Lime coleslaw-gjord med kål, rödlök, morot, limeskal, dijon och vitvinsvinäger – är en krispig, syrlig sida för allt du planerar att äta i sommar.

Anpassad från Rebecca Lang | Stekt kyckling | Ten Speed ​​Press, 2015

Detta lime coleslaw recept kanske inte är din mormors coleslaw recept, men vi tror att du kommer att gilla det ganska mycket ändå. Den enda förbättring som vi faktiskt kan tänkas överväga är att lägga till tunna remsor av fröade jalapeños om du är den sorten som gillar saker varma.–Rebecca Lang

LC NAPA KÅL VERSUS GRÖN KÅL OBS

Vi har en bekännelse. Författaren Rebecca Lang efterlyser Napa-kål i sin ursprungliga version av detta lime-coleslaw-recept, men vi tog en switcheroo och valde den gamla goda grönkålen istället. Främst för att, till skillnad från Napa-kål, tenderar grönkål att tåla att kvävas i dressing utan att bli fuktig. Det brukar också vara lite mer lättsökt och ekonomiskt. Men det är upp till dig. Gå till Napa om det är det som behagar dig. Hej, det här kan göra en dyning Epic Rap Battle om de bara skulle göra kulinariska ingredienser istället för historiska jättar, tror du inte?!

  • I en stor skål, vispa ihop majonnäs, vinäger, senap, socker, limeskal, salt och peppar. Tillsätt kål, lök, morot och persilja i skålen och kasta att belägga med dressingen. Servera omedelbart.

*Vad kan jag ersätta grönkål?

Vi har en bekännelse. Författaren Rebecca Lang efterlyser Napa-kål i sin ursprungliga version av det här lime-coleslaw-receptet, men vi tog en switcheroo och bestämde oss för att använda grönkål istället. Vi valde den eftersom den tenderar att tåla att kvävas i klänning utan att bli fuktig. Grönkål är också lättare att hitta ibland. Du kan dock gå åt andra hållet och använda napakål, om det är det som behagar dig. Rödkål, bortsett från färgen, är en fantastisk ersättning eftersom den är så nära i smaken. Slutligen är strimlad brysselkål ganska bra när den görs till coleslaw också.

Servering: 1 serveringKalorier: 67 kcalKolhydrater: 6 gProtein: 1 gFett: 4 gMättat fett: 1 gFleromättat fett: 3 gEnkelomättat fett: 1 gTransfett: 1 gKolesterol: 2 mgNatrium: 132 mgKalium: 96 mgFiber: 1 gSocker: 4 gVitamin A: 1187 IUC-vitamin: 14 mgKalcium: 20 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2015 Rebecca Lang. Foto © 2015 gannusia10. Alla rättigheter förbehållna.


Recepttestares recensioner

Jag slängde ihop det här lime coleslaw receptet i sista minuten, och det var fantastiskt. Det var utmärkt på en stekt kycklingmacka och smakade utsökt helt på egen hand. Den förblev krispig dagen efter, och jag njöt av den som en sallad med grillad kyckling på toppen. Jag använde ett helt litet kålhuvud för att få önskad avkastning på 6 koppar.

Jag älskade denna coleslaw – och valde Napa-kål för dess mjuka crunch och smak. Den var lätt att få ihop som en sista-minuten-sallad och till en högtidsmåltid gjorde jag vad man kan kalla smällarversionen med mörkröda regnbågsmorötter, finskivad schalottenlök för rödlöken, Dijon med senapsfrön och senare , jag lade till strimlor av jalapeño. Limen verkade vara en så bra idé att efter att ha skalat en lime använde jag den som en del av syran, som föreslagits.

Jag började med en minskad mängd socker (1 matsked) och det var perfekt. Det här blev min nya favoritslaw. Det var det perfekta tillbehöret till grillade salta bourbonbaconkorvar.

Bra dragkedja från lime. Verkligen fantastiskt!

Source link

Rate this post

Leave a Reply