Jag älskar detta extra enkla och anpassningsbara blondies-recept! Dessa fudgy blondies smakar som djup, rik smörig karamell, och du kommer inte att tro hur lätta de är att göra. Hoppa till receptet Easy Blondies

Lätt Blondies med chokladchips

Vad är blondiner?

Jag är säker på att du är bekant med brownies, men vet du om blondies? Om inte, är det dags att ändra på det. Blondies liknar brownies, men istället för att blanda i kakaopulver eller smält choklad i smeten, lämnar vi dem för mer av en vaniljbaserad bar. Tänk på blondiner som brownies alter-ego.

Vi har blivit kära i blondiner. De är så lätta att göra – vi är säkra på att de är en av de enklaste och godaste bakverken du kan göra. Inte bara det, utan de är praktiskt taget inga misslyckade. Du behöver bara några få ingredienser, en skål, en visp och en sked.

Hur man gör blondiner – du behöver bara en skål

Detta recept gör blondiner som är rika och täta med en papperstunn skrynklig topp. De är komplexa med mycket vanilj och mörkt farinsocker. De smakar som djup, rik smörig karamell. Håll dem enkla eller anpassa dem. Vi lägger till chokladchips, men du kan också prova nötter eller torkad frukt.

All magi sker i en skål. Om du har följt Inspired Taste ett tag, är du förmodligen inställd på vår kärlek till recept utan krångel, ingen röra. Tyvärr är vi dåliga på att ligga före smutsad disk. Så allt “en skål” har stora poänger i vår bok.

En skål Lätt Blondies

Vad du kommer att behöva

Smält smör gör dessa blondiner rika och läckra. Osaltat är bäst, men om saltat smör är allt du har, använd det och reducera sedan saltet som krävs i receptet med en nypa. I vår video bryner vi smöret. Brynning av smöret är inte nödvändigt, men det ger en extra toasty ton till blondinerna. Du kan också se den här handledningen om brunt smör för ytterligare vägledning.

brunt socker gör att blondinerna smakar nästan som kola. Om du har det i ditt kök, använd mörkt brunt socker. Det ger ännu mer smak. Vi behöver ca 190 gram socker eller en lätt packad kopp.

Ägg ger struktur, gör stängerna möra och hjälper blondinerna att resa sig. Rumstempererat ägg (eller nära det) blandas in i smeten bättre, vilket ger dig det bästa resultatet. För att snabbt värma upp ditt ägg, lägg det i en skål med ljummet vatten i 5 minuter innan du knäcker skalet och blandar det i smeten.

Vaniljextrakt och salt är viktiga för att få blondinerna att smaka fantastiskt. Vi lägger också till mandelextrakt i vår video, vilket ger en hint av mandelsmak till smeten. Om du älskar mandel eller smaken av mandeldesserter (som en mandelcroissant), prova det!

Mjöl för alla ändamål ger mer struktur, även om vi inte använder så mycket av det. Som jag sa tidigare, dessa barer är avsedda att vara rika och fudgy i mitten. Om du lägger till mer mjöl än vad som anges i receptet skapas en mer kakliknande, torr konsistens.

Bakpulver är valfritt, och om du tittar på vår video kan du se att vi inte lägger till den. När vi först delade det här receptet på blondiner, var några av våra läsare besvikna över att de bakade upp för att vara tunna. Att lägga till 1/2 tesked bakpulver hjälper till att lyfta blondinerna lite, och lägger till ca 1/4-tums tjocklek.

Göra smeten

För att göra blondinerna rör ner farinsockret med varmt smält smör eller varmt brynt smör. Vispa sedan i ett ägg, vaniljextrakt och salt tills det är väl blandat. Vänd till sist ner mjölet och chokladbitarna (eller andra tillsatser du älskar). Du kan se hur smeten ser ut i vår video som finns nedan, nära receptet.

Häll Blondies-smeten i ugnsformen

Bakar dem

Blondinerna gräddar i 20 till 30 minuter. Grädda blondinerna tills kanterna ser torra ut och mitten ser blank och lite undergräddad ut. Jag brukar komma på mig själv att ta vår ut ungefär 23 minuter.

De är redo att komma ut ur ugnen när de nästan ser färdiga ut. När pannan svalnar ur ugnen fortsätter de att baka. För att se till att du har den där fuktiga, sliskiga mitten, ta ut blondiner ur ugnen när kanterna ser torra ut, men mitten verkar fortfarande lite undergjord.

Det är viktigt att låta blondinarna svalna i bakformen innan du skär dem. Jag vet att det här inte är lätt, men det finns en del matlagning när blondinarna svalnar, vilket hjälper till att stelna i mitten.

Enkla blondiner från grunden

Vad våra läsare säger

Jag sa till dig att detta blondies-recept var enkelt. Här är vad våra läsare har sagt om receptet:

“Wow, dessa blondiner är verkligen idiotsäkra och så läckra.” – Karen

“De här var smaskiga, rika, fuktiga och smöriga, karamellfulla munsbitar av lycka” – Gizelle

“De är de bästa blondinerna jag någonsin har smakat. Så enkelt och gott!” – Susan

Receptuppdatering april 2022 och vanliga frågor

Sedan vi delade detta recept 2013 har vi haft några återkommande frågor och ansåg att det var viktigt att ta sig tid och testa det här receptet igen för att svara på dem.

Varför är mina blondiner smala? Vad gjorde jag för fel? Först måste du förstå att dessa blondiner alltid har varit på den smalare sidan. Till exempel, när du använder en 8-tums gånger 8-tums fyrkantig panna och 1 kopp chokladchips, vår mäter drygt 1/2-tums tjocklek. Vi älskar dem på det här sättet.

Varför tillsätter du inte ett jäsmedel som bakpulver eller bakpulver? Det ursprungliga receptet kräver inte bakpulver eller bakpulver eftersom avsikten är att dessa ska vara täta, fluffiga och sega. Om du behöver lite mer lyft i dina blondiner har vi upptäckt att 1/2 tsk bakpulver är perfekt – det blir 1 tum långa blondiner. Bakpulver är inte idealiskt i det här receptet eftersom det uppmuntrar dem att höja sig och falla tillbaka på sig själva, vilket lämnar höga, sega kanter och tunnare fudgy mitten (om det inte är det du älskar – om så är fallet, använd sedan 1/4 tsk bakpulver).

Mina är råa i mitten, vad gjorde jag för fel? Det är viktigt att inse att ugnstemperaturen och formen vi använder avsevärt påverkar hur väl bakverk blir. Vi använder en metall 8×8-tums fyrkantig panna från USA Pans. Du kan använda glas- och keramikfat, men tänk på att de kan påverka gräddningstiden och resultatet, så håll koll på blondinerna när de gräddar (glasformar kan lägga till gräddningstiden). En annan sak att tänka på när du bakar blondies eller brownies är att de fortsätter tillagas efter att de tagits ut ur ugnen. Det utnyttjar vi genom att låta dem svalna helt i bakformen innan vi tar bort dem och skär dem i rutor. Denna nedkylningstid hjälper mitten att ställas in korrekt.

Kan jag dubbla receptet? Ja absolut. Dubbla receptet och baka i en 9-tums x 13-tums bakpanna. De blir något tjockare när de fördubblas och gräddas i denna panna.

Gräddningstid: Vi uppnår konsekvent utmärkta resultat när vi bakar dessa blondiner i en 350F ugn i 23 till 25 minuter. Ugnar varierar och gräddningstiden kan påverkas av pannan du har använt. Vi tar bort pannan när toppen ser blank och ljus gyllenbrun ut. Smeten kan fortfarande se lite blöt ut om det finns sprickor, men mitten ska inte vicka som gelé. Kom ihåg att mitten inte kommer att vara helt stel, men det kommer att fortsätta laga mat när blondinerna svalnar.

Fler enkla bakrecept

Recept uppdaterat, ursprungligen publicerat i juli 2013. Sedan vi publicerade detta 2013 har vi justerat receptet för att vara tydligare och lagt till en snabb receptvideo. – Adam och Joanne

Lätt No-Fail Blondies

 • PREP
 • LAGA MAT
 • TOTAL

Blondies är en av de enklaste och godaste bakverken du kan göra. Dessa blondiner är perfekt täta, rika och fudgy med en papperstunn skrynklig topp. Om du har det, använd mörkt farinsocker. Ljusfarinsocker fungerar, men smaken blir inte lika rik. I vår video använder vi brynt smör. Brunt smör är inte nödvändigt när du gör dessa; men det ger en härlig rostad ton. Om du inte vill använda brunt smör, använd istället smält smör.

Receptet och videon har uppdaterats för att göra anvisningarna tydligare och inkluderar en valfri 1/2 tesked bakpulver för lite tjockare blondiner (förklaras i tipsavsnittet och artikeln).

Gör 16 barer

Se hur vi gör receptet

Du kommer behöva

8 matskedar (115 gram eller 1 pinne) osaltat smör

1 kopp (190 gram) lätt packat mörkt eller ljust brunt socker

1 stort ägg i rumstemperatur

1 tsk vaniljextrakt

1/4 tesked mandelextrakt, valfritt

1/4 rundad tesked fint havssalt, minska lite om den är känslig för salt

1 kopp (130 gram) universalmjöl

1 kopp (170 gram) chokladchips

1/2 kopp tillval som rostade nötter, torkad frukt eller riven kokos

Valfritt: 1/2 tsk bakpulver, se tips nedan

Vägbeskrivning

  Värm ugnen till 350 grader Fahrenheit (176C). Smöra lätt och fodra en 8-tums gånger 8-tums långpanna av metall med aluminiumfolie eller bakplåtspapper. Det finns precis tillräckligt med smet för att täcka botten av en 8×8 tums panna.

  Smält smöret eller, för en rostad smak, gör brunt smör (här är vårt recept på brunt smör).

  Vispa ner det varma smöret i farinsockret tills det blandas. Blandningen kommer att se fet och grynig ut.

  När socker- och smörblandningen är varm, inte varm, tillsätt ägg, vanilj, mandelextrakt (frivillig)och salt. Rör om tills den är slät och lite ljusare i färgen.

  Tillsätt mjölet i två tillsatser, vik försiktigt ner det i smeten efter varje tillsats tills du inte längre ser strimmor av mjöl.

  Rör ner chokladbitarna och eventuella ytterligare tillägg som nötter eller torkad frukt.

  Fördela smeten jämnt i den förberedda pannan. Det täcker bara botten av pannan. Smeten är väldigt tjock, så att försiktigt trycka in smeten i hörnen hjälper.

  Grädda blondinerna tills kanterna ser torra ut och mitten ser blank och något undergräddad ut; 20 till 30 minuter. Vi uppnår konsekvent utmärkta resultat när vi bakar dessa blondiner i en 350°F ugn i 23 minuter. Ugnar varierar och gräddningstiden kan påverkas av pannan du har använt. Vi tar bort pannan när toppen ser blank och ljus gyllenbrun ut. Smeten kan fortfarande se lite blöt ut om det finns sprickor, men mitten ska inte vicka som gelé.

  Kyl till rumstemperatur innan du tar bort pannan – detta steg är viktigt och hjälper blondinerna att stelna.

  Skär i 16 rutor. Bli inte förvånad om blondinerna inte har stigit mycket. Dessa är avsedda att vara täta, rika och lite fluffiga.

  Förvara täckt i en lufttät behållare i upp till 3 dagar i rumstemperatur eller upp till en vecka i kylen. Frys i upp till 3 månader.

Adam och Joannes tips

 • Bakpulver: Originalreceptet lägger inte till bakpulver och vi utelämnar det. Dessa är avsedda att vara täta och lite fluffiga. Om du letar efter en något upphöjd inredning, vispa 1/2 tsk bakpulver med mjölet innan du lägger till smeten, och använd minst 1 kopp tillsatser (som chokladchips).
 • Kan jag dubbla receptet? Ja, dubbla alla ingredienser i receptet och baka i en 9-tums gånger 13-tums bakpanna. De blir något tjockare. Gräddningstiden kommer att vara liknande, men håll ett öga på dem och använd våra visuella signaler i receptet som vägledning.
 • Receptet är något anpassat och inspirerat av Mark Bittmans kokbok, “How to Cook Everything” via Smitten Kitchen’s blondies recept.
 • Näringsfakta nedan är uppskattningar. Vi har använt USDA-databasen för att beräkna ungefärliga värden. I beräkningarna ingår 1 kopp chokladchips.

Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #toppratter.se — Vi älskar att se dina skapelser på Instagram och Facebook! Hitta oss: @toppratter.se

Näring per portion: Kalorier 168 / Protein 2 g / Kolhydrat 22 g / Kostfiber 1 g / Totalt socker 15 g / Totalt fett 9 g / Mättat fett 6 g / Kolesterol 27 mg

FÖRFATTARE: Adam och Joanne Gallagher

Source link

Rate this post

Leave a Reply