Denna citronaktiga fettuccine alfredo från den berömda sydländska kokboksförfattaren Nathalie Dupree är en liten twist på klassikern gjord med färsk pasta, vitt vin, grädde och parmesan. Snabbt och enkelt nog att göra på en vardagskväll men ändå imponerande nog för sällskap.

En mönstrad skål fylld med citronaktig fettuccine alfredo på en vit och guld tallrik med ett glas vatten och parmesan på sidan.

När du upptäcker hur lätt det är att göra fettuccine Alfredo från grunden, kommer du för alltid att svära bort den där glappiga vita såsen från en burk. Denna lyxigt krämiga och citronliknande version, gjord med saker du kanske redan har till hands, inklusive vitt vin, citron och parmesan, är imponerande nog för sällskap men ändå helt genomförbar på en vardagskväll. Citrusen förringar och kompletterar rikedomen i den krämiga såsen perfekt.–Angie Zoobkoff

Vanliga frågor om Lemony Fettuccine Alfredo

Varför är min alfredosås klumpig och hur fixar jag det?

Lägg märke till hur vi sa åt dig att reservera lite pastavatten i instruktionerna nedan? Det finns en anledning till det – det varma, ultrastärkelsehaltiga vattnet löser upp såser utan att späda ut det för mycket och hjälper det också att fästa vid nudlarna. Om du upptäcker att din sås är grynig eller klumpig behöver du bara fortsätta röra. En visp fungerar bra här, tillsätt lite varmt pastavatten åt gången och vispa ur såsen.

Vilken typ av vitt vin ska jag använda till alfredosåsen?

Använd ett torrt vitt vin här, som en pinot grigio eller sauvignon blanc.

Kan jag ersätta den tunga grädden till hälften och hälften?

Vi rekommenderar det inte, eftersom hälften och hälften kommer att stelna när de blandas med citronsaften.

Fettuccine Alfredo

En mönstrad skål fylld med citronaktig fettuccine alfredo på en vit och guld tallrik med ett glas vatten och parmesan på sidan.

Denna citronaktiga fettuccine alfredo är en liten twist på klassikern gjord med färsk pasta, krämig vitvin Alfredosås och parmesan. Snabbt och enkelt nog att göra på en vardagskväll men ändå imponerande nog för sällskap.

Nathalie Dupree

Prep 10 min

laga mat 25 min

Total 35 min

  • Koka upp en stor kastrull med generöst saltat vatten. Koka pastan tills den är al dente.

  • Under tiden, med hjälp av en kniv, grönsaksskalare eller rivjärn, ta bort skalet från citronen, undvik underliggande vitt märg. Om du använde en kniv eller skalare, skiva skalet i mycket tunna strimlor. Juice av citronen, sila och reservera.

  • Kombinera citronskalet med vinet i en stor icke-reaktiv kastrull över hög värme och låt koka upp. Sänk värmen till medelhög och låt sjuda tills den minskat till 1/4 kopp, 10 till 15 minuter.

  • Ta kastrullen från värmen, häll i ca 1/4 kopp av grädden och rör om. Häll sedan i den återstående grädden och rör om för att kombinera.

  • Återgå till hög värme och låt koka upp. Sänk värmen och låt sjuda försiktigt tills det tjocknat och reducerat något, 3 till 5 minuter. Ta bort från värmen.

  • När pastan är kokt till önskad form, reservera 3/4 kopp pastavatten och häll sedan av pastan.

  • Sätt tillbaka grytan på spisen. Häll i gräddsåsen, smöret och citronsaften, rör om och tillsätt sedan den avrunna pastan och några matskedar kokvatten. Kasta omedelbart och tillsätt osten i 3 eller 4 tillsatser, blanda var och en för att smälta med sås. Tillsätt eventuellt mer kokvatten för att få en slät sås som täcker pastan jämnt.

  • Häll upp pastan på tallrikar och, om så önskas, ringla över varje portion med olivolja. Smaka av med salt och peppar.

Servering: 1delKalorier: 737kcal (37 %)Kolhydrater: 70g (23 %)Protein: 22g (44 %)Fett: 34g (52 %)Mättat fett: 20g (125 %)Fleromättat fett: 2gEnkelomättat fett: 8gTransfett: 1gKolesterol: 178mg (59 %)Natrium: 485mg (21 %)Kalium: 378mg (11 %)Fiber: 1g (4 %)Socker: 3g (3%)Vitamin A: 1191IU (24 %)C-vitamin: 8mg (10 %)Kalcium: 282mg (28 %)Järn: 4mg (22 %)

Recensioner av recepttestare

Ursprungligen publicerad 11 december 2019

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply