Denna citronis, gjord med citronsaft, socker och vatten, är en sommarklassiker. Ingen glassmaskin behövs. (Känner du dig inte svalare bara av att titta på det?)

Två små skålar med citronis, med en ispinne av trä som vilar ovanpå den ena.

Anpassad från Lucinda Scala Quinn | Mad Hungry Cravings | Hantverkare, 2013

Denna frysta goding har en konsistens någonstans mellan en ispop och sorbet, som uppnås genom att puréa iskristallerna efter att de har bildats. Det är coolt och uppfriskande.– Lucinda Scala Quinn

KAN JAG JUSTERA SMAKEN PÅ MIN LEMON ICEY?

Det finns några sätt att ändra smaken på din isiga. Mynta (eller någon annan ört du gillar, faktiskt) är ett enkelt sätt att lägga till en liten gnista till detta syrliga lilla nummer. Lägg bara bladen i den enkla sirapen medan du väntar på att den ska svalna och sila innan den fryses in. Du kan också lägga till lite spritkant och göra detta till en vuxengodis genom att lägga till en tesked av ditt val av sprit. Det låter inte som mycket men att tillsätta för mycket alkohol kommer att förändra hur din is fryser. Slutligen kan du ändra ditt val av citrusjuicer – valfri kombination av citron, lime eller till och med grapefrukt – för att anpassa dina förfriskningar.

  • Blanda sockret och vattnet i en liten kastrull och rör om på medelvärme tills sockret löst sig. Ta bort den enkla sirapen från värmen och låt svalna.
  • Kombinera citronsaften och 1 kopp enkel sirap i en 8-tums fyrkantig ugnsform. Flytta till frysen och kyl, kratta blandningen med en gaffel var 30:e minut, tills den är flagnig och frusen, cirka 3 timmar totalt.

  • Häll den frysta blandningen i en mixer och puré med vattnet. Dela mellan sex 4-ounce ramekins eller engångspappersmuggar och frys tills de är fasta, minst 4 timmar eller upp till 2 dagar. Ta ut ur frysen 15 till 20 minuter innan du öser och slurpar.

Servering: 1 serveringKalorier: 138 kcalKolhydrater: 36 gProtein: 1 gFett: 1 gMättat fett: 1 gNatrium: 5 mgKalium: 43 mgFiber: 1 gSocker: 34 gVitamin A: 2 IUC-vitamin: 16 mgKalcium: 5 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2013 Lucinda Scala Quinn. Foto © 2013 Jonathan Lovekin. Alla rättigheter förbehållna.


Recensioner av recepttestare

Smaken av denna italienska citronis är utsökt, stärkande och helt rätt – den är sval, söt och syrlig på en gång. Konsistensen är underbar. Jag undrade när jag först läste igenom receptet om blandningen skulle vara värd det extra steget. Det är.

Och det är lätt nog för en 9-åring att sätta ihop. Den enda svårigheten vi hade var att vänta genom kristalltillverkningen och frystiden. Vi frös in hälften av det isiga i Popsicle-formar och serverade resten i vackra skålar med en liten sked. Vi var väldigt glada över att ha den här till hands under 2 av de varmaste dagarna som registrerats i vårt område.

Den här citronisen var cool, syrlig och underbart uppfriskande. Inget behov av att någonsin köpa citronsorbet igen.

Jag gjorde detta med Meyer citronsaft, som jag bara älskar. Efter att ha ”krattat” blandningen var 30:e minut knaprade jag också det som klängde fast vid gaffeln varje gång. När jag satte blandningen i vår mixer var jag så nöjd med smaken, jag tillsatte bara 1/2 kopp kallt vatten (istället för 1 kopp) eftersom jag inte ville späda ut smaken så mycket.

Jag gjorde den här citronisen två gånger. Första gången för att jag försökte göra för många saker på en gång i köket och inte gjorde det enligt receptet. Jag gjorde den enkla sirapen, tillsatte citronsaften och kallt vatten och lade in den i frysen. Kom ihåg det ca 2 timmar senare och bara “mosade” upp det med en gaffel.

Sedan gjorde jag om den enligt receptet.

Båda var underbara – lätta, uppfriskande och enkla att göra med ingredienser som jag vanligtvis har till hands. Du kunde knappt se skillnad på de två metoderna. Och det var bra att jag hade 2 recept eftersom mina 4 gäster gjorde klart båda skålarna och förmodligen skulle ha ätit ett annat recept om jag hade gjort fler. Det var en väldigt varm dag och det här var en helt perfekt dessert att servera. Nästa gång kan jag lägga till lite mynta, men även som det är var det “yummo!” som en viss tv-personlighet skulle säga!

Syrlig, söt och uppfriskande var orden vi använde för att beskriva denna verkligt somriga goding. Det är enkelheten i sig att förbereda, eftersom den svåraste delen av hela receptet var att pressa citronerna. Jag tyckte att den första smaken var väldigt söt, men sedan kom syrligheten från citronerna in och den var fantastisk.

Den partiella frysningen och återfrysningen verkar ge den en annan konsistens än den normala typen av ispressade juicepop vi har gjort tidigare. Väldigt trevligt. Jag kommer att göra dessa igen och igen till sommaren. Jag tror att nästa gång jag kanske provar en blandning av färsk citron- och limejuice eller kanske lägger till lite mynta i blandningen.

Den här citronisen kunde inte ha kommit vid en bättre tidpunkt eftersom vi har en värmebölja. Det är coolt och stärkande och så enkelt att göra. Bortsett från tiden med att frysa är det mycket enklare än att ta ut glassfrysen, sätta ihop den och städa upp efteråt. Bara lite planering på morgonen så är detta klart för den varma eftermiddagen.

Förhållandet mellan ingredienser gör allt lätt att komma ihåg. En skvätt limoncello, vodka, tequila eller rom skulle vara underbart i detta. Kan inte vänta med att prova detta med andra citruskombinationer.

När jag växte upp var det en sommartradition att gå till hörnbutiken och köpa italiensk is. Vi skulle använda den lilla träskeden för att skrapa isen och färgen från isen skulle färga våra tungor vilda färger. Alla visste att den mest intensiva smaken fanns i botten av koppen.

Det här enkla receptet var ett sätt att gå ner i minnet och få mig att känna mig som en liten flicka igen. Jag kunde introducera italiensk is för mina egna barn och nu vet de också att vända isen för att skrapa upp citronkristallerna.

Source link

Rate this post

Leave a Reply