Hemgjorda Tostadas är så mättande och lätta att göra. Dessa är laddade med friterade bönor, nötkött och alla de bästa tostada-påläggen

Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar. Läs min avslöjandepolicy.
Servera Tostadas med Mexikansk Street Corn och Tacos soppa för en fantastisk mexikansk-inspirerad måltid.
Vad är en Tostada?
En Tostada (uttalas tuh-staa-duh) är en platt och krispig tortilla, laddad med de bästa tacopåläggen. Ordet Tostada betyder “rostat”. Det syftar på den krispiga tortillan som antingen har rostats eller friterats. Den krispiga tortillan staplas sedan med dina favoritpålägg.
Tostadas är en populär rätt i Mexiko och andra delar av Latinamerika. Namnet används för alla rätter som använder den rostade tortillan som bas. I Mexiko serveras tostadas ofta med färskt protein eller så äts de också som snacks eller tillbehör till andra rätter, som pozole eller soppa (de är så smaskiga med Kyckling tortillasoppa).

Hur man gör Tostada-skal
Du kan köpa krispiga “tostadas” eller förbereda din egen. Tostada skal kan göras genom att antingen baka eller steka. Vi föredrar att baka tortillorna som ett nyttigare alternativ som fortfarande blir krispiga. Det är en superenkel process:
- Olja in tortillorna – Spraya Tortillas med matlagningsspray eller pensla lätt med olja.
- Baka tortillorna – Lägg tortillorna platt på en plåt och grädda i 415˚F, vänd halvvägs och grädda tills de blir krispiga och gyllene.

Hur man sätter ihop Tostadas
Att göra tostadas är snabbt och enkelt. Förbered påläggen i förväg för att göra din process ännu enklare. Följ dessa enkla steg för att göra din tostadas:
- Baka Tostada Shells – Se de enkla instruktionerna ovan för att göra skalen.
- Gör tacoköttet – Koka nötfärsen i en stekpanna, bryt upp den med en spatel. Krydda köttet med vitlökspulver, tacokrydda och salt efter smak. Tillsätt den tärnade löken och fortsätt tillaga tills löken är mjuk och genomskinlig och nötköttet är helt genomstekt.
- Förbered påläggen – Värm refried bönor i en stekpanna på spisen eller i mikron. Förbered och hacka resten av dina tostada-pålägg.
- Servera – Bred toppen med värmda refried bönor, tillsätt köttfärs och resterande toppings innan servering.

Proffstips: Om du applicerar ett lager av refried bönor först kommer de andra påläggen att fastna på tostadan.

Tostada Toppings
Det finns så många tostada-påläggsalternativ! Du kan använda både varma och kalla ingredienser. Vårt recept innehåller några av våra favoriter, men du kan använda vad du vill eller vad du redan har till hands. Du kan inte gå fel med:
- Isbergssallad
- Avokado
- Tomater
- Koriander
- Ost – cotija eller queso fresco
- Guacamole
- Pico de Gallo
- Limeklyftor att pressa över toppen

Vanliga frågor
En tostada är gjord av en tortilla som har bakats eller stekts för att bli gyllene, krispiga och krispiga. Det liknar ett tortillachips, förutom att en tostada är hela tortillan jämfört med skuren i trianglar för chips.
En tostada är platt och serveras på ett knaprigt tortillaskal, medan tacos vikas med mjuka majs- eller mjöltortillas. Påläggen som används är liknande för både tacos och tostadas. En tostada är som en krispig taco med öppen ansikte.
Du biter helt enkelt i en tostada som du skulle göra med en pizza. Tostadas kan bli lite rörigt så servera dessa över tallrikar. Håll en gaffel i närheten för att ösa upp något av påläggen som faller av.
För att göra dessa vegetariska tostadas kan du skippa nötfärsen. Du kan också använda Carne Asada eller om du föredrar skaldjur, prova att göra de saftiga räkorna av dessa Räkfajitas eller tilapia från dessa Fisk tacos.

Hemgjorda Tostadas är så lätta att göra. Du kan också förbereda ingredienserna i förväg om du skulle servera dem till en fest och låta gästerna bygga sina egna Tostadas.
Fler mexikanska recept
Om du älskar mexikansk mat är det här några av våra favoriter och topprankade priser genom tiderna. PS Glöm inte Tres Leches tårta till efterrätt.
Enkelt Tostada recept
Förberedelsedags: 15 minuter
Tillagningstid: 15 minuter
Total tid: 30 minuter

Hemgjorda Tostadas får dina smaklökar att dansa! De är så enkla att göra, supermångsidiga och ger så många toppningsalternativ.
Skicklighetsnivå:
Lätt
Kostnad att göra:
$3-$7
Nyckelord:
homamde tostada, tostada, tostada recept
Kök:
Mexikansk
Kurs:
Huvudrätt
Kalorier: 208
Serveringar: 10 serveringar
-
10
majs tortillas , eller beredda tostadas -
16
uns
magert nötfärs -
1/2
gul lök, tärnad -
1
Msk
tacokrydda -
1/2
tsk
vitlökspulver -
1
tsk
salt-, eller efter smak -
10
uns
omstekta bönor -
2
koppar
isbergssallad, hackad -
1/2
kopp
cotija ost, eller queso fresco, smulas sönder -
1
kopp
tomater, hackad -
1
avokado, tärnad -
1
kopp
pico de gallo, eller salsa -
1/3
kopp
Koriander, hackad
-
Värm ugnen till 415°F. Spraya majstortillorna på båda sidor med olja. Lägg dem platt på en plåt. Grädda i den förvärmda ugnen i 4 minuter och vänd dem och grädda i ytterligare 5 minuter eller tills tortillorna är krispiga och gyllene.
-
Koka nötfärsen i en stekpanna på medelhög värme och bryt isär den med din spatel. Krydda med vitlökspulver, salt och tacokrydda. Tillsätt den hackade löken och koka tills löken är genomskinlig och nötköttet är helt genomstekt.
-
Värm de refried bönorna i en stekpanna på medelhög värme eller i en mikrovågsugn tills de blir ångande varma.
-
För att montera, toppa varje tostada med refried bönor, nötfärs, sallad, tomater, avokado och pico de gallo eller salsa. Strö lite ost och koriander på toppen. Servera direkt.
Näringsinnehåll
Enkelt Tostada recept
Belopp per portion
Kalorier 208
Kalorier från Fat 72
% Dagligt värde*
Fett 8g12 %
Mättat fett 3g19 %
Transfett 1g
Kolesterol 35 mg12 %
Natrium 705mg31 %
Kalium 376mg11 %
Kolhydrater 22g7 %
Fiber 5g21 %
Socker 4g4 %
Protein 14g28 %
Vitamin A 447IU9 %
C-vitamin 6mg7 %
Kalcium 80 mg8 %
Järn 2 mg11 %
* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.