Detta lätt rabarbercrisp receptet är gjort med en smörig kanelstreusel-toppning – utan havre, tack så mycket – och under det ligger bara ödmjuk rabarber, socker och apelsinskal. En typisk vårdessert. Inte för söt. Inte för syrlig. Precis rätt. Och superenkelt.

En vit ugnsform fylld med lätt rabarbercrisp och en sked vilande i mitten.

Denna enkla rabarbercrisp går utöver att vara en verkligt inspirerad dessert till att också vara en härlig frukostdessert – så mycket att några av oss har varit kända för att vakna tidigt och baka en sats, speciellt för detta ändamål. (Och även om det är helt underbart på egen hand, skulle vi inte sparka det ur sängen med lite glass, vispgrädde eller yoghurt. Gör vad du vill med den informationen.)–David Leite

Vanliga frågor om Rabarber Crisp

Hur gör jag för att min rabarber inte blir rinnig?

Den enkla elegansen hos detta rabarbercrisprecept innebär att det inte finns många extra ingredienser, som mjöl eller majsstärkelse, för att tjockna upp saften i fyllningen. Det betyder att du förlitar dig på att koka ner frukten för att få en bra konsistens. Överkok inte frukten utan låt saften sjuda tillräckligt för att reducera. Det bör bara ta 5 minuter och du kommer att vilja hålla ett öga på det. Tänk också på att fyllningen kommer att sätta sig lite när den svalnar, så du kanske mår bra.

Hur vet jag när rabarbern är redo att skördas?

Kom ihåg att stjälkfärg inte är en bra indikation på beredskap så om dina stjälkar inte är helt röda är det ok. Den bästa indikationen på om din rabarber är redo att pajs, knaprig eller syltad är längden på dessa stjälkar. Rabarber är bäst när stjälkarna är mellan sju och femton centimeter långa. Den bästa tiden att skörda i större delen av USA är maj, juni och till och med början av juli.

Hur skördar och förbereder jag färska rabarber?

Färsk rabarber är lätt att tillaga. Putsa stjälkarna från nära roten och skär bort och släng bladen. Även om de inte är skadliga att röra vid, är rabarberblad giftiga när de intas av människor och alla typer av djur. Om dina rabarberstjälkar är väldigt tjocka kan du skala utsidan, men det är inte nödvändigt för unga, möra rabarber. Tvätta och skiva sedan rabarbern i små bitar. Om du har mer än du behöver för ditt recept, släng det extra i en återförslutningsbar påse och förvara den i frysen tills ditt nästa rabarbersug kommer.

Hur ska jag förvara överbliven rabarbercrisp?

Överbliven rabarbercrisp kommer att hålla på disken, täckt med plastfolie, i 1 till 2 dagar. Streuseltoppen mjuknar när den sitter.

Lätt Rabarbercrisp

En vit ugnsform fylld med lätt rabarbercrisp och en sked vilande i mitten.

Rester av denna enkla rabarbercrisp passar utmärkt till frukost; ersätt bara den vispade grädden med yoghurt.

Peter Berley

Prep 15 min

laga mat 30 min

Total 45 min

Gör rabarberfyllningen

  • Placera ett galler i mitten av ugnen och förvärm till 425°F (218°C).

  • I en stor kastrull på medelhög värme, kombinera rabarber, socker och apelsinskal och låt sjuda tills sockret löser sig till en sliskig sirap och rabarbern är typ men inte helt mör, cirka 5 minuter.

Gör streusel toppingen

  • Om du använder en matberedare, släng mjöl, farinsocker, kanel och salt i matberedarens skål och mixa. Tillsätt smöret och pulsa tills blandningen liknar mycket grova smulor som innehåller ärtstorlekar av smör. Om du inte använder en matberedare, kombinera mjöl, farinsocker, kanel och salt i en stor skål. Använd 2 knivar för att skära ner smöret i mjölblandningen tills det du har i skålen påminner om väldigt grova smulor som innehåller ärtstora smörklumpar.

Grädda och servera krispen

  • Dumpa rabarberblandningen i en 9-tums pajform eller 10-tums gratängform och strö mjölblandningen jämnt över toppen. Grädda tills toppingen är gyllenbrun, ca 25 minuter.

  • Låt krispen svalna något. Servera den varm med en klick vispgrädde eller en kula glass.

Servering: 1serveringKalorier: 337kcal (17 %)Kolhydrater: 51g (17 %)Protein: 3g (6 %)Fett: 14g (22 %)Mättat fett: 9g (56 %)Transfett: 1gKolesterol: 37mg (12%)Natrium: 16mg (1 %)Kalium: 362mg (10 %)Fiber: 3g (13 %)Socker: 35g (39 %)Vitamin A: 549IU (11 %)C-vitamin: 10mg (12%)Kalcium: 114mg (11 %)Järn: 1mg (6 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 30 maj 2014

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply