Försommaren handlar om efterrätter utan bakning av jordgubbar. Detta enkel jordgubbstårta utan bakning är gjord med lager av kakor, vispad grädde och söt jordgubbspuré. Den kommer ihop på bara 20 minuter och måste kylas i flera timmar innan servering, vilket gör den perfekt för sommarunderhållning.

En skopa enkel jordgubbstårta på en vit tallrik med skivade jordgubbar och en ugnsform i glas med resten av kakan bredvid.

Anpassad från Jessie Sheehan | Jessie Sheehan bakar | 2022

Denna strawberry no bake dessert kunde inte vara godare eller lättare att montera. Som alla de bästa klassiska islådkakorna, så länge du är villig att göra lite hemgjord vispgrädde (eller pudding) och kan hämta några kakor eller grahams-kex eller ladyfingers (om du känner dig sugen) i mataffären, en isbox tårtan är i din omedelbara framtid. Och här är att hoppas att det blir den här jordgubbstårtan här, som är först på din lista.–Jessie Sheehan

Vanliga frågor om jordgubbstårta

Kan man frysa istårta?

Eftersom just den här islådastårtan innehåller tung grädde kommer den att frysa väldigt bra. För att frysa in, kyl kakan i kylen över natten, slå in den väl och ställ in den i frysen. Det kommer att hålla i upp till en månad. Du kan äta din frysta kaka när som helst – fryst eller delvis tinad, beroende på vad du föredrar. För att tina en hel kaka, ställ in den i kylen över natten. Den ska vara tinad och klar att serveras nästa dag.

När blev istårtor populära?

Icebox-kakor blev ryktbara på 1920- och 1930-talen, när “snacksmat” blev populärt och lättillgängligt. Tårtorna använde förgjorda, kommersiellt producerade ingredienser, och för första gången någonsin kunde folk underhålla nästan på ett ögonblicks varsel – inte mer att spendera timmar i köket för att piska fram en efterrätt åt gästerna.

Varför kallas detta en “isboxkaka”?

Denna jordgubbs-no bake-dessert heter för att den behöver kylas. Som du säkert vet, förut innan elektriciteten, höll folk sin mat kall genom att placera den i isolerade trä- och metallbehållare som kallas islådor. Stora isbitar levererades med häst och vagn (och sedan motoriserade leveransfordon) och lastades in i islådorna. När mekaniska kylskåp kom till 1913 och hittade sin väg in i många hem, fortsatte folk att hänvisa till dessa nya apparater som “isboxar”, och många av våra föräldrar och morföräldrar använder termen än idag.

En skopa enkel jordgubbstårta på en vit tallrik med skivade jordgubbar och en ugnsform i glas med resten av kakan bredvid.

Enkel jordgubbstårta

En skopa enkel jordgubbstårta på en vit tallrik med skivade jordgubbar och en ugnsform i glas med resten av kakan bredvid.

Tunna lager av jordgubbspuré, hemgjord vispgrädde och vaniljrån gör denna lättbakade isboxkaka till en klassiker som du kommer att vilja göra hela sommaren.

Jessie Sheehan

Prep 20 min

Chill Time 6 timmar

Total 6 timmar 20 min

  • Mosa jordgubbarna och strösockret i en mixer eller matberedare tills de är hällbara, men fortfarande lite tjocka, cirka 15 sekunder.

  • Förbered ett fat på 1,9 liter.

  • Vispa grädden på medelhög till medelhög hastighet tills krämen börjar tjockna i skålen med en stavmixer med visptillbehöret, cirka 2 till 3 minuter. Tillsätt konditorsockret och vaniljen och vispa tills det bildas hårda toppar, ca 1 minut till. Använd en gummispatel och vik försiktigt ner jordgubbarna i krämen.

  • Använd en liten förskjuten spatel eller baksidan av en sked, bred ut ett lager grädde på botten av fatet. Täck så mycket av krämen som möjligt med ett lager vaniljrån, fyll eventuella luckor med trasiga rån (bryt dem själv om det behövs). Bitarna ska röra. Målet är ett rejält lager kakor.

  • Fortsätt lägga upp vispgrädde och kakor i lager tills du tar slut eller når toppen av pannan. Du bör ha 3 till 4 lager. Bred toppen av kakan med vispad grädde och täck försiktigt med plastfolie.

  • Ställ kakan i kylen i minst 6 timmar, eller gärna över natten.

  • Ta ut kakan ur kylen före servering och dra av plastfolien. Strö toppen av tårtan med rött slipsocker.

  • Servera direkt från pannan med skivade jordgubbar vid sidan om, om så önskas. Kakan kommer att hålla, tätt täckt med plastfolie i kylen i upp till 3 dagar.

Servering: 1delKalorier: 379kcal (19 %)Kolhydrater: 42g (14%)Protein: 3g (6 %)Fett: 23g (35 %)Mättat fett: 13g (81 %)Fleromättat fett: 3gEnkelomättat fett: 6gTransfett: 1gKolesterol: 54mg (18 %)Natrium: 139mg (6 %)Kalium: 117mg (3%)Fiber: 1g (4 %)Socker: 29g (32 %)Vitamin A: 703IU (14%)C-vitamin: 17mg (21 %)Kalcium: 36mg (4 %)Järn: 1mg (6 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 19 maj 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply