lite. (En 9-tums fyrkantig gryta fungerar bra).
Frittata Ingredienser

Du kan lägga till nästan vad som helst till din frittata, men låt oss fokusera på den här grönsaksversionen en minut, okej? Du kan ersätta de flesta grönsaker i detta recept. Ha bara följande tips i åtanke:

  • Använd färska eller överblivna grönsaker.
  • För färska grönsaker, koka dem innan de blandas med äggen. Rejälare grönsaker som lök, potatis och vintersquash tar längre tid att förkoka än möra grönsaker som grönkål, spenat eller mangold.
  • För överblivna grönsaker, värm upp dem i stekpannan innan du tillsätter äggblandningen.
  • Tillsätt färska örter som basilika, gräslök eller persilja. Du kan göra detta på två sätt: vispa ner dem i äggblandningen eller strö dem ovanpå den kokta frittatan.
Enkelt recept på grönsaksfrittata

Du kan servera frittatas direkt från ugnen eller kall – båda är läckra. Du kan till och med värma upp rester en minut i mikrovågsugnen. Kokta frittatas förvaras väl, inslagna i kylen i två till tre dagar. Vi rekommenderar inte att frysa dem eftersom frysen ändrar konsistensen på rätten.

Lätt grönsaksfrittata

  • PREP
  • LAGA MAT
  • TOTAL

Den bästa frittatan har en konsistens som liknar vaniljsås. Vispa i lite helfet mejeri som grädde, halv och halv eller till och med helmjölk är avgörande för bästa konsistens. Spela också säkert när du bakar frittatan och kontrollera den några minuter innan den ska vara klar. Perfekt tillagade frittatas ser knappt ut och darrar – som jello – efter att ha skakat pannan försiktigt.

Ger 6 portioner

Du kommer behöva

10 stora ägg

5 matskedar tung grädde, halv-och-halv eller helmjölk

3/4 tsk fint havssalt

1/4 tsk nymalen svartpeppar

1 kopp (4 uns) strimlad ost, som Gruyere, cheddar eller fontina

1 msk olivolja

1/2 medelstor zucchini, skivad i tunna mynt

1/2 medelstor lök, skivad

1 medelstor paprika, skivad

1 1/2 dl packad babyspenat

Hackade eller rivna färska örter som persilja, gräslök eller dill

Vägbeskrivning

  • Förbered ägg
  • Värm ugnen till 350 grader Fahrenheit.

    Vispa äggen med grädde, 1/2 tesked av salt, peppar och ost i en medelstor skål.

    • Förbered grönsaker
    • Värm olivoljan i en ugnssäker 10-tums stekpanna (non-stick eller en välkryddad gjutjärnspanna är bäst).

      Tillsätt zucchini, lök och paprika. Koka, rör om då och då tills löken är mjuk och zucchinin och paprikan har fått lite färg; ca 5 minuter.

      Krydda med 1/4 tsk salt och tillsätt sedan spenaten. Kasta spenaten runt pannan tills den är lite vissen och ljusgrön.

      • Att avsluta
      • Sänk värmen till låg. Ge äggblandningen ytterligare en visp och häll sedan i kastrullen. Shima pannan lite fram och tillbaka för att fördela ägget runt grönsakerna.

        När kanterna på frittatan börjar stelna och blir ljusare i färg, skjut in stekpannan i den förvärmda ugnen; ca 1 minut.

        Grädda i 20 till 30 minuter, tills äggen knappt har stelnat och frittatan skakar – som gelé – när du skakar pannan försiktigt. Håll ett öga på den medan den bakas och kolla frittatan några minuter innan den ska vara klar. Du letar inte efter en brun topp, bara en som ser tillagad ut och knappt stelnad.

        Servera frittatan varm eller kall med färska örter på toppen.

Adam och Joannes tips

  • Vi efterlyser grädde, halv-och-halv eller helmjölk, men gräddfil, crème fraîche och ricottaost fungerar också.
  • För en frittata med fickor av sliskig ost, tillsätt några klick mjuk krämig ost som ricotta, färskost eller getost.
  • Du behöver inte följa vårt exakta recept när det kommer till grönsakerna du använder i din frittata. För en frittata med 10 ägg, håll dig till 4 till 5 koppar färska grönsaker.
  • Använd överblivna grönsaker i frittatan: Värm överblivna grönsaker i stekpannan igen innan du blandar med äggblandningen. Använd 3 koppar tidigare kokta grönsaker.
  • Så här gör du en ugnsbakad frittata i en ugnsform: Tillaga dina grönsaker och blandningar (som korv eller bacon) i förväg. Tillsätt blandningarna och äggblandningen i en lätt smord ugnsform och grädda frittatan i en ugn på 350 grader Fahrenheit tills toppen ser knappt stel ut och när du viftar på ugnsformen, vippar frittatan lite. .
  • Näringsfakta: Näringsfakta nedan är uppskattningar. Vi har använt USDA-databasen för att beräkna ungefärliga värden. Vi använde grädde i våra beräkningar.

Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #toppratter.se — Vi älskar att se dina skapelser på Instagram och Facebook! Hitta oss: @toppratter.se

Näring per portion: Serveringsstorlek 1 skiva (totalt 6 skivor) / Kalorier 279 / Totalt fett 21,4g / Mättat fett 9,6 g / Kolesterol 346,2mg / Natrium 559,8mg / Kolhydrat 4g / Kostfiber 0,8 g / Totalt socker 2,6 g / Protein 17,4g

FÖRFATTARE: Adam och Joanne Gallagher





Source link

Rate this post

Leave a Reply