Detta tacosopprecept är en enkel 30-minuters måltid som är fullspäckad med smak!

Ett halvt kilo magert nötfärs är perfekt kryddat och puttrat med tomater, lök, bönor och en handfull tex-mex-inspirerade grönsaker.

Jag älskar verkligen recept som är lika enkla som det här, det är svårt att tro att något så snabbt kan smaka så gott!

Enkelt recept på tacosoppa med gräddfil

En snabb och enkel tacosoppa

Så här lätt Tacosoppa recept kombinerar två av mina favoritsaker; nötfärs tacos och magvärmande soppa! Nötfärs är billigt kött för många soppor från lätt hamburgersoppa till kålrullsoppa.

Det är lite som chili i den rejäla hälsosamma godan men smaken är tacoinspirerad!

  • Dess så fortredo på 30 minuter från början till slut.
  • En kruka innebär färre disk att diska.
  • Används enkla ingredienser och skafferihäftklamrar.
  • Det är ett bra sätt att sträck ett halvt kilo nötfärs att mata en folkmassa!
  • Denna soppa välkomnar tillägg som grönsaker.
  • Familjevänligt, det är milt och du kan lägga till dina favoritpålägg
ingredienser för tacosoppa

Ingredienser

Magert nötfärs är vårt favoritval men du kan också ersätta mald kalkon eller mald/hackad kyckling.

Fryst majs hjälper till att fylla upp soppan och tillför näring. Konserverade fungerar också. Vi lägger till paprika för smak. Lägg till de grönsaker du har eller älskar.

Konserverade bönor gör det snabbt, se till att rinna av och skölj innan du lägger till. Mina favoriter är pinto eller svarta bönor men återigen, lägg till vilken typ som helst.

Grön chili är milda men packar bra smak, jag köper en liten 4 oz burk och har några i skafferiet. Rotel tomater och tomatsås tillsätt saftig smak och lite värme.

Kryddor är enkel. Hemlagad tacokrydda är en favorit för det här receptet, men ett köpt paket fungerar lika bra.

Variationer

Krydda efter eget tycke genom att lägga till extrafunktioner. Prova chilipulver, spiskummin, paprika, lökpulver, vitlökspulver… i princip vilka kryddor du än älskar.

För att göra den kryddiglägg i några extra jalapenos eller ett par skvätt varm sås.

tacosoppa ingredienser i en gryta

Hur man gör tacosoppa

Detta tacosopprecept görs på spishällen och puttrar i cirka 15 minuter, vilket gör den till den perfekta vardagsmaten (och ett bra sätt att använda överblivet tacokött)!

  1. Brun köttfärs i en stor soppgryta med lök. Tappa av eventuellt fett.
  2. Lägg till de återstående ingredienserna (enligt receptet nedan) till grytan och rör om.
  3. Sjuda på medelvärme i 15-20 minuter. Smaka av med salt och peppar och avsluta med en klick lime och lite koriander om du vill!

Toppa den med dina favorittacopålägg som gräddfil, hemlagad salsa eller Pico de Gallo, och ett stänk cheddar för den perfekta middagen!

Sträck ut denna måltid ytterligare

Om du vill sträcka ett halvt kilo nötfärs lite längre kan du dubbla buljongen och kryddorna och lägga till extra tärnade tomater och grönsaker.

Om du vill lägga till lite kokt ris (eller snabbris) eller en näve pasta.

tacosoppa i en gryta

Pålägg till tacosoppa

Tacosoppa kan serveras med en bulle eller en skiva bröd, tortillachips, tortillas och cheddarost.

Ställ fram en bricka med pålägg så att alla kan garnera sina egna skålar! Några av mina favoritpålägg är avokado, salladslök, jalapeno, tomater, koriander och salsa.

Har du rester?

KYLSKÅP: Detta räcker några dagar i kylen. Om du planerar att hålla den längre än så fryser den här soppan perfekt!

FRYS: Du kan frysa tacosoppa. Vi lägger dem i fryspåsar i enskilda portioner. Detta gör det enkelt att ta med en till lunch eller flera ut för en familjemåltid!

skålar med tacosoppa

Fler enkla sopprecept

Tyckte du om denna tacosoppa? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

skålar med tacosoppa

5 från 63 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Tacosoppa recept

Taco Soup är en snabb vardagsmat som är klar på 30 minuter!

Förberedelsedags 10 minuter

Tillagningstid 20 minuter

Total tid 30 minuter

Författare Holly Nilsson

  • Bryn köttfärs i en stor gryta med lök tills ingen rosa återstår. Häll av överflödigt fett.

  • Tillsätt resterande ingredienser i grytan. Koka upp, sänk till sjud i 15-20 minuter.

Förvara resterna i en lufttät behållare i kylen i upp till 3 dagar. Värm upp på spishällen.
Frys in i enskilda portioner eller i en påse med dragkedja i upp till 2 månader. Tina och värm upp på spishällen.

5 från 63 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Servering: 1,65koppar | Kalorier: 419 | Kolhydrater: 53g | Protein: 39g | Fett: 7g | Mättat fett: 3g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 3g | Transfett: 1g | Kolesterol: 70mg | Natrium: 1404mg | Kalium: 1601mg | Fiber: 16g | Socker: 9g | Vitamin A: 1197IU | C-vitamin: 33mg | Kalcium: 101mg | Järn: 7mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Nötkött, middag, lunch, soppa
Kök Amerikansk, Tex Mex
skålar med lätt tacosoppa recept med en titel
närbild av lätt tacosoppa recept med en titel
pläterad lätt tacosoppa recept med en titel
skålar med lätt tacosoppa recept och närbild foto med skrift





Source link

Rate this post

Leave a Reply