Fyllda paprikor verkar fancy men det är en enkel måltid och proppfull med smak!
Mör paprika fylld med en saftig nötfärs, korv, ris och tomatfyllning. Toppa detta fyllda paprikarecept med ost och grädda tills det är bubbligt.
Servera dessa med en fräsch sallad och lite knaprigt bröd (för att soppa upp eventuell sås).

En lätt familjefavorit
Paprika fylld med en saftig fyllning är ett recept som alla älskar! De tar lite tid att göra men är lätta att göra.
- Vi fyller dem med en saucy ris, nötkött och korvblandning. Ersättning vilket kött som helst!
- De kan förberedas i förväg och de värm upp och frys in väl.
- Sträck ut den fyllda paprikafyllningen med extra hackade grönsaker. Om paprikorna är små och du har överbliven fyllning, fyll zucchini eller till och med linda in den med kålrulle!
- Om du vill ha dem extra saftiga, lägg till extra marinara i bakformen.

Ingredienser för fylld paprika
Kött – Jag använder en kombination av magert nötfärs och italiensk korv men du kan använda den ena eller den andra (eller till och med mald kalkon om du föredrar det). Om du byter ut korven, vill du lägga till några extra kryddor till mixen!
Ris – Jag använder långkornigt vitt ris men ibland byter jag ut riset mot kokt blomkålsris. Eventuellt ris eller spannmål fungerar även om du kan behöva justera vätskan något.
Sås – Använd din favorit marinarasås eller pastasås. Lägg i lite örter (färska om du har) och lök. Om du gillar lite värme, rör ner lite chiliflakes.
Paprika – Jag gör oftast dessa med grön paprika men vilken paprika som helst fungerar. Om du föredrar en sötare smak, välj röd, orange eller gul paprika.
Ost – Ost är valfritt men jag älskar det på fylld paprika! Använd strimlad cheddar- eller mozzarellaost.

Hur man gör fylld paprika
Att göra fyllda paprika är lätt, även om det tar lite tid.
- Brunt kött: Bryn kött, lök och vitlök (enligt receptet nedan).
- Koka ris: Tillsätt tomatsås, ris, vatten och kryddor. Koka tills riset är mört.
- Förbered paprika: Medan fyllningen kokar, förbered paprikan genom att sjuda eller luftsteka i några minuter för att mjukna.
- Fyll och baka: Fyll paprika med pastasås, kött och risblandning. Strö över ost och grädda tills det är bubbligt!
Jag brukar skära mina paprikor över toppen, men du kan också skära dem uppifrån och ned för att göra mindre portioner (som i dessa tacofyllda paprikor).

- Koka paprikorna i några minuter eller lägg dem i fritösen vid 400°F i 5 minuter för att mjukna innan de fylls.
- Välj röd, gul eller orange paprika om du föredrar sötare paprika.
- Om din paprika är liten kan du behöva några extra, den här fyllningen passar även bra i portobellosvamp.
- Om du har överbliven fyllning, rör ner den i en skål med tomatsoppa eller använd den för att stoppa zucchini till en annan måltid!
- Dessa kan göras i förväg och frysas.
Även om du inte behöver förkoka paprikorna, blir de ganska knapriga om du inte förkokar dem. Vi föredrar mycket smaken när de har kokats lite innan de fylls.
Fyllda paprika bör tillagas vid cirka 350 ° F i cirka 45 minuter. Se till att täcka med folie under de första 30-35 minuterna för att säkerställa att de inte torkar ut. Avtäck och toppa med ost och grädda i de återstående 10 minuterna eller så tills den är brun och bubblig.
Dessa är en komplett måltid på egen hand, men vi älskar att servera dem med knaprigt bröd eller hemgjorda frallor för att soppa upp eventuell sås i skålen.
Absolut! Vi älskar fyllda paprika eftersom de är läckra men de fryser också vackert. Eftersom fyllningen är tillagad kan dessa frysas antingen före eller efter gräddningen. För att värma upp, tina i kylen över natten och koka i 30-40 minuter eller tills den är genomvärmd.

Make Ahead & Leftovers
Förvara resterna i kylen i en lufttät behållare i upp till 4 dagar.
Detta enkla recept på fyllda paprika kan frysas antingen före eller efter bakning. Att frysa fylld paprika förbered enligt anvisningarna nedan och frys in i en 9 x 13-tums bakform. Tina i kylen över natten och grädda i 30-40 minuter eller tills den är genomvärmd.
När de är gräddade kan resterna frysas var för sig eller tillsammans i en ugnsform. För att värma upp, tina helt enkelt i kylen över natten och grädda i en 350°F ugn tills den är genomvärmd.
Fler paprikarecept vi älskar
Paprika är bra att lägga till såser, soppor, grytor och mer! Här är några av våra favoritrecept på paprika!
Har du gjort dessa lättfyllda paprikor? Lämna oss ett betyg och en kommentar nedan!

Lätt fylld paprika
Mör paprika är fylld med en saftig nötkött & risfyllning med tomatsås, gräddad sedan tills den är gyllene och bubbel!
-
Värm ugnen till 350°F. Smörj en 9×13 ugnsform.
-
Skär av topparna på paprikan, reservera dem för såsen. Ta bort och kassera fröna och hinnorna inuti paprikan. Finhacka topparna och ställ åt sidan för såsen.
-
Koka upp en stor kastrull med vatten och koka paprikan i 5 minuter. Alternativt kan du luftsteka paprikan vid 400°F i 5 minuter. Ta ut och låt rinna av väl om det sjuder.
-
Värm en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt magert nötfärs, italiensk korv, tärnad lök och hackad vitlök. Bryn på medelhög värme, bryt upp med en sked, tills ingen rosa finns kvar. Dränera allt fett.
-
Tillsätt tärnade tomater med juice, ris, vatten, tärnade paprikatoppar, Worcestershiresås och italiensk krydda. Krydda med salt och peppar.
-
Koka upp blandningen, sänk värmen till låg sjud och täck. Koka i 15 till 20 minuter eller tills riset är mört, tillsätt mer vatten om det behövs. Ta av från värmen och rör ner ½ kopp marinarasås.
-
Placera 1 ½ koppar marinarasås i botten av den förberedda pannan. Lägg till paprikorna med snittsidan upp och fördela risblandningen jämnt över paprikan. Häll över den återstående marinarasåsen.
-
Täck med folie och grädda i 35 minuter.
-
Ta bort folien och ös såsen från botten av fatet över paprikan. Toppa med ost och grädda utan lock i ytterligare 10 minuter eller tills osten smält och paprikan är mjuk.
Ytterligare grönsaker, såsom tärnad zucchini eller hackad svamp, kan läggas till fyllningen.
Fyllda paprika kan förvaras övertäckta i kylen i upp till 3 dagar. Värm i ugnen tills den är genomvärmd.
Kalorier: 385 | Kolhydrater: 29g | Protein: 18g | Fett: 21g | Mättat fett: 8g | Kolesterol: 64mg | Natrium: 922mg | Kalium: 933mg | Fiber: 4g | Socker: 11g | Vitamin A: 4255IU | C-vitamin: 166,8mg | Kalcium: 137mg | Järn: 3.7mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.



