Kycklingparmesan är alltid en publikfavorit, men ibland vill jag ha en middag som är lite lättare. Detta lättade upp hälsosammare kyckling parm recept är så enkelt och smaken är utsökt.

Jag ska faktiskt gå så långt som att säga att du inte ens kommer att sakna mozzarellahögarna, pastahögarna eller såsen. Även om vi har ett traditionellt kycklingparmesanrecept som är fantastiskt så tror jag att vi föredrar den här nyttigare varianten. Jag älskar hur lätt och fräscht den smakar och kycklingen är galet fuktig. Det är trevligt att ha en måltid där du fortfarande kan äta god mat utan att känna dig nedtyngd och helt fylld efteråt. Jag tycker att alla borde göra det här parmesan kyckling!

ett foto av ett gyllene panerat kycklingbröst som sitter på en vit tallrik toppad med grönsallad och en citronvinägrett och rakad parmesan.

Vad är parmesan kyckling?

Parmesan kyckling (eller kyckling Parmesan eller kyckling Parmigiana) är en maträtt som består av panerat kycklingbröst täckt av tomatsås och mozzarella, parmesan eller provoloneost. Parmesan kyckling har sitt ursprung i Italien. Vi bryter liksom mot alla regler med den här lättade versionen förutom den panerade kycklingdelen, men den är så himla god!

ett foto på ett tunt panerat kycklingbröst som har skivats i med en tugga som tas bort med en gaffel. kycklingen har salladsgrönsaker och rakad parmesan ovanpå.

Ingredienser för lättad kycklingparm

För att vara så läcker finns det verkligen inte många ingredienser i detta recept. Här är vad du behöver:

Till kycklingen:

  • Kycklingbröst – benfria, skinnfria kycklingbröst som har slagits ut till cirka 1/4 tum
  • Mjöl – bara mjöl för alla ändamål
  • Kosher salt – ger smak
  • Svartpeppar – nymalen
  • Ägg – extra stora, om du inte har extra stora ägg kan du behöva ett extra ägg
  • Vatten – kombineras med ägget för att göra en äggtvätt för panering av kycklingen
  • Brödsmulor – kryddat, du kan även använda Panko
  • Parmesan – nyriven att lägga till paneringen, jag gillar också att raka lite för att lägga ovanpå rätten
  • Smör – osaltat
  • Olivolja – bra kvalitet
  • Salladsgrönt – jag älskar en kombination av ruccola och spenat, tvättad och centrifugerad

Citronvinägrett:

  • Citroner – färskpressad juice
  • Olivolja – bra kvalitet
  • Kosher salt – ger smak
  • Svartpeppar – ger smak och lite krydda

Måtten för alla ingredienserna hittar du i slutet av detta inlägg i receptkortet. Du kan också spara eller skriva ut receptet därifrån.

ett foto av ett lätt panerat gyllene kycklingbröst som sitter på en vit tallrik toppad med grön sallad, en citronvinägrett och bitar av rakad parmesan.

Vad man ska äta med kycklingparmesan

Eftersom hela idén med den här rätten är att hålla saker och ting lätta, är en sidosallad ett bra tillbehör till kycklingen. Vår strimlade brysselkålssallad eller till och med vår gurktomatsallad skulle båda vara bra alternativ. Du kan inte gå fel med en sida av rostade grönsaker eller lite grillad sparris.

Om du vill bli riktigt galen, släng detta på en rostad baguette för att göra en mördande smörgås! Har du sett vår parmesan-macka med vitlökskyckling??

Anledningar till att du kommer att älska det här lättare receptet på kycklingparm

  • Enkelt att göra – det är så enkelt som att panera några kycklingbröst, steka dem i pannan och toppa dem med en enkel sallad och citronvinägrett
  • Klar på 30 minuter – från början till slut har du middag på bordet på 30 minuter eller mindre
  • Smak – den enkla paneringen på kycklingen och den djärva smaken av citronvinägretten exploderar av smak
  • Familjevänlig – barnen kommer att tro att de äter gigantiska kycklingnuggets och de vuxna är alltid glada över hur läcker kycklingen är

ett foto av ett stekt gyllene panerat kycklingbröst som sitter på ett galler.

Vad gör denna kycklingparmos hälsosammare?

Vi har redan tagit upp vad som gör ett typiskt kycklingparmesanrecept, så här är några sätt att det här receptet har blivit lättare…

  1. Den är pannbränd och inte friterad.
  2. Det finns ingen tung tomatsås som täcker kycklingen.
  3. Vi har tagit bort högarna av smält mozzarella och bytt ut den mot några bitar rakad parmesan.

Kan man göra kycklingparmesan i förväg?

Det här är en av de rätter som är bäst att äta färsk och varm. Om kycklingen står för länge, antingen före eller efter tillagning, blir paneringen blöt. Eftersom det bara tar några minuter att slänga ihop det här, finns det egentligen inget behov av att ta sig framåt ändå.

en bild av ett gyllene lätt panerat kycklingbröst sittande på en vit tallrik toppad med grönsallad och rakad parmesan.

Ibland längtar jag efter en snabb och enkel kycklingmiddag som är lätt och får mig inte att känna mig supertyngd. Detta kyckling parm recept är det receptet för oss och den bästa nyheten är att hela familjen älskar det!

Fler hälsosammare middagsrecept:

ett foto av ett gyllene panerat kycklingbröst som sitter på en vit tallrik toppad med grönsallad och en citronvinägrett och rakad parmesan.

Recept för lättat kycklingparm

Förberedelsedags: 15 minuter

Tillagningstid: 15 minuter

Total tid: 30 minuter

Serveringar: 6

Denna lättare version av parmesan kyckling är så enkelt och ändå så gott. Du kommer älska det!

Parmesan kyckling:

  • 4 till 6 kycklingbröst benlös, hudlös
  • 1 kopp mjöl för alla ändamål
  • 1 tesked kosher salt
  • 1/2 tesked svartpeppar nymalen
  • 2 ägg extra stor
  • 1 matsked vatten
  • 1 1/4 koppar brödsmulor kryddad torr
  • 1/2 kopp Parmesan nyriven, plus extra till servering
  • Smör osaltad
  • olivolja bra kvalitet
  • grönsallad för 6 tvättad och centrifugerad

Citronvinägrett:

  • 1/4 kopp citron juice färskpressad, 2 citroner
  • 1/2 kopp olivolja bra kvalitet
  • 1/2 tesked kosher salt
  • 1/4 tesked svartpeppar nymalen

Till parmesan kyckling

  • Banka kycklingbrösten tills de är 1/4 tum tjocka. Du kan använda antingen en köttklubba eller en kavel.

  • Blanda mjöl, salt och peppar på en tallrik.

  • Vispa äggen med 1 matsked vatten på en andra tallrik.

  • På en tredje tallrik kombinerar du brödsmulorna och 1/2 kopp riven parmesan.

  • Klä kycklingbrösten på båda sidorna med mjölblandningen, doppa sedan båda sidorna i äggblandningen och muddra båda sidorna i ströbrödsblandningen, tryck lätt till.

  • Värm 1 matsked smör och 1 matsked olivolja i en stor stekpanna och koka 2 eller 3 kycklingbröst på medelhög värme i 2 till 3 minuter på varje sida, tills de är genomstekta.

  • Tillsätt mer smör och olja och koka resten av kycklingbrösten.

  • Kasta salladsgrönsakerna med citronvinägrett.

  • Lägg en hög sallad på varje hett kycklingbröst.

  • Servera med extra riven parmesan.

För vinägretten

  • I en liten skål, vispa ihop citronsaft, olivolja, salt och peppar.

Tillagad kyckling kan stå i kylen i 3-4 dagar.

Näringsinnehåll

Recept för lättat kycklingparm

Mängd per portion (1 bröst)

Kalorier 552
Kalorier från fett 243

% Dagligt värde*

Fett 27g42 %

Mättat fett 5 g31 %

Transfett 1g

Fleromättat fett 3g

Enkelomättat fett 16g

Kolesterol 157mg52 %

Natrium 1076mg47 %

Kalium 666mg19 %

Kolhydrater 33g11 %

Fiber 2g8 %

Socker 2g2 %

Protein 42g84 %

Vitamin A 191 IU4 %

C-vitamin 6mg7 %

Kalcium 161mg16 %

Järn 3 mg17 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.



Source link

Rate this post

Leave a Reply