Laxkroketter låter så fancy, men de är verkligen superenkla att göra!
Stora bitar av lax kombineras med ströbröd, örter och kryddor och formas till biffar. De kan bakas eller stekas.
Läckert knaprig på utsidan och smakrik på insidan, servera som förrätt eller som en lätt måltid med en sallad.

Vad är laxkroketter?
Kroketter är friterade biffar (eller frallor) som innehåller ströbröd och kött/fisk. De steks vanligtvis tills de är knapriga på utsidan (jag inkluderar också anvisningar för bakning) och gör dem till en fantastisk aptitretare eller en lätt rätt som serveras med en sallad med citron.
Det är liten skillnad mellan laxbiffar och kroketter, även om jag personligen håller biffarna mer förenklade och dessa liknar en krabbakaka.

Ingredienser/varianter
Lax – För bästa resultat, använd färskt laxkött men konserverad lax duger i ett nafs. När du gör laxfiléer, lägg till lite extra i ditt recept för det här är fantastiskt med rester från kvällens grillade lax!
Ströbröd & Ägg – Brödsmulor är basen i detta recept och äggen hjälper till att binda ihop allt.
Jag använder pankobrödsmulor i det här laxkrokettreceptet men du kan använda vanliga ströbröd eller knäcksmulor om det är vad du har till hands.
Om du använder vanliga brödsmulor, börja med ett par matskedar mindre eftersom de är finare i konsistensen. Du kan lägga till fler efter behov.
Smaker – De flesta av de återstående ingredienserna tillsätts för smak. Du kan använda vad du än har till hands eller dina favoritsmaker.
Färska örter, gammal bukkrydda, lite finhackad rödlök eller en skvätt Worcestershiresås är bra i detta recept. De kan pressas lätt i majsmjöl innan de steks om du också vill!

Hur man gör laxkroketter
Det är så enkelt att göra dessa krocketbiffar!
- I en stor skål, blanda ihop alla ingredienserna noggrant (enligt receptet nedan). Var försiktig så att laxen inte går isär för mycket.
- Forma 9 jämnstora biffar med laxblandningen och tryck försiktigt till så att de håller formen.
- Baka eller stek enligt receptet nedan!
En dillgurka tartarsås eller någon dillsås du vill ha är bra med laxkroketter (liksom gräddade ärtor). Eller prova detta enkla dopparrangemang.

Hur man lagar laxkroketter
Att fritera: Stek kroketter på båda sidor tills de är bruna och krispiga, ca 5 minuter per sida. Låt rinna av på hushållspapper och servera.
Att baka: Lägg kroketterna jämnt på plåten och grädda tills de fått färg.
Oavsett om de är bakade eller stekta är dessa läckra laxkakor alltid läckra!

Lax recept

Laxkroketter
Bakade eller stekta, dessa läckra biffar blir krispiga på utsidan och fasta och smakrika på insidan!
-
Värm ugnen till 425°F och klä en form med bakplåtspapper.
-
Tillsätt alla ingredienser i en stor skål, spara 2 matskedar olivolja.
-
Blanda ihop och forma till 9 biffar. Jag använder en lätt hopad ¼ kopp mätkopp för att forma biffarna. Tryck till dem väl (men försiktigt) så att de inte faller isär.
-
Grädda laxkroketterna i 13-15 minuter eller tills de fått färg.
Biffarna håller inte ihop lika hårt som en hamburgare så var försiktig när du lägger dem i oljan.
Förvara resterna i kylen i en lufttät behållare i upp till 3 dagar. Värm på en stekpanna tills den är genomvärmd.
Kalorier: 155 | Kolhydrater: 5g | Protein: 9g | Fett: 10g | Mättat fett: 2g | Kolesterol: 46mg | Natrium: 178mg | Kalium: 211mg | Fiber: 1g | Socker: 1g | Vitamin A: 180IU | C-vitamin: 5mg | Kalcium: 20mg | Järn: 1mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.



