Lättstekta majsfritter är så lätta att göra!
Dessa läckra majsfritter har massor av färska majskärnor blandade med lite ost och en jalapenokick. De är lätt stekta tills de är gyllene och knapriga och serveras varma.
Snabbt, enkelt och svårt att motstå.

En bra sida eller förrätt
- Majsfritter gör en välsmakande förrätt eller tillbehör.
- De är ostliknande, krispiga och mycket delikata!
- Servera kl frukost eller bruncheller doppa dem i gräddfil, salsa, guacamole eller ostsås för ett utsökt mellanmål!
- Gör dem i omgångar och njut av dem hela veckan!
- Byt ut middagsrullar eller bröd och gör läckra majsfritter som passar till dina favoritmåltider!
Ingredienser för Corn Fritters
Majs – Färska, frysta eller konserverade majskärnor är bra i detta recept. Massera upp majsfritter genom att lägga till lite strimlad potatis eller finhackad zucchini. Använd upp överbliven majskolvar eller grillad majs.
Smet – Majsfrittersmet är en leendeblandning. Mjöl, majsmjöl och några kryddor blandas med ägg och mjölk.
Ost – Monterey Jack har en syrlig smak som accenterar sockermajsen. Mexikansk blandning och skarp cheddar kan också användas.
Valfria tillägg
- Använd överbliven korv, kokt kyckling eller baconbitar.
- Tillsätt extra salladslök (eller lite rödlök).
- Prova färska örter som persilja eller koriander.
- Krydda med ytterligare vitlökspulver, lite cayennepeppar eller en klick limejuice.

Hur man gör majsfritters
- Blanda alla ingredienser utom mjölk och olja. Rör ner mjölken lite i taget tills blandningen håller formen. PROFFSTIPS: Tillsätt extra mjöl om blandningen inte håller ihop.
- Skopa majsblandningen i het vegetabilisk olja (eller rapsolja) i en stekpanna och platta försiktigt till med baksidan av en spatel. Stek på medelhög värme tills de är gyllene på varje sida.
- Låt rinna av på rena hushållspapper. Servera med gräddfil (eller till och med lönnsirap) om så önskas.

Matrester
Förvara överblivna majskakor i en lufttät behållare i kylen i upp till 4 dagar eller frys dem i upp till 3 månader. Värm dem igen i mikrovågsugnen, en brödrost eller airfryer.
Andra läckra majsrecept är skuren majs, mexikansk majssallad, Frito majssallad, air fryer majskolvar och skinka och majs chowder.
Fler majsfavoriter
Gjorde du dessa majsfransar? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

Enkla majsfritters
Dessa enkla hemgjorda majsfritter är en hit till frukost eller som förrätt. Oavsett om de görs med överbliven majs, gräddad majs eller fryst majs är de en hit varje gång!
-
Blanda mjöl, majsmjöl, ägg, lök och rökt paprika i en skål. Tillsätt salt efter smak. Rör ner majs och ost.
-
Tillsätt mjölk lite i taget om det behövs för att göra en fuktig blandning som fortfarande kan hålla sin form. Du kanske inte behöver all mjölk.
-
Hetta upp olja på medelvärme i en stor stekpanna. Häll 2-3 matskedar av majsblandningen på den heta oljan och platta ut försiktigt med en spatel.
-
Koka i 3-4 minuter eller tills de är gyllene, vänd och koka ytterligare 3-4 minuter.
-
Toppa med gräddfil till servering.
Vilken ost som helst kan användas i detta recept.
För mindre värme, hoppa över jalapenos och tillsätt 2 matskedar mild grön chili eller fint tärnad paprika.
Kalorier: 277 | Kolhydrater: 30g | Protein: 10g | Fett: 14g | Mättat fett: 4g | Kolesterol: 54mg | Natrium: 110mg | Kalium: 297mg | Fiber: 3g | Socker: 6g | Vitamin A: 435IU | C-vitamin: 9.9mg | Kalcium: 130mg | Järn: 1.5mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.



