Panzanella sallad är den perfekta uppfriskande måltiden en varm sommardag.

Fylld med saftiga tomater, skarpa gurkor, mozzarella och bitar av knaprigt bröd, alla slängda i en saftig balsamicodressing, är denna sallad en vacker blandning av sommarsmaker.

Den här brödsalladen är en fantastisk förrätt, en vacker fräsch lunchrätt eller den perfekta tillbehören bredvid Grillat kycklingbröst!

En panzanellasallad på en träskiva med örter

Färsk och smakrik brödsallad

Vad är Panzanella? Panzanella är en toskansk brödsallad, vanligtvis klädd med en vinägrett av balsamico och olivolja. Traditionellt gjordes den med kuber av gammalt bröd.

Det är något magiskt med en fräsch italiensk sallad och den här är inget undantag. Smakerna passar bra med bröd i det här receptet eller till och med en tilltalande italiensk pastasallad.

Ingredienser på en träskiva för panzanellasallad

Ingredienser till Panzanellasallad

Bröd – : Välj ett färskt limpa Ciabatta-bröd eller till och med surdegsbröd, rivet i bitar (istället för skuret i tärningar) och bakat tills det är knaprigt. Om du har överblivna brödlimpor eller till och med hemgjorda krutonger, kommer de att fungera perfekt också.

Grönsaker – Saftiga mogna tomater (körsbärs- eller druvtomater är bäst), skarpa gurkor och rödlök och oliver. Tillsätt mycket färsk basilika och oregano!

Grönsaker – Alla mogna tomater fungerar, vi älskar körsbärs- eller druvtomater eller färska trädgårdstomater. Spröda gurkor tillför krispiga och rödlök och oliver ut denna sallad perfekt.

Ost – Det här receptet är bäst med antingen boccuccini eller burrata, en färsk krämig mozzarellaost. Du kan använda andra typer av mozzarella men färsk är bäst om möjligt. Smulad fetaost eller getost är andra alternativ!

Klä på sig – En klassisk blandning av balsamico och extra jungfruolja är allt du behöver. Du kan också använda balsamvinäger eller prova smaksatta oljor, balsamicoglasyr eller till och med en skvätt rödvinsvinäger för en lockande twist.

Ytterligare alternativ – Tillsätt lite pressad vitlök till brödbitarna tillsammans med oljan. Prova att lägga till kapris, ruccola. För en extra kick av friskhet, kom ihåg att slänga i massor av färsk basilika och oregano.

hälla olivolja över bröd för panzanellasallad

Hur man gör Panzanella

Detta panzanellasalladsrecept är superenkelt att förbereda.

  1. Rostbröd: Riv brödet i lagom stora bitar och häll över olivolja på en plåt och grädda tills det torkat något.
  2. Blandad dressing: Förbered dressingen i en separat skål eller karaff genom att blanda balsamvinäger med olivolja.
  3. Kasta och njut: Lägg alla ingredienser till salladen i en skål och ringla över dressingen. Kasta försiktigt.

Avsluta denna sallad med färska basilikablad, persilja och ett stänk nymalen svartpeppar.

Nästa gång du är i mataffären, ta en basilikaplanta istället för ett paket basilika. Det kommer att hålla länge och färska örter är ett billigt sätt att få sallader, pasta och smörgåsar att smaka gourmet.

Ingredienser på en träskiva för panzanellasallad

Vad ska man servera med Panzanellasallad

Panzanella brödsallad är perfekt för picknick eller middag utomhus. Servera den bredvid biff eller grillad kyckling för en härlig sommarmåltid.

Färska sommarsallader

Har du gjort denna lätta Panzanella-sallad? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

En panzanellasallad på en träskiva med örter

5 från 6 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Lätt Panzanella sallad

Denna färska italienska brödsallad är fylld med saftiga tomater, gurkor och knäckebröd i en enkel dressing.

Förberedelsedags 20 minuter

Tillagningstid 20 minuter

Vilotid 15 minuter

Total tid 55 minuter

  • Värm ugnen till 375°F.

  • På en stor bakplåt, kombinera ciabattabrödet med ¼ kopp olivolja, ½ tsk koshersalt (eller efter smak) och ¼ tsk peppar. Rör om tills de är väl blandade och grädda tills de fått lite färg, ca 10-12 minuter. Kyl helt.

  • I en liten skål, vispa ihop ¼ kopp olivolja, balsamvinäger och dijonsenap; avsätta.

  • I en stor skål kombinerar du tomaterna, tunt skivad rödlök, färsk mozzarella, skivad gurka och oliver. Tillsätt brödet och dressingen och blanda väl. Låt vila i 15 minuter, rör om då och då.

  • Toppa med persilja, basilika och ytterligare salt och peppar efter smak.

  • Riv brödet istället för att skära det, det skapar fler skrymslen och en bättre sallad!
  • Var noga med att låta salladen sitta, släng då och då så att brödet kan suga upp dressingen.
  • Använd en olivolja av hög kvalitet om det är möjligt, det ger bra smak.

Kalorier: 253 | Kolhydrater: 15g | Protein: 6g | Fett: 19g | Mättat fett: 4g | Kolesterol: 11mg | Natrium: 327mg | Kalium: 197mg | Fiber: 2g | Socker: 3g | Vitamin A: 610IU | C-vitamin: 8.7mg | Kalcium: 90mg | Järn: 0,6mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Sallad, Tillbehör
Kök Amerikanskt, Medelhavet
skål lätt Panzanella sallad med skrift
närbild av lätt Panzanella sallad med skrift
pläterad Lätt Panzanella Sallad med skrift
träskiva med lätt Panzanella sallad och skrift



Source link

Rate this post

Leave a Reply