Tranbärssås är så otroligt lätt att göra hemma (med bara 4 ingredienser) och smaken är så mycket bättre än på burk eller burk.
Gör tranbärssås månader i förväg och förvara den i frysen. Tina helt enkelt och servera på den stora dagen!

Hemlagad tranbärssås är så enkelt
Hemlagad tranbärssåsrecept är både sött och syrligt och smakar SÅ MYCKET BÄTTRE än en burk!
Det är ett perfekt tillskott till vårt Thanksgiving-bord (vi serverar det till jul och påsk också). Det går utmärkt med stekt kalkon, gås, corniska vilthöns eller till och med skinka.
- Det är super lätt att göra. Ingen förberedelse behövs.
- Kan göras som hel bärsås eller slät.
- Använd färska eller frysta bär.
- Kan göras månader framåt och frysta.
När du väl har gjort den hemmagjord garanterar jag nästan att du aldrig kommer att köpa tranbärssås på burk igen (såvida du inte använder den för att göra cocktailköttbullar).

Ingredienser
Tranbär – Färska tranbär är stjärnan i detta recept och frysta fungerar lika bra! Om du använder fryst behöver du inte tina först. Vi älskar att slänga en kanelstång i mixen, om du inte har en, tillsätt en liten nypa mald kanel eller till och med äppelpajskrydda!
Socker – Tranbär är riktigt syrliga så socker behövs för att balansera smaken. Vitt socker eller farinsocker fungerar och det här receptet kan göras med sötningsmedel, lönnsirap eller honung också!
vätska – Vatten eller apelsinjuice behövs för att hjälpa till att koka tranbären. Även äppeljuice fungerar. Vatten kommer att ge en mer traditionell smak medan apelsinjuice ger lite extra zest.
Variationer av tranbärssås
- Juice – Vi använder apelsinjuice men använder din favoritjuice som ananas eller äppeljuice.
- Zest – Rör i lite citron- eller apelsinskal eller apelsinskal för lite extra smak.
- Frukt – Lägg till hackade äpplen, päron, en skiva ingefära eller till och med hackade pekannötter.
- Kryddor – Lek med kryddorna och tillsätt en nypa muskotnöt, eller kryddpeppar.
- Överförfriskad – Byt ut någon matsked av oj med något sprött, en skvätt Grand Marnier, en skvätt rom eller lite konjak.

Hur man gör tranbärssås
Det är så lätt.
- Häll tranbär, socker och vatten/apelsinjuice i en medelstor kastrull med en kanelstång enligt receptet nedan.
- Låt sjuda upp (du hör att tranbären börjar poppa) och rör om. Sjud ca 10 minuter.
- Kyl till rumstemperatur och kyl sedan.
Lätt va?!

Receptanteckningar
- Vatten ger en mer traditionell smak medan apelsinjuice gör den saftigare.
- Detta tranbärssåsrecept kommer att tjockna när det svalnar.
- Om du vill ha en slät sås, placera den varma blandningen i en nätsil och sila den i en skål. Tryck på tranbären med en sked för att få bort så mycket saft som möjligt.
Hur man fryser tranbärssås
Fyll på med tranbär när de dyker upp i din lokala stormarknad eftersom de har flera användningsområden året runt från Sour Cream Cranberry Bars till Cranberry Trifle eller till och med släng dem i smoothies.
Färska tranbär håller sig upp till 4 veckor i kylen och de kan frysas upp till ett år så länge de är förseglade i en lufttät påse.
Förbered tranbärssåsen upp till 3 månader i förväg och frys in. Tina i kylen över natten.


Lätt tranbärssås
Ingenting säger “semester” mer än den syrliga smaken av en fyllig färsk tranbärssås.
-
Blanda alla ingredienser i en kastrull eller medelstor kastrull på medelvärme.
-
Koka upp, sänk värmen och låt puttra utan lock i 10-12 minuter. Ta bort kanelstången och kassera.
-
Kyl till rumstemperatur och kyl tills den är kall.
Vatten ger en mer traditionell smak medan apelsinjuice gör den saftigare.
Tranbärssåsen kommer att tjockna när den svalnar.
Om du vill ha en jämn konsistens, placera den varma såsen i en nätsil och sila den i en skål och tryck på tranbären för att ta bort så mycket juice som möjligt. Ett annat alternativ är att mixa med en stavmixer.
Kalorier: 131 | Kolhydrater: 33g | Natrium: 1mg | Kalium: 98mg | Fiber: 2g | Socker: 29g | Vitamin A: 90IU | C-vitamin: 21.1mg | Kalcium: 11mg | Järn: 0,2mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.



