Denna klassiker pepparstek receptet ger en avhämtningsmenyfavorit till ditt kök!

Strimlor av mör biff marineras i en hemgjord sås och steks med sauterad paprika och lök. Snabbt, enkelt och så gott!

Servera denna måltid över ris med en sida av ångad broccoli.

tillagad Easy Pepper Steak i en skål

Perfekt peppad biff

  • Koka och servera detta varmt och hjärtlig huvudrätt från en panna i mindre än 30 minuter!
  • Budgetvänligt nötkött kommer ut anbud och saftig i en hemmagjord marinad som också blir en sås!
  • Vi älskar detta enkla recept och tycker att det smakar ännu bättre när det är hemlagat!
  • Lägg till dina egna favoritgrönsaker för att göra en ny familjefavorit.
ingredienser för att göra Easy Pepper Steak med etiketter

Ingredienser och variationer

NÖTKÖTT: Topprund, flankstek och ryggbiff är favoriter i detta recept. Förbered köttet för tillagning genom att skiva det mot säden för att bryta ner fibrerna och hjälpa till att möra det.

GRÖNSAKER: Grön och röd paprika ger lite färg, men vilken paprika som helst fungerar! Gula, vita eller till och med rödlökskivor tillför lite krisp och smak.

SÅS: Vår för färsk ingefära och vitlök för bästa smak! Sojasås, Worcestershire, Mirin och honung eller socker för sötma avrundar såsen. Sojasås med låg natriumhalt kan användas i detta recept.

VARIATIONER: Prova sparris, babymajs, snapsärtor eller skivade morötter. Lägg till ytterligare vitlöksklyftor, en skvätt risvinäger eller lite chilipasta eller sriracha om du vill. Ersätt honung med farinsocker.

process för att lägga ihop ingredienser för att göra Easy Pepper Steak

Hur man gör Pepper Steak

Förvandla lite rund biff till en pepprig och saftig huvudrätt till middag.

  1. Vispa ihop ingredienserna till såsen i en skål.
  2. Fräs lök och paprika i en stor stekpanna tills de är mjuka. Överför till en tallrik.
  3. Bryn nötköttsremsorna (enligt receptet nedan) och koka bara tills de fått färg.
  4. Lägg tillbaka lök och paprika i stekpannan tillsammans med såsen. Koka tills det tjocknat.

PROFFSTIPS: Marinering av nötköttsremsorna i såsen (utan majsstärkelse tillsatt) i upp till 24 timmar kommer att möra köttet och intensifiera smaken. Ta bort nötköttet från marinaden och häll det i en skål. Vispa i majsstärkelsen.

närbild av matlagning Easy Pepper Steak i pannan

Vad ska man servera med pepparbiff

Över ramennudlar, ris, eller till och med blomkålsris, eller lite ugnsstekt broccoli.

Tillbehör som vitlök bok choy, sparris eller Szechuan gröna bönor är alltid en hit.

För en sval krispig sida, prova böngrodssallad eller enkel asiatisk slaw!

Vår favoritröra

Älskade din familj denna Pepper Steak Stir Fry? Lämna oss ett betyg och en kommentar nedan!

pläterad Easy Pepper Steak med sesamfrön

5 från 25 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Lätt pepparbiff

Det här läckra receptet med pepparstek i en pan är en asiatisk-inspirerad rätt som kan göras hemma på nolltid!

Förberedelsedags 20 minuter

Tillagningstid 20 minuter

Total tid 40 minuter

  • Kombinera alla marinadens ingredienser (förutom majsstärkelse) i en medelstor skål och vispa.

  • Tillsätt nötköttsstrimlorna i marinaden och ställ i kylen i minst 2 timmar och upp till 24 timmar, rör om då och då.

  • När du är redo att laga mat, ta bort nötköttet från marinaden och reservera marinaden.

  • Hetta upp en gjutjärnspanna eller wok på medelhög värme och tillsätt olja.

  • När oljan är varm, tillsätt den skivade löken och paprikan och fräs i cirka 5 minuter, eller tills den är mjuk. Överför till en tallrik.

  • Tillsätt nötkött i stekpannan och fördela jämnt, låt koka i ca 1 minut utan att röra på sig, för att få en fin bryn på den. Rör om nötköttet och fortsätt att tillaga tills det får färg (nötköttet behöver inte vara genomstekt), ca 2-3 minuter.

  • Ta bort köttet från stekpannan och lägg på en tallrik med paprikan.

  • Vispa ner majsstärkelsen i den reserverade marinaden. Häll i kastrullen och vispa medan det kokar upp. Låt koka 2 minuter.

  • Sänk värmen till medel och lägg tillbaka löken, paprikan och steken i stekpannan.

  • Rör om så att alla ingredienser blandas och låt sjuda i 1-2 minuter eller tills de är genomvärmda

  • Ta bort från värmen och garnera med skivad salladslök och sesamfrön om så önskas.

1 msk Mirin eller torr sherry kan tillsättas om så önskas.
Ytterligare grönsaker kan läggas till tillsammans med (eller i stället för) paprikan.

5 från 25 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Kalorier: 398 | Kolhydrater: 31g | Protein: 33g | Fett: 15g | Mättat fett: 8g | Kolesterol: 88mg | Natrium: 878mg | Kalium: 480mg | Fiber: 1g | Socker: 22g | Vitamin A: 1080IU | C-vitamin: 65,1mg | Kalcium: 27mg | Järn: 3.6mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Nötkött, middag, förrätt, huvudrätt
Kök Amerikansk, asiatisk fusion, kinesisk
pläterad Easy Pepper Steak med en titel
närbild av matlagning Easy Pepper Steak i pannan med en titel
närbild av Easy Pepper Steak med skrift
lägga biff till pannan för Easy Pepper Steak och pläterad skål med skrift





Source link

Rate this post

Leave a Reply