Detta är en favorit både på restauranger och hemmagjord!
Italiensk sallad är fylld med krispig sallad, saftiga tomater, oliver, rödlök och såklart zesty pepperoncinis. Vi lägger till en enkel hemgjord italiensk vinägrett för den perfekta fräscha salladen.
Denna sallad är full av smak och vi älskar den som en fräsch tillbehör bredvid våra favoritrecept som är inspirerade av Italien.

När vi går till en italiensk restaurang är en av de saker jag ser mest fram emot oändliga skålar med färsk italiensk sallad.
Ingredienser
sallad – Jag älskar en kombination av sallad i det här receptet, jag börjar med antingen isbergssallad eller ett stort huvud av romansallad och lägger till lite radicchio.
Pålägg – Håll det enkelt eller lägg till massor av godsaker. Det här receptet använder rödlök, roma eller körsbärstomater, pepperoncini, oliver och hemgjorda krutonger.
Klä på sig – Jag älskar hemgjord italiensk dressing (eller krämig italiensk dressing) men vilken vinägrett du älskar kommer att passa bra med detta recept.
Variationer
- Pasta – Förvandla detta till en italiensk pastasallad genom att tillsätta kokt och kyld osttortellini eller penne.
- Grönsaker – Tillsätt kronärtskockshjärtan, röd paprika, gurka.
- Andra tillägg – Prova salami eller vita bönor om du vill.

Hur man gör italiensk sallad
- Tvätta och torka sallad och radicchio och riv dem i bitar.
- Förbered resten av de färska ingredienserna enligt receptet nedan.
- Förbered den italienska dressingen om du gör den hemmagjord.
- Häll allt i en stor skål och servera genast.
Om du förbereder detta salladsrecept i förväg eller planerar för rester, lägg inte till dressingen förrän du är redo att servera salladen!

Italiensk salladsdressing
Vi älskar hemgjord italiensk dressing men använder alla typer av vinägrett inklusive balsamico eller dijonvinägrett.
KLÄNINGSTIPS: Dressingar med olja och vinäger (eller vinägrett) kan separera, inklusive dijon eller lite honung (eller till och med en äggula som i Caesarsalladsdressing) kan hjälpa till att hålla blandningen från att separera så hoppa inte över dem! Skaka i en burk innan servering eftersom ingredienserna kan sätta sig.

Detta italienska salladsrecept kan toppas med lax eller kyckling som en komplett måltid.
Det är bra att servera med italienska favoriter som kycklingparmesan eller kyckling piccata. Glöm inte att lägga i en sida av focacciabröd (med olivolja för doppning)
Fler enkla sallader

Lätt italiensk sallad
Det här italienska salladsreceptet är fyllt med krispig sallad, tomater, oliver, lök och naturligtvis saftig pepperoncini, allt blandat i en saftig italiensk dressing.
-
Tvätta och torka sallad och radicchio.
-
Tillsätt resterande ingredienser tillsammans med dressingen efter smak.
-
Blanda och toppa med färskriven parmesanost.
Hemlagad italiensk dressing
- 1/2 kopp vegetabilisk olja (eller använd hälften olivolja, hälften vegetabilisk olja)
- 3 matskedar rödvinsvinäger
- 1 tsk dijonsenap
- 1/2 tsk italiensk krydda
- 1 tsk socker
- salt och peppar efter smak
- 1/4 tesked (eller 1 mycket liten klyfta) vitlök, valfritt
Kalorier: 139 | Kolhydrater: 13g | Protein: 4g | Fett: 8g | Mättat fett: 1g | Kolesterol: 2mg | Natrium: 490mg | Kalium: 352mg | Fiber: 2g | Socker: 5g | Vitamin A: 835IU | C-vitamin: 23.7mg | Kalcium: 92mg | Järn: 1.4mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.



