Om att baka hembakat bröd inte står i schemat men brödlådan är tom, så har vi det!
Detta hemlagade ölbrödsrecept gör en perfekt knaprig limpa på ungefär en timme, med bara 5 ingredienser! Ingen jäst krävs!
Detta enkla recept ger en limpa perfekt för doppning, smörgåsar eller rostat bröd och sylt!

Varför vi älskar ölbröd
- Ölbröd kräver ingen jästöl fungerar som jäsmedel i detta recept.
- Detta bröd kräver verkligen ingen knådningoch ingen stigtid.
- Med bara en få ingredienserdet är superenkelt.
- Var kreativ och lägg till kryddor, kryddor eller till och med ost eller bacon för att skräddarsy!

Ingredienser & variationer
Mjöl: Detta enkla ölbrödsrecept använder självjäsande mjöl för att göra det snabbt. Om du inte har självjäsande mjöl, jag har inkluderat anvisningar för allroundmjöl i anteckningarna!
Öl: Öl hjälper detta bröd att höja sig, och det ger också smak. Mörk öl, som stouts, har en djup smak, medan ljus öl ger bröd med lättare smak. Båda är fantastiska; använd bara det du har till hands!
Smakämnen: Detta ölbröd är ett fantastiskt recept att experimentera med eftersom det är praktiskt taget idiotsäkert.
- Prova att lägga i lite riven ost, eller tillsätt extra honung för att göra ett sötbröd!
- Hackad jalapenos eller chili kommer att piffa upp saker!
- Torkade örter som timjan eller rosmarin med lite hackad soltorkad tomat, en klyfta minxe vitlök och parmesan gör ett bröd i italiensk stil!

Hur man gör ölbröd
Detta är ett superenkelt recept på hembakat bröd, och förberedelserna går riktigt snabbt.
- Blanda våta och torra ingredienser i en stor skål (enligt receptet nedan).
- Bred ut i en smord brödform.
- Baka och njut.
Det är allt som finns! Det är jättegott med smör och sylt eller serveras med gryta eller soppor för dunking och doppning. Servera med soppa eller en smaskig bruschetta för den perfekta tillbehöret eller förrätten!



Förvaring av ölbröd
- Förvara ölbröd i en lufttät behållare eller en återförslutbar plastpåse i upp till 3 dagar i rumstemperatur. Det är bäst att äta inom 24 timmar.
- För att frysa ölbröd, slå in det tätt med plastfolie och lägg det sedan i en fryspåse eller behållare för upp till 3 månader.
- Tina i rumstemperatur i några timmar innan servering eller värm brödet i mikron eller brödrost.
- Överblivet ölbröd kan användas för att göra krutonger, ströbröd eller till och med frukostgryta.
Fler salta snabba brödrecept
Vi tänker ofta på snabba bröd som bananbröd eller zucchinibröd men snabba bröd kan också vara salta.
Älskade du detta ölbröd? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

Lätt ölbröd
Tillverkat utan jäst, ingen knådning och ingen jästid är detta enkla ölbröd klart för ugnen på nolltid!
-
Värm ugnen till 375°F. Smörj en 8″x4″ brödform.
-
Vispa självjäsande mjöl och socker i en medelstor skål tills det är väl blandat.
-
Tillsätt öl, smält smör och salt. Rör om för att kombinera.
-
Häll smeten i den förberedda brödformen. Grädda i 50-60 minuter eller tills en tandpetare kommer ut ren.
-
Kyl innan du skär upp.
Öl kan ersättas med seltzervatten men ölet ger smak så du kommer att vilja lägga till ytterligare kryddor eller tillägg. Hoppa inte över saltet och sockret och snåla inte med smöret, annars kommer brödet inte att ha någon smak.
Du kan lägga till kryddor som vitlökspulver, örter som torkad basilika eller persilja och/eller parmesanost eller cheddarost för att ändra smaken.
Blanda degen tills den är fuktad. Blanda inte för mycket, annars blir brödet tätt.
Servering: 1skiva | Kalorier: 182 | Kolhydrater: 27g | Protein: 4g | Fett: 6g | Mättat fett: 3g | Kolesterol: 14mg | Natrium: 144mg | Kalium: 39mg | Fiber: 1g | Socker: 3g | Vitamin A: 158IU | Kalcium: 7mg | Järn: 1mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.



