Det här receptet med citronpund är den perfekta morgon- eller eftermiddagsgodisen!

Denna citronkaka är en citrusig fröjd med en gyllene, smörig smula och en syrlig, uppfriskande smak, översållad med en söt glasyr.

skiva Lemon Pound Cake med en tugga urtagen

Perfekt fuktig pundkaka

Varför vänta i kö för en läcker skiva Starbucks citronkaka när det är så enkelt (och billigare) att göra din egen citronlimpa hemma?

  • Du har förmodligen redan ingredienser till hands som smör, mjöl och ägg.
  • Det här receptet är enkelt att göra, även om du är nybörjare i köket.
  • Perfekt matchning: Para ihop den här drömska citronkakan med din favoritkopp kaffe eller en lugnande kopp te. Det är en match made in smaklökshimlen.
  • Det är lätt att göra och kan vara bakade i förväg. Sedan är det bara att frysa in enskilda skivor för framtida kaffekakapauser!
  • Denna pundkaka är ren Smält-i-mun-godhet. Toppa med glasyren nedan eller servera med vispad grädde och frukt (som färska hallon).
Citron Pound Cake ingredienser med etiketter

Ingredienser för Lemon Pound Cake

De färskaste ingredienserna är bäst för den mest smakrika citronkakan!

  • Citronskal och juice: Lägg till en ljus, citrussmak till kakan.
  • Smör: Använd osaltat smör så kan du kontrollera saltet i den här kakan. Smör ger rikedom, smak och en perfekt fuktig smula.
  • Ägg: Använd stora ägg i rumstemperatur. Kalla ägg direkt från kylen kanske inte blandas lika bra.
  • Gräddfil: Ger pundkakan en mjuk och fuktig konsistens och en rik smak.
  • Mjöl: Allroundmjöl utgör basen i tårtan och ger struktur. Se till att mäta upp mjölet ordentligt.
  • Bakpulver & läsk: Hjälp kakan att jäsa och ger den en lätt konsistens.

Citronglasyr: Detta är en enkel glasyr (inte en glasyr) som har massor av citronsmak. Använd riktiga färska citroner här också.

Valfria tillägg:

  • Färska blåbär kan läggas till receptet. Häll dem i mjöl innan du lägger dem i smeten. Detta gör att de inte sjunker till botten av kakformen.
  • Tillsätt en sked vallmofrön och tillsätt 1/4 tsk eller så mandelextrakt.
  • Lite citronextrakt kan tillsättas om du vill.

Hur man gör Lemon Pound Cake

  1. Skal och juice citroner enligt anvisningarna i receptet nedan.
  2. Vispa torra ingredienser i en liten skål. Avsätta.
  3. Mixa smör och socker med en elektrisk mixer tills det är ljust och fluffigt. Blanda i citronsaft och ägg.
  4. Tillsätt mjölblandningen och gräddfilen och vispa på låg hastighet bara tills det blandas. Övermixa inte!
  5. Bred ut smeten i en förberedd form och grädda tills en träplock eller kakprovare kommer ut ren.
  6. Kyl och glasera.

Tips

  • Se till att alla ingredienser är i rumstemperatur.
  • Skrubba citronen för att ta bort eventuellt vax som kan ha sprayats på den.
  • När du testar citron vill du bara ha den gula delen av skalet. Den vita delen under (margen) är bitter. Använda en mikroplan rivjärn eller zester för att ta bort skalet.
  • Var noga med att mäta mjölet genom att ösa ner det i måttbägaren, inte ösa det med måttbägaren.
  • Det är viktigt att blanda smöret och sockret under lång tid, detta tillför luft i smöret och ger den perfekta konsistensen. Använd ett paddelfäste på en stativmixer om du har en.
  • Vispa inte äggen eller smeten för mycket med mjölet. Blanda bara tills det blandas.
skivad Lemon Pound Cake med citrongarnering

Förvaring av Pound Cake

Slå in överbliven citronkaka i plastfolie och håll den i rumstemperatur. Använd den inom en vecka. Överblivna skivor kan göras för att göra läckra franska toastpinnar eller lägga till dem i en snygg jordgubbsbagatell.

Frys in överblivna tårta eller skivor i plastfolie och lägg i påsar med dragkedja i upp till 3 månader.

Gjorde du denna Lemon Pound Cake? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

skiva Lemon Pound Cake på en tallrik

4,96 från 68 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Lemon Pound Cake

Denna fuktiga och syrliga citronkaka med en hemmagjord glasyr passar perfekt med kaffe eller te för en eftermiddagshämtning!

Förberedelsedags 20 minuter

Tillagningstid 55 minuter

Total tid 1 timme 15 minuter

  • Värm ugnen till 325°F och smörj/mjöl en 8″x4″ brödform.

  • Använd ett fint rivjärn eller en zester och skala citronen. Bara citronerna i en liten skål.

  • I en medelstor skål, vispa ihop mjöl, bakpulver, bakpulver och citronskal.

  • Häll smör och socker i en stavmixer och vispa på medelhastighet tills det är ljust och extra fluffigt, ca 10 minuter. Skrapa sidorna efter behov.

  • Blanda i citronsaft, tillsätt sedan ett ägg i taget, vispa ordentligt efter varje tillsats.

  • Vrid mixern till låg nivå och tillsätt gradvis mjölblandningen och gräddfilen till smeten, blanda bara tills den blandas.

  • Fördela smeten jämnt i den förberedda pannan och grädda i 55-65 minuter eller tills en tandpetare kommer ut ren.

  • Låt kakan svalna i formen i 10 minuter och överför sedan till ett galler för att svalna helt.

  • För att göra glasyren, i en liten skål, kombinera strösocker, smält smör och 1 ½ msk citronsaft eller efter behov för att nå önskad konsistens.

  • Ringla glasyren över den avsvalnade kakan och låt stelna i 10 minuter. Skiva och servera.

  • Du behöver cirka 2 citroner för detta recept. Skrubba citronen innan skalet för att ta bort eventuellt vax som kan ha sprayats på den.
  • När du skalar citron vill du bara ha den gula delen av skalet. Den vita delen under (margen) är bitter. Använda en mikroplan rivjärn eller zester för att ta bort skalet.
  • Se till att alla ingredienser är i rumstemperatur.
  • Var noga med att mäta mjölet genom att ösa ner det i måttbägaren, inte ösa det med måttbägaren.
  • Det är viktigt att blanda smöret och sockret under lång tid, detta tillför luft i smöret och ger den perfekta konsistensen. Använd ett paddelfäste på en stativmixer om du har en.
  • Vispa inte äggen eller smeten för mycket med mjölet. Blanda bara tills det blandas.

Kalorier: 269 | Kolhydrater: 40g | Protein: 3g | Fett: 11g | Mättat fett: 6g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 3g | Transfett: 1g | Kolesterol: 68mg | Natrium: 106mg | Kalium: 70mg | Fiber: 1g | Socker: 27g | Vitamin A: 368IU | C-vitamin: 6mg | Kalcium: 27mg | Järn: 1mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Tårta, efterrätt
Kök amerikansk
pläterad Lemon Pound Cake med en titel
skivad Lemon Pound Cake med en titel
pläterad Lemon Pound Cake med skrift
bakad Lemon Pound Cake och skiva på en tallrik med en titel

Recept anpassat. “Surgrädde Pound Cake.” Bättre hem och trädgårdar Ny kokbok. East Bridgewater: Meredith Books, 2003. 168. Tryck.





Source link

Rate this post

Leave a Reply