Dessa lättrostade morötter stoltsera med fyra ingredienser – morötter, smör, salt och peppar – och en enkel och perfekt teknik för att rosta dem till storslagenhet och få fram deras jordnära naturliga sötma.

En plåt klädd med bakplåtspapper och täckt med lättrostade morötter och lök med brända kanter.
: Carl Tremblay

Rostade morötter. Låter så enkelt, eller hur? Som att du inte ens skulle behöva ett recept? Inte så. Vi har provat otaliga recept på rostade morot under det senaste decenniet eller så, och alla lämnade oss med sorgligt ojämnt kokta morötter som alla bara skjutit runt på sina tallrikar.

Fram till detta recept. Enkel perfektion som kräver endast 10 minuters ansträngning för att producera en billig, barnvänlig lätt tillbehör för servering tillsammans med kryddad stekt kyckling, stekt kalkon med fyllning och grönsaker, eller en rostad sidfläsk.


Varför våra testare älskade detta

Våra testare älskar att dessa morötter är “öm, mjuk och perfekt”snabbt och enkelt att tillaga, en billig hälsosam tillbehör som alla gillar och som kan serveras till en mängd andra rätter.

Anteckningar om ingredienser

Ingredienser för rostade morötter - morötter, smör, salt och peppar.
 • Morötter–Vi rekommenderar att du skalar morötterna till det här receptet, men om du har bråttom är det ok att bara ge dem en god skrubb. Du kan använda babymorötter, men behåll dem hela.
 • Osaltat smör–Om du behöver ersätta vanligt saltat smör här, minska mängden salt i steg 2 till 1/4 tesked.

Hur man gör detta recept

En person som häller smör över morotsstavar och en person som kryddar morötter med salt och peppar.
 1. Värme ugnen till 425°F och klä en kantad bakplåt med bakplåtspapper eller folie. Skär morötterna i fjärdedelar så att de alla är ungefär lika stora då släng dem med smör.
 2. Krydda med salt och peppar.
En kantad bakplåt med råa morötter utspridda på och en bricka med rostade morötter.
 1. Bred ut dem i ett enda lager på bakplåten och täck med folie.
 2. Rosta morötterna. Koka morötterna täckta i 15 minuter, ta sedan upp och fortsätt att rosta tills morötterna är mjuka. Krydda efter smak och servera.

Vanliga frågor

Kan jag lägga till kryddor i morötterna?

Vi tycker att dessa rostade morötter är ganska underbara precis som de är, även om du kan tycka om dem och använda currypulver för att göra curryrostade morötter, eller avsluta dem med färsk dragon eller gräslök eller någon ört du råkar ha till hands, till och med stekt salvia blad. För något lite mer exotiskt älskar vi verkligen rostade morötter med dukkah.

Eller så kan du multitaska och lägga till några smala klyftor av rödlök eller schalottenlök (som på bilden ovan) i pannan bredvid morötterna och rosta dem samtidigt.

Kan jag använda babymorötter?

Du kan, men låt dem vara hela och håll ett öga på dem under tillagningen, eftersom deras stektid kan behöva justeras.

Hur lång tid tar det att rosta morötter vid 425°F?

För det här receptet fann vi att det tar cirka 45 minuter av den totala tillagningstiden för att få perfekt möra, lätt brynta morötter. Om du föredrar dem lite krispigare kan du minska tillagningstiden som de steker utan lock med 5 eller 10 minuter.

Hjälpfulla tips

 • För att komma vidare, skala och skär dina morötter upp till 4 dagar i förväg. Förvara dem i en lufttät behållare i kylen.
 • Rester kan förvaras i en lufttät behållare i kylen i upp till 4 dagar. Värm upp i en 400°F ugn eller i en stekpanna på medelhög värme tills den är genomvärmd.
 • Om du har massor av rester av rostade morötter, använd dem för att göra rostad morotssoppa.
Ett ovalt fat fyllt med rostade morötter och en serveringsgaffel i silver på sidan.

Fler bra recept på rostade morot

☞ Om du gör det här receptet, eller någon annan maträtt på LC, överväg lämnar en recensiona stjärnbetygoch ditt bästa Foto i kommentarerna nedan. Jag älskar att höra från dig.–David

Lätt rostade morötter

En plåt klädd med bakplåtspapper och täckt med lättrostade morötter och lök med brända kanter.

Dessa lättrostade morötter ståtar med fyra ingredienser – morötter, smör, salt och peppar – och en enkel och perfekt teknik för att rosta dem till storslagenhet och få fram deras jordnära sötma.

Prep 10 min

kock 45 min

Total 55 min

 • Justera ugnsgallret till mittläget och värm ugnen till 425°F (220°C). Linje a kantad bakplåt med bakplåtspapper.
 • Skär varje morot på mitten på tvären och skär sedan varje halva på längden i halvor eller fjärdedelar efter behov för att skapa jämnstora bitar. Kasta morötterna i en stor skål Tillsammans med det smälta smöret, 1/2 tsk salt och 1/4 tsk peppar och rör om.
 • Lägg morötterna på den bakplåtspappersklädda plåten och bred ut dem i ett lager. Täck bakplåten tätt med aluminiumfolie och rosta i 15 minuter.

 • Ta bort folien och fortsätt att rosta, rör om två gånger, tills morötterna är väl brynta och mjuka, cirka 30 minuter till.

 • Överför till ett serveringsfat. Krydda med salt och peppar efter smak. Servera omedelbart eller i rumstemperatur.

 1. Gå framåt –Morötter kan skalas och skäras upp till 4 dagar i förväg. Förvara i en lufttät burk i kylen.
 2. Lagring-Överblivna morötter kan förvaras i kylen i en försluten behållare i upp till 4 dagar. Värm på nytt i en 400°F ugn eller i en stekpanna på medel-låg värme tills den är genomvärmd.
 3. Tillsätt kryddor –Du kan lägga till dina favoritkryddor i morotsblandningen innan du steker, eller toppa dem med färska örter efter tillagning.

Servering: 1delKalorier: 240kcal (12%)Kolhydrater: 33g (11 %)Protein: 3g (6 %)Fett: 12g (18 %)Mättat fett: 7g (44 %)Fleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 3gTransfett: 0,5gKolesterol: 30mg (10 %)Natrium: 256mg (11 %)Kalium: 1092mg (31 %)Fiber: 10g (42 %)Socker: 16g (18 %)Vitamin A: 57183IU (1144%)C-vitamin: 20mg (24 %)Kalcium: 116mg (12%)Järn: 1mg (6 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply