Lättstekta kaneläpplen smaka precis som fyllningen inuti en färsk äppelpaj. Detta sauterade äpplensrecept är mångsidigt och tar cirka 10 minuter på spisen. Den är perfekt som topping till frukost eller efterrätt.

Vi älskar att servera sauterade kaneläpplen över äppelpannkakor eller kärnmjölkspannkakor på morgonen. Det här receptet är ett av de bästa sätten att använda en helg med äpple.

Fräs kaneläpplen i en stor gryta med en träslev.

Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar. Läs min avslöjandepolicy.

Så fort hösten är här, älskar vi att använda äpplen i alla möjliga recept, från äppelkakor till äppelfritter och såklart äppelmos. Om du är ett fan av äppelrecept är dessa sauterade äpplen ett måste-testa!

Recept på sauterade äpplen

Varje år när äppelodlingarna öppnar är ett av mina favoritsätt att använda vår skörd att göra en kruka av dessa sauterade kaneläpplen. Färska äpplen skalas, skivas och tillagas med lite smör och kryddor. När de puttrar på din spis kommer de att få ditt kök att lukta äppelcider.

När de är kokta håller dessa äpplen bra i kylen och kan användas på så många sätt. Du kan skeda dem ovanpå en skål med Overnight Oats, eller njuta av dem med en kula vaniljglass. Jag har också varit känd för att helt enkelt äta en liten skål med dessa på egen hand – de är så goda och tillfredsställer alla sötsuget samtidigt som de är ett relativt hälsosamt mellanmål.

Här är varför du kommer att älska det här receptet:

  • Snabbt – 10 minuter är allt du behöver för att fräsa färska äpplen på spisen. Om du använder en äppelskalareförberedelserna går ännu snabbare.
  • Mångsidig – Du kommer aldrig att få ont om sätt att använda dessa varma kaneläpplen. Se avsnittet senare för serveringsförslag.
  • Så gott – Kombinationen av söt honung, syrliga äpplen, smör och kanel är svår att slå.
  • Förbered dig – Det här receptet värms upp bra om du har rester över eller vill göra en dubbel sats att njuta av hela veckan.

Ingredienser

Nedan är vad du behöver för att göra de bästa sauterade kaneläpplena. Se till att scrolla till receptkortet för alla detaljer.

  • Osaltat smör – Jag använder osaltat eftersom jag gillar att ha bättre kontroll över sältan i receptet.
  • Granny Smith äpplen – Skala och kärna ur dina äpplen (se vårt snabba tips nedan för att förbereda äpplen), skär dem sedan i cirka ¼ tum tjocka skivor innan du börjar.
  • Majsstärkelse – Du kommer att lösa upp majsstärkelse i lite vatten för en uppslamning för att tjockna saften som frigörs från äpplena.
  • Honung – Tillsätt efter smak för att söta äpplena. Du kan också använda farinsocker.
  • Kanel – Mald kanel är det perfekta komplementet till dessa smöriga sauterade äpplen.
Ingredienserna till sauterade kaneläpplen.

Hur man steker äpplen

Ha dessa kryddade äpplen varma och klara med bara några snabba steg:

  1. Smält smör i en holländsk ugn eller djup sautépanna på spishällen (eller använd en stekpanna med lock).
  2. Tillsätt äpplena och rör om för att täcka. Koka med lock på i 6-8 minuter för att mjukna upp dem, rör om då och då.
  3. Gör en slurry – Vispa samman majsstärkelse och vatten och tillsätt sedan uppslamningen till äpplena. Rör ner honung och kanel.
  4. laga mat – Sjud för att tjockna i ytterligare 2-3 minuter tills äpplena är mjuka.
Fotocollage som visar processen för att sautera äpplen.

Vanliga frågor

Vilka är de bästa äpplena att sautera?

Skarpa syrliga äpplen, som Granny Smith, Honeycrisp eller Pink Lady är bäst att steka och sautera.

Kan jag använda ett annat äpple?

Ja, du kan göra det här sauterade äpplensreceptet med alla äpplen du har till hands och bara anpassa honungen efter smak.

Kan jag dubbla receptet?

Självklart. Skala gärna upp receptet om du vill ha extra kaneläpplen att frysa och förvara.

Vad är det bästa sättet att skala äpplen?

Mitt favoritsätt att skala äpplen är att använda detta praktiska äppelskalningsverktyg som kärnar ur, skalar och skivar varje äpple samtidigt.

Så här använder du en äppelskalare: I princip sätter du äpplet på ena änden av verktyget och snurrar sedan på handtaget på den andra änden av verktyget. När du vrider på handtaget kommer verktyget att skala äpplet, kärna ur det och skära det till ett band. Det är ganska snyggt och gör definitivt bearbetningen av även ett stort antal äpplen till en lek.

Om du inte har ett sådant här verktyg är det näst bästa alternativet en grönsaksskalare eller skalkniv.

Ett skalat grönt äpple på en äppelskalare.

Att tjäna

Vi älskar alla ursäkter för att servera dessa sauterade äpplen, från frukost till efterrätt och till och med middag. Prova dessa enkla serveringsförslag:

Fräs kaneläpplen i en stor gryta med en träslev.

Make-Ahead

Vill du ha ett stort parti av dessa till hands? Så här lagrar och värmer du enkelt dina kaneläpplen:

  • För att kyla: Dela äpplena i burkar eller annan lufttät behållare och förvara dem i kylen i upp till 5 dagar. Njut av sauterade äpplen kalla eller uppvärmda.
  • För att värma upp: Värm sauterade äpplen i mikrovågsugn eller på spishällen. Du kan lägga till en skvätt vatten eller äppeljuice för att lossa såsen om det behövs.

Kan jag frysa stekta äpplen?

Ja, sauterade kaneläpplen kan förvaras frysta i upp till 3 månader (eller längre i en djupfrys). Se till att frysa dem lufttätt, i en fryssäker behållare eller återförslutbar fryspåse. Tina äpplena i kylen innan servering och/eller uppvärmning.

Närbild av en murare burk fylld med sauterade kaneläpplen med en sked.

Varma, kryddade sauterade äpplen är höstens bästa mat! Kombinera dem med dina favoriträtter. Jag skulle gärna höra dina serveringsförslag i kommentarerna.

Fler enkla Apple-recept

Om du älskar dessa sauterade kaneläpplen, då vill du inte missa dessa andra mysiga äpple recept.

Recept på sauterade kaneläpplen

Förberedelsedags: 5 minuter

Tillagningstid: 10 minuter

Total tid: 15 minuter

Fräs kaneläpplen i en stor gryta med en träslev.

Sauterade kaneläpplen smakar precis som fyllningen i en färsk äppelpaj. Det här enkla äppelreceptet är snabbt att göra och mångsidigt, perfekt som topping till frukost eller efterrätt.

Författare: Natasha Kravchuk

Skicklighetsnivå:

Lätt

Kostnad att göra:

$8-$10

Nyckelord:

kanel äpplen, kanel äpplen recept, sauterade äpplen

Kök:

amerikansk

Kurs:

Frukost, efterrätt

Kalorier: 118

Serveringar: 8 portioner som topping (gör 3-4 koppar)

  • 2
    Msk
    osaltat smör
  • 2
    lbs
    Granny Smith äpplen, skalade, kärnade ur och skivade 1/4″-tjocka (4 stora eller 6 medelstora äpplen)
  • 1/3
    kopp
    vatten
  • 2
    tsk
    majsstärkelse
  • 1/4
    kopp
    honung, eller farinsocker, eller tillsatt efter smak (använd 2 msk för sötare äpplen)
  • 1/2
    tsk
    kanel
  1. Lägg smör i en djup sautépanna eller holländsk ugn och smält på medelvärme.

  2. Rör i skivade äpplen, täck över och koka, rör om då och då tills det mjuknat (6-8 minuter).

  3. I en separat skål, rör ihop 1/3 kopp kallt vatten och majsstärkelse tills det löst sig till en slurry.

  4. Tillsätt majsstärkelseuppslamningen till äpplena tillsammans med honung och kanel.

  5. Rör om för att kombinera och återgå till en lätt uppkok och fortsätt att sjuda i 2-3 minuter tills såsen tjocknat och äpplena är mjuka.

Näringsinnehåll

Recept på sauterade kaneläpplen

Belopp per portion

Kalorier 118
Kalorier från fett 27

% Dagligt värde*

Fett 3g5 %

Mättat fett 2g13 %

Transfett 0,1 g

Fleromättat fett 0,2g

Enkelomättat fett 1g

Kolesterol 8 mg3 %

Natrium 2 mg0 %

Kalium 128mg4 %

Kolhydrater 25g8 %

Fiber 3g13 %

Socker 20g22 %

Protein 0,4 g1 %

Vitamin A 149 IU3 %

C-vitamin 5 mg6 %

Kalcium 10 mg1 %

Järn 0,2 mg1 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.



Source link

Rate this post

Leave a Reply