Detta är en favorit både på restauranger och hemmagjord!

Italiensk sallad är fylld med krispig sallad, saftiga tomater, oliver, rödlök och såklart zesty pepperoncinis. Vi lägger till en enkel hemgjord italiensk vinägrett för den perfekta fräscha salladen.

Denna sallad är full av smak och vi älskar den som en fräsch tillbehör bredvid våra favoritrecept som är inspirerade av Italien.

En italiensk sallad i en träskål med dressing och parmesanost bredvid

När vi går till en italiensk restaurang är en av de saker jag ser mest fram emot oändliga skålar med färsk italiensk sallad.

Ingredienser

sallad – Jag älskar en kombination av sallad i det här receptet, jag börjar med antingen isbergssallad eller ett stort huvud av romansallad och lägger till lite radicchio.

Pålägg – Håll det enkelt eller lägg till massor av godsaker. Det här receptet använder rödlök, roma eller körsbärstomater, pepperoncini, oliver och hemgjorda krutonger.

Klä på sig – Jag älskar hemgjord italiensk dressing (eller krämig italiensk dressing) men vilken vinägrett du älskar kommer att passa bra med detta recept.

Variationer

  • Pasta – Förvandla detta till en italiensk pastasallad genom att tillsätta kokt och kyld osttortellini eller penne.
  • Grönsaker – Tillsätt kronärtskockshjärtan, röd paprika, gurka.
  • Andra tillägg – Prova salami eller vita bönor om du vill.
En närbild av en italiensk sallad med parmesanost

Hur man gör italiensk sallad

  1. Tvätta och torka sallad och radicchio och riv dem i bitar.
  2. Förbered resten av de färska ingredienserna enligt receptet nedan.
  3. Förbered den italienska dressingen om du gör den hemmagjord.
  4. Häll allt i en stor skål och servera genast.

Om du förbereder detta salladsrecept i förväg eller planerar för rester, lägg inte till dressingen förrän du är redo att servera salladen!

Förbered inför en enkel måltid

  • För att göra i förväg, lägg till ingredienserna i skålen (förutom krutonger), och skär inte tomaterna.
  • Täck med en lätt fuktad hushållspapper och löst med plastfolie och kyl upp till 24 timmar. Tillsätt krutonger och blanda med dressing precis innan servering.
Häll dressing över en italiensk sallad i en träskål

Italiensk salladsdressing

Vi älskar hemgjord italiensk dressing men använder alla typer av vinägrett inklusive balsamico eller dijonvinägrett.

KLÄNINGSTIPS: Dressingar med olja och vinäger (eller vinägrett) kan separera, inklusive dijon eller lite honung (eller till och med en äggula som i Caesarsalladsdressing) kan hjälpa till att hålla blandningen från att separera så hoppa inte över dem! Skaka i en burk innan servering eftersom ingredienserna kan sätta sig.

Tips för en god sallad

  • Om du förbereder i förväg, riv salladsbladen (istället för att skära) för att förhindra att salladen vissnar eller får blåmärken. Om du serverar den direkt går det bra att skära.
  • För en snygg presentation, använd en grönsaksskalare för att raka bitar av parmesanost om du vill.
  • Tillsätt ytterligare citronsaft eller färska eller torkade örter (som torkad oregano) och hackade vitlöksklyftor till flaskdressing för att förstärka smaken.
  • Om du planerar för rester, lägg inte dressing till hela salladen.
En närbild av en italiensk sallad med parmesanost

Detta italienska salladsrecept kan toppas med lax eller kyckling som en komplett måltid.

Det är bra att servera med italienska favoriter som kycklingparmesan eller kyckling piccata. Glöm inte att lägga i en sida av focacciabröd (med olivolja för doppning)

Fler enkla sallader

En italiensk sallad i en träskål med dressing och parmesanost bredvid

5 från 27 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Lätt italiensk sallad

Det här italienska salladsreceptet är fyllt med krispig sallad, tomater, oliver, lök och naturligtvis saftig pepperoncini, allt blandat i en saftig italiensk dressing.

Förberedelsedags 10 minuter

Tillagningstid 10 minuter

Total tid 20 minuter

  • Tvätta och torka sallad och radicchio.

  • Tillsätt resterande ingredienser tillsammans med dressingen efter smak.

  • Blanda och toppa med färskriven parmesanost.

Förvara överbliven sallad (separat från dressingen) i en lufttät behållare i upp till 4 dagar.
Hemlagad italiensk dressing

  • 1/2 kopp vegetabilisk olja (eller använd hälften olivolja, hälften vegetabilisk olja)
  • 3 matskedar rödvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1/2 tsk italiensk krydda
  • 1 tsk socker
  • salt och peppar efter smak
  • 1/4 tesked (eller 1 mycket liten klyfta) vitlök, valfritt

5 från 27 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Kalorier: 139 | Kolhydrater: 13g | Protein: 4g | Fett: 8g | Mättat fett: 1g | Kolesterol: 2mg | Natrium: 490mg | Kalium: 352mg | Fiber: 2g | Socker: 5g | Vitamin A: 835IU | C-vitamin: 23.7mg | Kalcium: 92mg | Järn: 1.4mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Förrätt, sallad, tillbehör
Kök amerikansk, italiensk
pläterad lätt italiensk sallad med en titel
Enkla ingredienser för italiensk sallad i en skål med skrift
närbild av pläterad lätt italiensk sallad med en titel
pläterad och närbild av lätt italiensk sallad med skrift





Source link

Rate this post

Leave a Reply