Tacosallad är en supersnabb familjefavorit som vi gör nästan varje vecka! Fräscha smaker, lätt att göra och gott!
Crisp sallad är toppad med tacokryddat nötfärs och massor av tacopålägg, ost och dressing!
Detta recept är mångsidigt så du kan använda nästan vilket protein som helst från nötkött till räkor och vilken dressing som helst!

Ingredienser för tacosallad
Det fina med denna TexMex-inspirerade sallad är det faktum att du kan lägga till det du älskar eller använda det du har till hands.
Taco kött – Vi använder magert nötfärs (80/20) men mald kalkon eller kyckling fungerar också, eller till och med grillade räkor. Krydda köttet med antingen ett paket eller hemgjord tacokrydda. (Hemlagad krydda är lätt att göra med kryddor som paprika, vitlökspulver, lökpulver och oregano).
Sallad – Romaine eller isbergssallat är knaprig och håller bra till massor av pålägg. Vi tycker att en mesclun-blandning är för mör.
Pålägg – Vad du än lägger på en taco (och mer) är jättebra på en tacosallad! Vi älskar riven ost (eller mexikansk ostblandning), paprika, salladslök, avokado, överbliven grillad majs, svarta oliver och körsbärs- eller romatomater.
Extra! – Knäck en näve tortillachips (eller tortillastrimlor) och strö över dem. Gör det till en Dorito sallad med krossad Doritos istället Prova jalapenos eller varm sås och vi tillsätter alltid en skvätt färsk limejuice.

Tacosalladsdressing
Vi brukar toppa detta tacosalladsrecept med antingen gräddfil, salsa, pico de gallo och/eller guacamole.
Hur man gör tacosallad
Tacosallad är en stapelvara här! Det tar cirka 20 minuter från början till slut (särskilt om du har andra händer i köket för att förbereda toppers) och är en välkommen variant av köttfärstacos!
- Bryn och krydda köttfärs. Rör i bönor om du använder.
- Tvätta sallad och toppa med nötköttsblandning och dina favoritpålägg.
- Häll upp i en stor serveringsskål eller tallrikar och toppa med tortillachips, gräddfil och salsa.
Ta ut Fake Out!
Servera denna tacosallad i en tortillaskål för att göra den precis som din favoritrestaurang!
- 1. Värm ugnen till 350°F.
- 2. Spraya en mjöltortilla med matlagningsspray (eller pensla den med smör eller olivolja) och smaka av med salt & dina favoritkryddor (kummin eller lite chilipulver är gott).
- 3. Lägg tortillan i en ugnssäker skål eller en taco skål maker och grädda i 10-15 minuter eller tills de fått lite färg och är krispiga.

Denna tacosallad är definitivt en komplett måltid i sig själv, kombinera den helt enkelt med en kall dryck som horchata, lemonad eller till och med en fruktig Sangria eller Margarita!
Fler huvudrättssalladsrecept

Lätt tacosallad
Denna enkla tacosallad är krispig, krispig och färgstark. Gör en DIY-tacobar genom att lägga ut alla pålägg och låt alla göra sin egen!
-
Bryn nötkött på medelvärme tills det inte finns något rosa kvar. Tappa av eventuellt fett.
-
Tillsätt tacokrydda och ½ dl vatten. Sjud i 5 minuter eller tills den tjocknat. Rör ner bönor.
-
Lägg sallad i en stor skål (eller individuella skålar). Toppa med kött, tomater, ost, avokado och önskat pålägg.
-
Toppa med tortillachips, salsa och gräddfil.
För att göra denna måltid snabb, använd förtvättad sallad. Förbered toppingsingredienser medan köttet tillagas.
Överblivet tacokött kan förvaras i kylen i upp till 3-4 dagar i en täckt behållare. Gör en fräsch sallad varje gång med det överblivna köttet; annars kan salladen bli blöt.
Kalorier: 360 | Kolhydrater: 20g | Protein: 19g | Fett: 23g | Mättat fett: 9g | Kolesterol: 61mg | Natrium: 328mg | Kalium: 608mg | Fiber: 6g | Socker: 2g | Vitamin A: 3585IU | C-vitamin: 6.9mg | Kalcium: 178mg | Järn: 2.7mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.



