I det här lätta Persika skomakare med kakmixsaftiga persikor slängs i kanel och socker och kokas till en kolaliknande sås inbäddad under den enklaste skomakartoppen gjord av kakmix och smör!

Jag har justerat det här receptet lite för att… SMÖR, smör och mer smör! Jag har lagt till mer smör i kakmixtoppningen och den är rikare än någonsin!

ett foto på en vit dessertskål full av saftig persikoskomakare med en gyllene smulig skomakare och en kula vaniljglass på toppen.

Färsk persika skomakare med kakmix

Det kunde verkligen inte bli enklare än så här lätt persika skomakare. Min familj växte upp på denna skomakare, även om vi vanligtvis hade den i en holländsk ugn. Det fungerar hur som helst. Jag kommer att inkludera instruktioner i receptkortet för att baka den i en holländsk ugn.

Det finns inget riktigt som att ha en efterrätt som var en stapelvara i ditt hus när du växte upp. Dofterna fyller luften och plötsligt känns allt lite pirrigt och magiskt. Du kan inte låta bli att ta en tripp längs memory lane!

Allt jag vill ha är persikor när de är i säsong! De är så drömska och gör de mest utsökta desserterna som denna persikoskomakare gjord med kakmix. Du kommer att älska smaken av den här och hur lätt den är!

Vad är skillnaden mellan Cobbler och Crisp?

En skomakare är en djupt bakad fruktdessert med en tjock droppad kex eller pajdeg. En crisp är en bakad fruktdessert med ett lager av topping inklusive havre eller nötter. Om du inte har testat peach crisp bör du hoppa över det hela!

ett foto av en vit fyrkantig ugnsform full av en färsk persikoskomakare med en gyllene kakmix topping och tre kulor vaniljglass på toppen. En portion skomakare har varit tog bort.

Vad behövs för denna färska persika skomakare?

För att göra detta lätt persika skomakare recept med kakmix behöver du följande ingredienser:

 • Färska persikor – freestone persikor är bäst för bakning och de bör skalas och skivas
 • Smör – osaltad, ger fyllningen fylligare och blandas med kakmixen för att skapa den gyllene skomakartoppen
 • Kanel – tillför smak
 • Majsstärkelse – gör persikorna tjockare
 • brunt socker – sötar persikorna och ger fyllighet
 • Gul kakmix – Jag brukade säga vit eller gul kakmix, men den måste vara gul hela vägen

Måtten för alla ingredienserna finns i receptkortet i slutet av inlägget.

Vilka persikor är bäst att äta?

En clingstone persika används för att äta och snacka. Du kanske inte får ut gropen men med den söta nektarn som droppar ner för hakan, vem bryr sig!

Vilka persikor är bäst att baka?

Freestone persikor är bäst för bakning eftersom de är sötare och lättare att använda i recept, men det finns en gazillion varianter. Här är en omfattande lista om du behöver hjälp. Mina favoriter är:

 • Tidig bärnsten
 • guld jubileum
 • Tur 13
 • Nektar
 • Tidig Elberta

ett foto på en vit dessertskål full av en portion färsk persika cake mix skomakare

Hur man gör Peach Cobbler med Cake Mix

Det här persikoskomakarreceptet med kakmix kunde inte vara enklare att göra! Här är de grundläggande stegen för att göra en kakmixskomakare:

 1. I en stor skål, blanda försiktigt ihop de skalade och skivade persikorna, farinsocker, smör, kanel och majsstärkelse.
 2. Vänd persikoblandningen i en smord 9×13-tums ugnsform. ett foto av skalade, skivade persikor som är saftiga och sötade med farinsocker som har hällts i en 9X13 ugnsform.
 3. Strö kakmixen över persikoblandningen och häll sedan det smälta smöret över hela toppen tills det inte finns några torra kakmixfläckar kvar.
  • PROFFSTIPS: Det är mycket lättare att få bra smörtäckning om du långsamt häller över hela kakmixtoppingen.ett foto av saftiga skivade persikor i en ugnsform som delvis har täckts med pulveriserad kakmix.
 4. Grädda tills det är lätt brynt och bubbligt.

Dessa ingredienser i detalj hittar du i receptkortet i slutet av detta inlägg. Du kan även skriva ut eller spara receptet där.

FAQ

Hur länge håller Peach Cobbler?

Om den förvaras i en lufttät behållare i kylen kommer denna färska persikoskomakare med kakmix att hålla i upp till 5 dagar.

Kan jag använda konserverade persikor?

Jag rekommenderar inte att använda konserverade persikor i detta recept, nej. Denna persikoskomakare gjord med kakmix smakar bäst med färska persikor.

Kan jag använda frysta persikor?

Möjligen, även om jag inte har provat det själv. Om du använder frysta persikor, föreställer jag mig att du kan baka dem från frysta (dvs. du behöver inte tina), men din baktid skulle öka.

Hur man mognar persikor

För att mogna persikor, lägg i en brun papperspåse och vik över toppen. Eller täck en ask persikor med tidningspapper och låt stå i rumstemperatur tills den är mogen.

Hur man tar bort Peach Pit

Det är lättast att ta bort persikogropen genom att skära upp persikan uppifrån och ner och hela vägen runt och sedan använda tummen för att plocka eller trycka ut gropen. Om det inte fungerar kan du poppa persikan på grillen och värmen kommer att lossa gropen.

Det viktigaste att komma ihåg är att en mogen persika släpper sin sten så kanske du har en undermogen persika.

en bild av en portion saftig persikoskomakare toppad med en gyllene kakmixtoppning.

Tips för att göra en Cake Mix Cobbler

 • Du vill skala persikorna innan du lägger dem i skomakarblandningen. För att enkelt skala persikor, skär ett X på botten och sänk sedan ner dem kort i kokande vatten. Doppa omedelbart persikorna i ett isbad. Då borde det vara lätt att skala.
 • Observera att du tillsätt kakmixen i skomakaren som en torr ingrediens. Blanda INTE ihop kakmixen enligt anvisningarna på kartongen.
 • Om så önskas kan jag slå vad om att du kan lägga till extra färsk frukt till denna färska persikoskomakare. Bär passar fint ihop med persikorna!

ett foto på en vit dessertskål full av saftig persikoskomakare med en gyllene smulig skomakare och en kula vaniljglass på toppen.

Du behöver bara 6 ingredienser för att göra denna mega lätt persika skomakare med en kakmix du kan ta i butiken. Och du kan äta en varm skål med denna klassiska persikadessert på mindre än 45 minuter. Jag rekommenderar starkt en kula vaniljglass på toppen!

Fler aptitretande sommarfruktdesserter:

Serveringar: 9

Förberedelsedags: 5 minuter

Tillagningstid: 30 minuter

Total tid: 35 minuter

Beskrivning

I det här lätta Persika skomakare med kakmixsaftiga persikor slängs i kanel och socker och kokas till en kolaliknande sås inbäddad under den enklaste skomakartoppen gjord av kakmix och smör!

 • Värm ugnen till 350 grader F.

 • Lägg persikorna i en skål tillsammans med 2 msk smör, farinsocker och majsstärkelse. Vik för att kombinera och förvandla sedan till en smord 9×13-tums ugnsform.

 • Strö torr kakmix över persikorna. Ta ditt smälta smör och häll det långsamt över hela toppingen så att det finns smör överallt och inga fläckar kvar av puderig kakmix.

 • Grädda i 30-40 minuter, eller tills de är lättbruna och bubbliga.

 • Detta smakar ännu bättre bakat i en holländsk ugn över 8 kol, med 6 kol på toppen. Det tar cirka 20-30 minuter att baka. Perfekt för camping!

Servering: 1gKalorier: 476kcalKolhydrater: 68gProtein: 4gFett: 22gMättat fett: 14gFleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 6gTransfett: 1gKolesterol: 54mgNatrium: 597mgKalium: 204mgFiber: 3gSocker: 42gVitamin A: 1057IUC-vitamin: 5mgKalcium: 138mgJärn: 2mg

Författare: Söt basilika

Kurs: 500+ bästa dessertrecept

Kök: amerikansk

rekommenderade produkter

en metallskål med färsk, saftig persikoskomakare och en klick vispgrädde

Source link

Rate this post

Leave a Reply