Detta spenatdopprecept är det perfekta tillskottet till alla fester eller aptitretare.
Spenat blandas till en krämig bas med hackade vattenkastanjer och salladslök för en klassisk dipp som är fylld med smak och lätt att göra!
Använd den för att fylla en limpa surdegsbröd eller till och med minirullar som små skålar! Servera den kall med chips, kex, grönsaker eller vitlökscrostini.

Ett recept för snabbdopp
- Den här versionen av det klassiska Knorr-spenatdippreceptet är känt av goda skäl, det är utsökt.
- Det här receptet använder enkla ingredienser med mycket utrymme för variationer.
- Lika mycket som jag älskar en god varm spenatkronärtskocksdip, är denna kalla spenatdipp lätt att göra i förväg utan att någon uppvärmning krävs.
- Det går så fort att göra; bara rör om och kyl.
- Detta recept är mångsidigt, lägg till kronärtskockor, jalapenos eller till och med tärnad röd paprika.
Ingredienser
Krämig bas: Jag börjar med majonnäs och gräddfil. För att lätta upp denna spenatdipp, byt ut gräddfilen med vanlig grekisk yoghurt för att lätta upp den lite. Majonnäs med reducerad fetthalt kan användas.
Spenat: Fryst hackad spenat tinas och pressas torrt för att få bort så mycket vätska som möjligt. Du kan byt ut fryst spenat mot färsk. Koka helt enkelt ner 1 pund färsk spenat, kyl och pressa den torr.
Tillägg: Vattenkastanjer ger bra crunch och textur till denna spenatdipp. Om du inte har dem till hands kan du ersätta tärnad selleri eller till och med paprika. Rör i andra tillsatser som hackade kronärtskockshjärtan, lite mozzarellaost eller till och med ett stänk parmesanost.
Krydda: Den hemliga ingrediensen är kryddningen till denna dipp! Ett paket med Knorr grönsakssoppa mix (Lipton gör en också) tillsätts torrt och kryddar perfekt denna dipp.

Hur man gör spenatdip
Det här är inte en bakad spenatdipp, den serveras kall, ofta i en “brödskål”, och den görs bäst i förväg.
- Blanda bara ihop ingredienserna (enligt receptet nedan).
- Täck med plastfolie och låt svalna i kylen i en skål i minst 2 timmar innan servering så att ingredienserna i soppmixen återfuktar.
- Häll upp i en brödskål precis innan servering.
Du kan hoppa över brödskålen och servera den med pitabröd eller tortillachips om så önskas.

Hur man serverar spenatdip
Festfavorit: Välj ett knaprigt bröd och skär av toppen. Använd en kniv för att urholka mitten (spara brödet i mitten). Precis innan servering fyller du brödet med spenatdipp. Skär toppen av limpan och brödet från mitten i tärningar för doppning.
För individuella portioner, använd små middagsrullar och urholka dem för minispenatdippskålar. Detta är också bra att servera med kex eller rostad skivad baguette.
Håll den lågkolhydratsnål och servera med grönsaker till doppning. Broccoli, morotsstavar eller selleristavar är fantastiska doppare.

Fler Quick Party Dips
Här är några av våra favoritrecept för enkla festdoppar utan bakning!
Har du spenat?
Har du gjort den här spenatdippen? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

Lätt spenatdip
Ett enkelt recept på krämig spenatdipp, perfekt för alla fester eller grytor!
-
Tina 10 uns fryst hackad spenat över natten.
-
Lägg den tinade spenaten i en finmaskig sil och tryck till med en sked för att få bort så mycket vätska som möjligt.
-
Häll av vattenkastanjerna och finhacka.
-
I en medelstor skål, kombinera spenat, vattenkastanjer, gräddfil, majonnäs och torr grönsakssoppablandning. Rör om tills det är väl blandat.
-
Täck över och ställ i kylen i minst 2 timmar eller upp till 24 timmar innan servering.
-
För att göra en brödskål, skär 1-tum av toppen av en limpa surdegsbröd och använd en tandad kniv för att ta bort mitten, lämna en 1-tums tjock brödskål.
-
Fyll brödskålen med spenatdippen precis innan servering. Skär både toppen och mitten av brödet i 1-tums kuber för doppning.
Servering – Spenatdipp kan serveras i en serveringsskål med kex, tortillachips eller crostini.
För individuella portioneranvänd små middagsrullar och håla ur dem för minispenatdippskålar.
Förvaring – Förvara överbliven spenatdipp i en lufttät behållare i kylen i upp till 4 dagar.
Kalorier: 174 | Kolhydrater: 5g | Protein: 1g | Fett: 16g | Mättat fett: 4g | Kolesterol: 20mg | Natrium: 412mg | Kalium: 153mg | Fiber: 1g | Socker: 1g | Vitamin A: 2290IU | C-vitamin: 2mg | Kalcium: 62mg | Järn: 0,6mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.



