Hur man gör snabbt och enkelt fyllda svampar med ost, vitlök och söt lök. Det är svårt att bara äta en av dessa ostliknande, vitlökiga svampmössor! Hoppa till Enkelt recept på ostfyllda svampar eller läs vidare för att se våra tips för att göra dem.

Lätt ostfyllda svampar

Du kan stoppa nästan vad som helst i svampmössor, men det här överseende kombination av smält ost, vitlök, söt lök och örter är min favorit.

Om du älskar svamp lika mycket som vi gör, ta en titt på vår no-fail metod för att laga svamp. Njut av dem som en sida, lägg till pasta, rostat bröd, ägg och mer.

Bästa tipsen för att göra fyllda svampar

När vi testade de här små killarna sänkte jag och Adam ner hela pannan i en gång. Tack vare massor av vitlök och färska örter är de laddade med smak.

Bästa fyllda svampar med ost och vitlök

När det kommer till fyllda svampar finns det några saker att tänka på:

 1. Använda sig av vit knapp eller cremini (brun) svamp. Dessa sorter har en perfekt storlek, och håligheten är perfekt för att lägga till den fyllda svampfyllningen.
 2. Om du märker smuts på svampen, använd en lätt fuktad pappershandduk för att borsta bort den. Doppa dem inte i vatten eller skölj dem. Svampar fungerar som en svamp så att vatten kommer att absorberas, vilket gör att de färdigkokta svamparna blir pipiga istället för smakrika och brynta.
 3. Använda en kantad bakplåt eller bred stekpanna när du rostar svampkapsylerna. På så sätt stannar all vätska som släpps ut av svampen eller fyllningen i pannan.
 4. Vi använder två matskedar finhackad vitlök, vilket är mycket. ÄLSKAR du vitlök, tillsätt lite mer i fyllningen.
 5. Använd din favoritost. På våra bilder använde vi extra skarp cheddar. Den är smakrik och smälter fint, men andra ostar fungerar bra också. Prova schweizisk eller Gruyere, brie, fetaost, getost eller en kombination av ostar. Alternativen är oändliga.
 6. Tillsätt lite bacon eller korv. Koka dem först och rör sedan ner i fyllningen.
Tillsätt ströbröd till fyllda svampar

Strax innan vi bakar svampen strö rostade ströbröd ovanpå de fyllda svamplocken. Jag älskar den extra crunch som detta ger, men om du inte har dem till hands eller håller dig borta från bröd eller kolhydrater kan du lämna dem utanför.

Svamparna gräddas i 15 till 20 minuter — leta efter att svampen mjuknar något och att osten ska smälta. När de är färdiga serverar du dem med ett stänk färska örter på toppen.

Lätt ostfyllda svampar

Om du älskade dessa svampar, ta en titt på fler enkla aptitretare att servera vid sidan av dem:

Lätt ostfyllda svampar

 • PREP
 • LAGA MAT
 • TOTAL

Dessa ost- och vitlöksfyllda svampar är enkla att sätta ihop och lätta att anpassa till dina favoritostar. Vi älskar att använda en vass cheddar, men mozzarella, schweizisk ost, Gruyere-ost eller till och med krämigare ostar som fetaost, get eller brie kommer att fungera. En kombination av ostar är också en bra idé!

Gör 20 fyllda svampkapsyler

Du kommer behöva

20 vita knapp- eller cremini-svampar (ca 10 uns)

1 msk olivolja

1 msk smör

1/2 kopp hackad lök (halv medelstor lök)

2 msk finhackad vitlök (4 till 5 klyftor)

2 tsk hackad färsk rosmarin eller timjan, se anteckningar för persilja

2 uns riven ost som skarp cheddar, mozzarella, schweizisk eller en kombination

3 msk ströbröd (använd panko eller vanligt ströbröd)

Salt och nymalen svartpeppar

1 msk hackad färsk persilja eller gräslök till servering, valfritt

Vägbeskrivning

  Värm ugnen till 375 grader F.

  Använd en fuktig pappershandduk och borsta bort all smuts från svamp. Ta bort svampstjälkarna. Skär bort och släng alla hårda bitar av stjälkarna och finhacka dem sedan.

  Lägg svamplocken på en kantad bakplåt eller stor ugnssäker stekpanna som passar svampen i ett lager. Kasta dem med en matsked olivolja och krydda lätt med nymalen svartpeppar. Ordna dem med håligheten uppåt så att de är redo att fyllas.

  Smält smör i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt lök och hackade svampstjälkar och en nypa salt. Koka, rör om ibland, tills löken luktar sött och är mjuk, cirka 5 minuter. Tillsätt vitlök och örter, koka sedan under omrörning i 2 minuter. Skrapa blandningen i en skål och ställ åt sidan för att svalna.

  Lägg brödsmulorna i samma stekpanna som löken och svampen kokades i. Placera dem på medelhög värme och koka sedan under omrörning tills de är lätt rostade; ungefär en minut.

  Rör ner osten i lök- och vitlöksblandningen och dela sedan fyllningen mellan svamplocken. Strö det rostade ströbrödet ovanpå. Grädda svampen tills osten har smält och svampen har mjuknat; 15 till 20 minuter. Servera med hackade färska örter och lite nymalen svartpeppar på toppen.

Adam och Joannes tips

 • Persilja passar utmärkt istället för eller utöver rosmarin eller timjan. Eftersom persilja är mindre stickande, använd två matskedar hackad persilja.
 • För att använda torkade örter istället för färska, använd 3/4 av en tesked torkad rosmarin eller timjan. Italiensk krydda kommer också att fungera.
 • Tillsätt eventuell överbliven fyllning till äggröra, omeletter, potatismos eller ris.
 • Näringsfakta: Näringsfakta nedan är uppskattningar. Vi har använt USDA-databasen för att beräkna ungefärliga värden.

Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #toppratter.se — Vi älskar att se dina skapelser på Instagram och Facebook! Hitta oss: @toppratter.se

Näring per portion: Serveringsstorlek 1 fylld svampmössa / Kalorier 35 / Totalt fett 2,4 g / Mättat fett 1g / Kolesterol 4,3 mg / Natrium 29,7mg / Kolhydrat 2,3 g / Kostfiber 0,3 g / Totalt socker 0,6 g / Protein 1,5 g

FÖRFATTARE: Adam och Joanne Gallagher

Source link

Rate this post

Leave a Reply