Squash Casserole är bokstavligen sommar på en tallrik.

Denna enkla tillbehör har både zucchini och gul sommarsquash toppad med ett knaprigt ströbrödsskikt.

Snabb att piska upp och perfekt för alla måltider, den här rätten kommer att få alla att fråga efter sekunder.

en sked servering squash gryta

Ingredienser i en squashgryta

Medan vissa recept innehåller tillsatser och fyllmedel som ägg och brödsmulor, fokuserar detta squashgrytorecept på själva squashen.

  • Lök: Lök ger smak till denna maträtt; rör i lite vitlök om du vill.
  • Squash: Färsk gul squash och zucchini är stjärnorna här. Välj de som är fasta och ljusa i färgen för bästa smak och konsistens.
  • Garnering: smör, kryddat brödsmulor och cheddarost ger det här receptet en perfekt knaprig topping. Byt ut brödsmulorna mot Panko-brödsmulor eller krossade Ritz-kex eller saltiner för att göra en smörig kexpåfyllning. Andra ostar som Gruyere eller Monterey jack kan användas i detta recept.
  • Valfria tillägg: röd eller grön paprika, ostar, vitlök, tomater
skiva gul sommarsquash och zucchini på en skärbräda

Gör det på ditt sätt

Denna gula och zucchini squashgryta kan göras efter dina önskemål när det gäller konsistens.

För en mjukare gryta, skiva zucchinin lite tunnare och när du fräser i stekpannan, koka den lite längre så att den blir mör-knäck men lite på den mjukare sidan.

För mör knaprig squash, håll zucchinin på 1/4″ tjocklek. Se till att du inte överkokar den.

Hur man gör squashgryta

  1. Förberedelse: Skiva upp löken och squashen enligt receptet nedan.
  2. Kock: Fräs löken i smör och olivolja tills den är mjuk, tillsätt sedan squash och kryddor.
  3. Montera: Lägg den kokta squashen och löken i en smord ugnsform och toppa den med en blandning av ströbröd, smält smör och ost.
  4. Baka: Sätt in grytan i ugnen tills squashen är mjuk och toppingen är gyllene, vanligtvis cirka 35-40 minuter. Njut varmt!
  • Lägg squash och lök upprätt (stående på kanten) i en ugnsform. Stoppa bara in löken i squashblandningen.

Smört bröd tillagas snabbt, så håll koll på grytan. Om smulorna är brynade innan grytan är klar, täck löst med folie.

squashgryta i en vit ugnsform med brödsmulor

Kan den värmas upp igen?

Zucchini squash gryta smakar bäst när den serveras färsk från ugnen men den går naturligtvis att värma upp.

Förvara överbliven squashgryta tätt täckt i kylen i upp till fyra dagar. Brödsmulorna blir inte lika knapriga men själva squashen kommer ändå att smaka gott!

För att värma grädda tills det är varmt (eller så kan du värma i mikron). Slå sedan på broilerelementet och ställ den uppvärmda grytan under broilern under några minuters tillagning för att göra brödsmulorna knapriga igen. Ännu bättre, gör en ny sats smulor och toppa resterna med dessa.

Serveringsförslag

Zucchini squash gryta passar bra med nästan vilken köttig huvudrätt som helst. Servera den med grillad eller grillad kyckling, grillade revbensspjäll eller hamburgare. Den passar även bra till Salisbury-biff eller fläskkotletter med svampsås.

Sommar Veggie Sidor

Lätt squashgryta i vit form med serveringssked
5 från 53 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Lätt squashgryta

Skivor av mör zucchini och gul squash smälter samman med en krispig brödsmulstoppning för en maträtt som är så mättande och mättande att du till och med kan servera den som förrätt.

Förberedelsedags 20 minuter

Tillagningstid 30 minuter

2 QT bakform med vit bakgrund
  • Värm ugnen till 350°F.

  • Skiva squash/zucchini i ¼-tums skivor.

  • I en stor stekpanna på medelvärme, koka löken i smör och olja tills den är mjuk. Öka värmen till medelhög och tillsätt squash, italiensk krydda, salt och peppar. Koka i 5 till 6 minuter eller bara tills de är mjuka knapriga.

  • I en smord 2 qt gryta, arrangera squash och lök så att squashen står på sidan.

  • Kombinera ströbröd, ostar och smält smör i en liten skål. Strö över squash.

  • Grädda 35-40 minuter eller tills squashen är mjuk.

Om smulorna börjar bryna för mycket, tälta löst med folie.
    • För krispigare squash skär den tjockare, för mjukare squash, skär den tunnare.
    • För att förhindra att squashen släpper överflödig vätska, fräs i olivolja tills den mjuknat något.

Kalorier: 157 | Kolhydrater: 18g | Protein: 4g | Fett: 8g | Mättat fett: 4g | Kolesterol: 18mg | Natrium: 179mg | Kalium: 431mg | Fiber: 3g | Socker: 3g | Vitamin A: 12257IU | C-vitamin: 25mg | Kalcium: 129mg | Järn: 1mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Huvudrätt, Tillbehör
Kök amerikansk
ta en skopa lätt squashgryta från en vit gryta

Source link
Rate this post

Leave a Reply