Oavsett om du väljer att kalla dessa enkla marinerade kycklingspett för kebab, kabobs eller spett, är en sak säker. Den söta och kryddiga smaken från ingefära, vitlök, sojasås, honung och chilipulvermarinad kommer att få dig att göra dem om och om igen.

Tre lättmarinerade kycklingspett på blå tallrik och ett fjärde ovanpå en bit tunnbröd.

Anpassad från Asma Khan | Ammu | Interlink Books, 2022

För dessa indiskt inspirerade marinerade kycklingspett, eller kebab, är benfria kycklinglår infunderade med en marinad av honung, soja, ingefära, vitlök, Kashmiri-chilepulver, koriander och vinäger. De kan stekas eller grillas och lagas mycket snabbt, vilket gör dem idealiska för en snabb vardagsmat. Kom bara ihåg att slänga dem i marinaden innan du åker till jobbet på morgonen.–Angie Zoobkoff

Vanliga frågor om marinerade kycklingspett

Vilken är den bästa metoden för att skära ingefära?

Ingefära kan vara lite skrämmande – men var inte rädd. Med ett par enkla steg är du på väg till färsk hackad ingefära på nolltid. Ta först ingefärsroten i din icke-dominanta hand och håll en billig sked i din dominanta hand. Skrapa kanten på skeden över skinnet tills det lossnar. Använd sedan ett mikroplan eller rivjärn för att riva din ingefära i små bitar.

Har du ingen av dessa? Ingen stor grej. Använd en stor kock- eller santokukniv och skär din skalade ingefära i tunna skivor åt ena hållet och hacka sedan åt andra hållet tills du har en härlig färs. Vänligen ersätt inte ingefärspulver med den färska versionen som krävs i detta recept.

Vad ska jag servera till marinerade kycklingspett?

Det finns så många alternativ. Jasmin- eller basmatiris skulle vara härligt, kanske med en sida av svalkande raita och en korg med färsk naan. Grillad paprika och lök skulle fungera bra med kycklingen. Leta efter ljusa, livfulla färger för att komplettera de djupa mörkröda färgerna i chilepulvret. Grönsaker som grillad sparris eller broccolini skulle vara fantastiskt.

Kan jag använda hela benfria kycklinglår eller bröst istället för att spett på kycklingen?

Absolut. Du kommer förmodligen behöva marinera i mer än två timmar på grund av de större köttbitarna, och din tillagningstid blir längre, men kycklingen blir fortfarande fantastisk. Använd en kötttermometer och se till att din kyckling tillagas till en innertemperatur på minst 165°F (74°C), flytta den sedan till en tallrik eller skärbräda och låt den vila under ett löst folietält i cirka fem minuter. Allt som återstår att göra då är att servera, luta dig tillbaka och njuta.

Lätt marinerade kycklingspett

Tre lättmarinerade kycklingspett på blå tallrik och ett fjärde ovanpå en bit tunnbröd.

Dessa kycklingkebab är lätt att slänga ihop. Vispa upp en smakrik honungs-, soja- och chilimarinad, låt bitarna av kycklinglår suga upp all den smaken och grilla eller stek sedan snabbt.

Asma Khan

Prep 20 min

laga mat 8 min

Total 2 timmar 45 min

  • I en mortel och mortelstöt, krossa ingefäran och vitlöken och rör sedan ner sojasås, vinäger eller limejuice, honung, koriander och chilipulver för att göra en marinad. Alternativt kan marinadens ingredienser blitsade i en matberedare.

  • Lägg kycklingen i en skål, häll över marinaden och blanda väl så att alla bitar är täckta. Täck skålen och låt marinera i kylen i minst 2 timmar eller gärna över natten. Låt kycklingen få rumstemperatur innan tillagning, ca 30 minuter.

  • Om du använder en broiler, det är bättre att använda träspett. Blötlägg fyra spett i vatten i 20 till 30 minuter innan du trär kycklingen på spetten. Förvärm broilern på hög nivå med ett ställ 4 till 6 tum (10 till 15 cm) från värmekällan.Om du använder en grill, metallspett fungerar bäst. Dela kycklingen mellan fyra spett och trä upp kycklingen på spetten. Förvärm grillen till medelhög värme och spraya med nonstick-spray.
  • Grilla eller stek spetten tills kycklingen är genomstekt och en innertemperatur på 74°C (165°F) har uppnåtts, 3 till 6 minuter per sida. Tjäna.

Servering: 1grillspettKalorier: 173kcal (9%)Kolhydrater: 7g (2 %)Protein: 24g (48 %)Fett: 5g (8%)Mättat fett: 1g (6 %)Fleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 2gTransfett: 1gKolesterol: 108mg (36 %)Natrium: 975mg (42 %)Kalium: 400mg (11 %)Fiber: 1g (4 %)Socker: 5g (6 %)Vitamin A: 176IU (4 %)C-vitamin: 1mg (1 %)Kalcium: 26mg (3 %)Järn: 1mg (6 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 8 juni 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply