Det bästa Fry grönsaker Recept. Sauterade grönsaker kvävda i en snabb söt och salta sås. Denna grönsaksröra i en panna är läcker serverad som huvudrätt eller sida med Fluffigt vitt ris.
En wokning är ett bra alternativ när du är på humör för asiatisk mat men inte vill beställa avhämtning.
Tjena tjena. Valentina med Valentina’s Corner delar vårt favoritrecept på Woka i grönsaker.
LÄTT Grönsaksröra:
Det här är receptet du vill ha till hands för snabba middagar, speciellt om du har grönsaker du behöver använda. Vi använde babymajsspjut, svamp, röd paprika och broccoli i det här receptet, men du kan använda nästan vilka grönsaker som helst.
Här är andra grönsaker som fungerar utmärkt i en grönsaksröra: Lök (röd eller söt), haricots verts, snöärtor och sparris.
Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar. Läs min avslöjandepolicy.
Hur gör man Veggie Wok Fry?
Ett recept blir inte mycket enklare än det här. Glöm inte att sätta igång med ditt tillbehör eftersom den här wokningen går ihop så snabbt.
-
- Förbered grönsaker – Se till att skära grönsakerna i enhetliga storlekar så att de kokar jämnt.
- Fräs grönsaker i en stor skida eller wok. Tillsätt smör, vitlök och ingefära.
- Gör woksås genom att blanda ihop alla ingredienserna.
- Tillsätt såsen till grönsakerna. Sjud wok i 3 – 4 minuter tills såsen tjocknar, rör om efter behov.
Vad ska man servera wokade grönsaker med?
Detta recept kan enkelt serveras som:
Kan jag göra wokningen i förväg?
ja! Detta kan enkelt göras i förväg. Förbered grönsakerna och förvara dem täckta och kylda tills de ska användas. Såsen kan göras och förvaras i en annan behållare. Fortsätt med receptet när du är redo att servera röran fritera.
Så här värmer du wok: Wokningen värms upp ordentligt och kan göras helt i förväg, sedan är det bara att värma på låg värme.
Denna grönsaksröra är så enkel och god. Den söta och salta hemlagade woksås med ingefära och vitlök ger så mycket smak åt de sauterade grönsakerna. Vi lade till lite het sås för värme i såsen men det kan helt utelämnas.
Andra populära asiatiska rätter:
Det BÄSTA grönsaksröra receptet
Förberedelsedags: 10 minuter
Tillagningstid: 15 minuter
Total tid: 25 minuter

Grönsakssitr-fry är en snabb en-panna-rätt klar på under 30 minuter. Sauterade grönsaker i en lätt söt och saltig woksås. Det perfekta receptet när du är sugen på asiatisk avhämtning som kan göras hemma.
Skicklighetsnivå:
Lätt
Kostnad att göra:
$6-$10
Nyckelord:
grönsaksröra, grönsaksröra
Kök:
asiatiska
Kurs:
Sidorätt
Kalorier: 256
Serveringar: 4 serveringar
Wokad grönsak:
-
1
stor morot, skivad -
2
koppar
medelstora broccolibuktor -
8
uns
kan baby majs spjut, dränerad -
8
uns
svamp (vit eller brun), skivad eller kvartad -
1
hel paprika (röd, gul eller orange), kärnade och skivade -
2
Msk
matlagningsolja , (extra lätt olivolja eller raps) -
2
Msk
osaltat smör -
3
vitlöksklyftor, skalad och finhackad -
2
tsk
ingefära, mald
Wokad sås:
-
1/4
kopp
kycklingbuljong, (eller grönsaksbuljong för vegetarian) -
½
tsk
majsstärkelse -
3
Msk
sojasås med låg natriumhalt, (använd Tamari för glutenfri) -
2
Msk
honung -
¼
tsk
stark sås, valfritt (Franks eller Sriracha fungerar utmärkt)
-
Värm oljan i en stor stekpanna eller wok på medelhög värme. Tillsätt grönsaken och fräs cirka 3 minuter eller tills grönsakerna är knapriga. Tillsätt smör, vitlök, ingefära och koka tills det doftar.
-
I en liten skål, kombinera alla ingredienser till woksåsen. Häll såsen över grönsakerna och rör om.
-
Sänk värmen till medel/låg och låt koka 3-4 minuter, tills såsen tjocknar och grönsakerna är ömma.
Näringsinnehåll
Det BÄSTA grönsaksröra receptet
Belopp per portion
Kalorier 256
Kalorier från fett 126
% Dagligt värde*
Fett 14g22 %
Mättat fett 5 g31 %
Kolesterol 15 mg5 %
Natrium 444mg19 %
Kalium 603mg17 %
Kolhydrater 31g10 %
Fiber 4g17 %
Socker 15 g17 %
Protein 7g14 %
Vitamin A 4089IU82 %
C-vitamin 85mg103 %
Kalcium 30 mg3 %
Järn 1 mg6 %
* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.
Om du gör det här receptet skulle jag gärna se bilder på dina skapelser på Instagram, Facebook och Twitter! Hashtag dem #natashaskitchen