Det finns inget som den citrusiga och peppriga smaken av Baked Lemon Pepper Wings. Oavsett om du är värd för en avslappnad grupp för middag eller serverar kycklingvingar för en speldag, kommer dessa lättbakade vingar garanterat att tillfredsställa. Saftigt och krispigt med en bråkdel av fettet i stekta versioner!

Bakade citronpepparvingar i serveringsfat med citroner.

Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar. Läs min avslöjandepolicy.

Besatt av kycklingvingar? Du måste prova vårt krispiga buffalo wings-recept och vår airfryer-kycklingvingar (ett bra recept för när du har ont om tid).

Bakad Lemon Pepper Wings recept

Citronpepparvingar överglänser ofta av klassiska kycklingvingar eller buffelvingar, men de är verkligen lika goda. Istället för att uppfinna hjulet på nytt och göra din egen citronpepparkrydda, ta helt enkelt en shaker av de färdiggjorda prylarna för att göra förberedelserna enkla. Sedan låter du ugnen göra sin magi och gör en perfekt krispig vinge.

Ingredienser för Lemon Pepper Wings

 • Kycklingvingar – För den mest jämna tillagningen, välj kycklingvingar som har brutits ner till drumettes (de som ser ut som minikycklinglår) och wingettes (de avlånga vingbitarna). Du kan använda hela kycklingvingar, men de tar lite längre tid att tillaga och du måste klippa av vingspetsen.
 • Avokadoolja eller olivolja – Antingen högkvalitativ avokadoolja eller olivolja är tillräckligt neutrala och utmärkta för matlagning på hög värme. Undvik att använda raps eller vegetabilisk olja, eftersom de inte har den bästa smaken för bakning och är vanligare för fritering.
 • Osaltat smör – Välj osaltat smör eftersom du kommer att använda en salt citronpepparkrydda. Justera gärna saltnivåerna efter smak som du vill!
 • Citron-peppar krydda – Våra favoriter är Lawry’s Lemon Pepper Seasoning eller McCormick Lemon Pepper Seasoning om du behöver en solid rekommendation.

Proffstips: Det finns ingen anledning att krydda vingarna innan du slänger dem i ugnen. Citronpepparöverdraget i slutet är tillräckligt smakfullt på egen hand!

Ingredienser till citronpepparvingar.

Hur man gör citronpepparvingar

 • Förbered kycklingvingarna – Värm ugnen till 400°F. Torka av kycklingvingarna med hushållspapper, lägg dem i en stor skål och ringla över olja.
 • Sätt ihop kycklingvingarna – Placera på en bakplåten med lite utrymme mellan varje. Överfulla inte kycklingvingarna, annars har de inte tillräckligt med utrymme för att bli krispiga!
 • Baka kycklingvingarna – grädda i 40 minuter eller tills de blir gyllenbruna och krispiga.
 • Gör citronpepparsmörsåsen – Smält smöret i en medelstor skål och rör ner citronpepparkrydda. Häll såsen över vingarna och rör tills den är väl täckt och servera sedan.
Bilder eller steg för steg för att förbereda citronpepparvingar.

Proffstips: Gillar du den extra rökiga smaken, grilla gärna vingarna istället! För att göra det, förvärm grillen till 400°F och placera kycklingvingarna på grillgallren. Stek vingarna på varje sida i ca 7-10 minuter eller tills de är gyllene och krispiga.

Vanliga frågor

Är citronpepparvingar gjorda med torr eller våt krydda?

Citronpepparvingar är någonstans mellan en torr och våt vinge. Citronpepparsmörsåsen blir lite flytande av det smälta smöret, men när de väl är överdragna och kryddade är vingarna mer på den torra kryddningssidan.

Kan jag göra citronpepparvingar i airfryern?

ja! Placera vingarna i luftfrityrkorgen, fördela dem jämnt. Luftstek vid 400˚F i 8 minuter per sida, eller totalt 16 minuter, eller tills kycklingvingarna är knapriga och gyllenbruna på utsidan. Kolla in vårt Air Fryer Chicken Wings-recept.

Är bakade citronpepparvingar hälsosamma?

Ja, bakade citronpepparvingar är nyttigare än stekta vingar eftersom de använder en bråkdel av oljan och blir alltid snygga och krispiga.

Varför använder vissa människor bakpulver på sina bakade kycklingvingar?

Vissa människor använder bakpulver på sina bakade kycklingvingar som en hemlig ingrediens för att göra dem ännu mer krispiga. Bakpulver torkar ut huden lite och för dem närmare krispigheten hos friterade vingar.

Citronpepparvingar i en serveringsbricka med citroner.

Sätt att tjäna

Oavsett om du vill äta en hälsosam måltid med låga kolhydrater eller är på humör för något mer dekadent och tröstande, prova dessa läckra sidor med dina extremt krispiga kycklingvingar:

Citronpepparvingar bakade på plåt och garnerade med citroner

Make-Ahead

Om du har turen att ha rester kommer du att älska att dessa kycklingvingar lagras bra och värms upp ordentligt.

 • Kyla: För att hålla dina kycklingvingar med citronpeppar färska i upp till en vecka, förvara dem i en lufttät behållare i kylen.
 • För att värma upp: Sätt tillbaka dem i ugnen på en plåt täckt med aluminiumfolie tills de är genomvärmda. Du kan också värma dem i korgen på en airfryer om du har en.

Proffstips: Undvik att mikrovåga vingarna, eftersom de tappar sin krispiga konsistens.

Fler läckra bakad kycklingrecept

Bakad Lemon Pepper Wings recept

Förberedelsedags: 10 minuter

Tillagningstid: 40 minuter

Total tid: 50 minuter

Citronpepparvingar serverade med citronklyftor

Bakade citronpepparvingar är krispiga på utsidan och möra inuti. Detta är ett av de enklaste kycklingvingerecepten och du kommer att älska citronpepparsmörsåsen.

Författare: Natalya Drozhzhin

Skicklighetsnivå:

Lätt

Kostnad att göra:

$6-$10

Nyckelord:

Bakade citronpepparvingar, citronpepparkycklingvingar, citronpepparvingar

Kök:

amerikansk

Kurs:

Aptitretare

Kalorier: 356

Serveringar: 8 serveringar

 1. Värm ugnen till 425°F. Lägg kycklingvingarna i en stor skål och ringla över olja.

 2. Placera vingar på en bakplåten, lämnar utrymme mellan var och en. Grädda kycklingvingarna i 40 minuter eller tills de blir gyllenbruna och krispiga.

 3. Smält smöret i en medelstor skål och rör ner citronpepparkrydda. Tillsätt vingarna i smörblandningen och rör tills vingarna är jämnt belagda med kryddan. Servera medan vingarna fortfarande är varma. Njut av!

Näringsinnehåll

Bakad Lemon Pepper Wings recept

Belopp per portion

Kalorier 356
Kalorier från fett 279

% Dagligt värde*

Fett 31g48 %

Mättat fett 12g75 %

Transfett 1g

Fleromättat fett 4g

Enkelomättat fett 13g

Kolesterol 101mg34 %

Natrium 69mg3 %

Kalium 167mg5 %

Kolhydrater 1g0 %

Fiber 0,4g2 %

Socker 0,02 g0 %

Protein 17g34 %

Vitamin A 498IU10 %

C-vitamin 1 mg1 %

Kalcium 21mg2 %

Järn 1 mg6 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.Source link

Rate this post

Leave a Reply