Om att baka hembakat bröd inte står i schemat men brödlådan är tom, så har vi det!

Detta hemlagade ölbrödsrecept gör en perfekt knaprig limpa på ungefär en timme, med bara 5 ingredienser! Ingen jäst krävs!

Detta enkla recept ger en limpa perfekt för doppning, smörgåsar eller rostat bröd och sylt!

skivat lätt ölbröd

Varför vi älskar ölbröd

  • Ölbröd kräver ingen jästöl fungerar som jäsmedel i detta recept.
  • Detta bröd kräver verkligen ingen knådningoch ingen stigtid.
  • Med bara en få ingredienserdet är superenkelt.
  • Var kreativ och lägg till kryddor, kryddor eller till och med ost eller bacon för att skräddarsy!
Ölbröd i en brödform

Ingredienser & variationer

Mjöl: Detta enkla ölbrödsrecept använder självjäsande mjöl för att göra det snabbt. Om du inte har självjäsande mjöl, jag har inkluderat anvisningar för allroundmjöl i anteckningarna!

Öl: Öl hjälper detta bröd att höja sig, och det ger också smak. Mörk öl, som stouts, har en djup smak, medan ljus öl ger bröd med lättare smak. Båda är fantastiska; använd bara det du har till hands!

Smakämnen: Detta ölbröd är ett fantastiskt recept att experimentera med eftersom det är praktiskt taget idiotsäkert.

  • Prova att lägga i lite riven ost, eller tillsätt extra honung för att göra ett sötbröd!
  • Hackad jalapenos eller chili kommer att piffa upp saker!
  • Torkade örter som timjan eller rosmarin med lite hackad soltorkad tomat, en klyfta minxe vitlök och parmesan gör ett bröd i italiensk stil!
Ölbröd ingredienser

Hur man gör ölbröd

Detta är ett superenkelt recept på hembakat bröd, och förberedelserna går riktigt snabbt.

  1. Blanda våta och torra ingredienser i en stor skål (enligt receptet nedan).
  2. Bred ut i en smord brödform.
  3. Baka och njut.

Det är allt som finns! Det är jättegott med smör och sylt eller serveras med gryta eller soppor för dunking och doppning. Servera med soppa eller en smaskig bruschetta för den perfekta tillbehöret eller förrätten!

  • Det mesta, om inte all alkohol, kokar ut och lämnar de jästiga och salta smakerna efter sig.
  • Blanda degen tills den är väl blandad men blanda inte för mycket, då blir brödet tätt.
  • Detta bröd har väldigt få ingredienser så hoppa inte över saltet eller sockret och snåla inte med smöret. De behövs för smak.
  • Grädda tills en tandpetare i mitten kommer ut ren. Överbaka inte
Skivat ölbröd toppat med sylt

Förvaring av ölbröd

  • Förvara ölbröd i en lufttät behållare eller en återförslutbar plastpåse i upp till 3 dagar i rumstemperatur. Det är bäst att äta inom 24 timmar.
  • För att frysa ölbröd, slå in det tätt med plastfolie och lägg det sedan i en fryspåse eller behållare för upp till 3 månader.
  • Tina i rumstemperatur i några timmar innan servering eller värm brödet i mikron eller brödrost.
  • Överblivet ölbröd kan användas för att göra krutonger, ströbröd eller till och med frukostgryta.

Fler salta snabba brödrecept

Vi tänker ofta på snabba bröd som bananbröd eller zucchinibröd men snabba bröd kan också vara salta.

Bläddra bland alla brödrecept

Älskade du detta ölbröd? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

skivat lätt ölbröd

4,97 från 60 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Lätt ölbröd

Tillverkat utan jäst, ingen knådning och ingen jästid är detta enkla ölbröd klart för ugnen på nolltid!

Förberedelsedags 15 minuter

Tillagningstid 50 minuter

Total tid 1 timme 5 minuter

  • Värm ugnen till 375°F. Smörj en 8″x4″ brödform.

  • Vispa självjäsande mjöl och socker i en medelstor skål tills det är väl blandat.

  • Tillsätt öl, smält smör och salt. Rör om för att kombinera.

  • Häll smeten i den förberedda brödformen. Grädda i 50-60 minuter eller tills en tandpetare kommer ut ren.

  • Kyl innan du skär upp.

Självhöjande mjöl kan ersättas med 3 koppar universalmjöl, 1/2 tsk salt och 4 tsk bakpulver.
Öl kan ersättas med seltzervatten men ölet ger smak så du kommer att vilja lägga till ytterligare kryddor eller tillägg. Hoppa inte över saltet och sockret och snåla inte med smöret, annars kommer brödet inte att ha någon smak.
Du kan lägga till kryddor som vitlökspulver, örter som torkad basilika eller persilja och/eller parmesanost eller cheddarost för att ändra smaken.
Blanda degen tills den är fuktad. Blanda inte för mycket, annars blir brödet tätt.

Servering: 1skiva | Kalorier: 182 | Kolhydrater: 27g | Protein: 4g | Fett: 6g | Mättat fett: 3g | Kolesterol: 14mg | Natrium: 144mg | Kalium: 39mg | Fiber: 1g | Socker: 3g | Vitamin A: 158IU | Kalcium: 7mg | Järn: 1mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Förrätt, bröd, tillbehör
Kök amerikansk
Lätt ölbröd med smör och en titel
Lätt ölbröd med en burk sylt bredvid och en titel
Lätt ölbröd skärs i skivor med en titel
Lätt ölbröd i pannan och pläterad med skrift





Source link

1/5 - (1 vote)

Leave a Reply