En snabb och enkel kalkonsoppa recept är en go-to efter semestermåltider!
Den här genvägssoppan smakar som om den har lagat mat hela dagen och har mjuka bitar av kalkon, morötter, lök, selleri och pastanudlar som kokat en kalkonbuljong.
Det är lätt att göra och tar bara cirka 25 minuter, ett bra alternativ för hektiska veckokvällar.

Ingredienser i Turkietsoppa
Buljong: Använd antingen hemgjord eller förpackad kalkonbuljong eller till och med kycklingbuljong eller fond i detta recept. Tillägget av fågelkrydda och ett stänk av persilja ger verkligen en hemlagad smak till buljongen.
För att göra hemlagad kalkonsoppa från grunden, använd den överblivna kalkonkroppen eller benen från Thanksgiving för att göra hemlagad kalkonfond. Du kan också kolla med din lokala deli; de säljer ibland hemgjord buljong eller lager. När buljongen är förberedd, följ anvisningarna nedan för att förbereda soppan.
Grönsaker: Jag håller det enkelt med morötter, selleri och lök. Lägg till dina favoritgrönsaker som sötpotatis, svamp, konserverade tomater, gröna bönor eller majs.
Spaghetti: Lägg till någon form av pasta eller äggnudlar till detta recept. Koka pasta eller ris vid sidan av för rester och lägg i varje skål. Du kan också använda vitt ris, brunt ris eller vildrisblandning.
Kalkon: Det här är ett överblivet kalkonsopprecept, men om du inte har kvar kalkonkött fungerar kokt kyckling också.

Hur man gör kalkonsoppa
Det här receptet är en genvägsversion av ett recept på hemlagad kalkonsoppa. Det smakar som om det har kokat hela dagen!
- Mjuka upp löken i olivolja i en stor holländsk ugn.
- Tillsätt grönsaker, kalkon, fågelkrydda och örter och låt sjuda i några minuter.
- Tillsätt nudlar och koka tills de är mjuka. Tjäna.

Om du planerar för rester, håll nudlarna eller riset åtskilda när du lagar mat. Kalkonsoppa kan förvaras i 4 dagar i en lufttät behållare i kylen eller frysas i upp till 4 månader.
Frys in den i individuella fryspåsar för att göra uppvärmningen i rätt mängd lättare. Tina direkt i en kastrull eller stor gryta på medelvärme.
Pastan kan ibland ändra konsistens när den fryss och värms upp igen, så det är bäst att utesluta pastan och lägga till den när du värmer den igen.
Buljongbaserade soppor som kalkonnudelsoppa är i allmänhet inte förtjockade. Jag lägger till en liten bit mjöl för att ge buljongen lite fyllighet, och stärkelsen i pastan gör ett bra jobb med att skapa en silkeslen buljong som inte är för tjock eller tunn.
Om du föredrar en lite tjockare buljongsoppa, kombinera lika delar majsstärkelse och vatten (en matsked eller två) och vispa ner det i den sjudande soppan. Låt det koka i en eller två minuter med slurryn för att bli av med eventuell stärkelsehaltig smak.

Fler sätt att älska överblivet Turkiet

Turkiet soppa
Denna enkla kalkonsoppa är en familjefavorit med en rik buljong, mjuka grönsaker och saftiga kalkonbitar.
-
Värm olivolja i en holländsk ugn på medelvärme. Tillsätt lök och koka tills den är mjuk, ca 3-4 minuter. Tillsätt mjöl och koka i 1 minut.
-
Rör ner morötter, selleri, kalkon, buljong, fågelkrydda, lagerblad och salt och peppar efter smak. Sjud i 10 minuter.
-
Tillsätt nudlar (*se not) och koka 8-10 minuter eller tills de är mjuka. Ta av från värmen, kasta lagerblad och rör ner persilja.
-
Krydda efter smak och servera.
Om du planerar för rester, koka pastan eller nudlarna vid sidan av och lägg dem i varje skål vid servering. Om nudlarna förvaras i soppan suger de upp buljongen och blir mosiga.
Gör detta recept till en kalkonrissoppa genom att ersätta pastan med kokt ris eller minutris.
Förvara rester i kylen i upp till 4 dagar eller frys i upp till 4 månader.
Kalorier: 221 | Kolhydrater: 21g | Protein: 17g | Fett: 6g | Mättat fett: 1g | Kolesterol: 50mg | Natrium: 1228mg | Kalium: 563mg | Fiber: 1g | Socker: 2g | Vitamin A: 5230IU | C-vitamin: 26.4mg | Kalcium: 49mg | Järn: 1.7mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.



