Lätt kolasås. Tröstade tre ord dig någonsin så mycket som dessa?! Löftet om löjligt rik, tjock, sliskig karamellgodhet är tillräckligt för att vinna oss över, mer än till och med det sötaste av söta ingenting som viskade i våra öron.

Anpassad från Jan Moon | The Southern Pie Book | Oxmoor, 2013

Enkelt och helt enkelt överseende. Det är vad vi tycker om denna enkla kolasås. Det är så jäkla enkelt – på allvar – att det är idealiskt för slumpmässiga cravings på vardagar. Och även om du dricker den över pajen kan få dig att mumla och stöna i extas, har denna underbara lilla kolasås också fått otaliga andra användningsområden, inklusive glass. Mörbakelse. Äppelskivor. Päronskivor också. Bananskivor skulle förmodligen inte vara hemskt heller. Och, naturligtvis, det finns äppelpaj, som tar oss tillbaka till där vi började med hela denna lätta kolasåseskapad. Med sked räcker det också ganska fint.– Renee Schettler

HUR LÄNGE SKA KARAMELLSÅS HÅLLA?

Om du lämnar den i rumstemperatur, säg på bänken för att äta en sked åt gången, ungefär 3 dagar högst. Men om du orkar lägga den utom synhåll så håller den upp till 3 veckor i kylen. Du måste värma upp den lite innan du använder den – låt den antingen sitta ute eller bara ge den några sekunder i mikrovågsugnen, rör om allt eftersom.

  • Koka upp alla ingredienser i medium kastrull på medelhög värme, under konstant omrörning. Koka under konstant omrörning i 2 minuter. Ta kastrullen från värmen och låt svalna i 15 minuter.
  • Och det är det. Häll kolasåsen över vad du vill eller stick bara en sked i den. (Du kan omslag och kyl kolasåsen i upp till 1 vecka. För att värma upp, låt mikrovågsugnen stå på hög i 10 till 15 sekunder eller bara tills den är varm och rör om tills den är slät.)

Servering: 2 matskedarKalorier: 176 kcalKolhydrater: 24 gProtein: 1 gFett: 10 gMättat fett: 6 gTransfett: 1 gKolesterol: 27 mgNatrium: 8 mgKalium: 34 mgFiber: 1 gSocker: 24 gVitamin A: 309 IUC-vitamin: 1 mgKalcium: 21 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2013 Jan Moon. Foto © 2013 Hélène Dujardin. Alla rättigheter förbehållna.

Ursprungligen publicerad 25 oktober 2013

Recepttestares recensioner

Jag ägnar mig åt recept som kräver lite eftertanke, kan göras snabbt för en middagsbjudning och alltid imponerar. Och det blir inte enklare än detta enkla kolasåsrecept. En gryta, inga förberedelser, minsta möjliga visning och knappt någon koktid – det är nästan omedelbar tillfredsställelse! Jag använde mörkt farinsocker för att det var det jag hade till hands och tung grädde för att det var vad jag trodde att jag behövde. Hur som helst, inget av det orsakade några problem.

Jag hällde allt i en tjock gjutjärnskastrull, applicerade värme och rörde om. Jag kokade den i exakt 2 minuter och lät den sedan stå på spisen. Efter cirka 20 minuter skivade jag upp ett färskt Honeycrisp-äpple och vi grävde alla i det. Bra recensioner runt om! Den var tjock, perfekt söt och slät. Honungen gav den en fin smak som jag inte hade haft tidigare. Det extra gick in i en Mason-burk för morgondagen… nu för att tänka på vad som förtjänar dessa speciella saker. Detta kommer definitivt att finnas med i min receptfil.

Denna enkla kolasås är ett väldigt trevligt recept att ha till hands. Det går upp väldigt snabbt och resultatet smakar som om du har stått vid spisen mycket längre än 5 minuter. Jag tyckte att honungstonerna i såsen var väldigt behagliga, även om jag kanske minskar mängden honung lite nästa gång efter min egen smak.

Denna enkla kolasås är i princip idiotsäker. Det var lika snabbt och enkelt som receptet fick det att låta. Vid 15 minuters kylning var min fortfarande lite åt den tunna sidan. Jag använde den över äpplen till efterrätt ca 30 minuter efter att den svalnat. Detta skulle vara gott på paj eller över glass. Jag kom på mig själv med att önska att smaken var lite mer komplex, men det var inte vad det här receptet påstods vara.

Source link

Rate this post

Leave a Reply