Ibland kan det enklaste receptet smaka bäst! Linguica eller kielbasa korv och paprika kräver bara 5 ingredienser och det blir inte lättare (eller godare) att få middag på bordet!

Cade tillbringade två år som missionär för oss kyrka, och han blev helt kär i maten där. Jag menar, hur kunde du inte, eller hur?! Det är så bra! Jag försöker lägga till fler läckra brasilianska rätter till vår middagsrotation, och det här linguicareceptet är mitt senaste! Cade säger att det är perfekt!

Vi brukade besöka en brasiliansk restaurang varje januari här i Utah för att fira Cades födelsedag, men med åren har det gått från utsökt till rent fruktansvärt. Så jag har börjat göra mer brasilianska recept hemifrån, ungefär som vår pao de queijo!

Linguica är så gott men det kan vara lite knepigt att hitta så använd gärna vilken korv som helst som till exempel en kielbasa som du vill! Se bara till att para ihop det med svarta bönor och perfekt vitt ris, eller ännu bättre, lite feijoada!

ett foto av sauterad röd och gul paprika och lök blandat med hela länkar av linguicakorv serverad tillsammans med en portion vitt ris och svarta bönor.

Kom ihåg hur 5 ingredienser är allt du behöver?! Jag är allllll om ett recept med minimal ingrediens men fortfarande djärv i smaken. Här är listan över saker du behöver:

 • Linguica Sausage – en smakrik fläskkorv som kan vara knepig att hitta ibland, så du kan byta ut andra korvar om du vill – chorizo ​​skulle vara ett bra substitut eller en kielbasa
 • Mini paprika – Jag älskar hur tunna och söta mini paprikan är, men du kan helt använda en paprika i full storlek om du behöver. Jag skulle göra en gul och en röd.
 • Grön paprika – ta bara bort fröna och skiva bebisen snyggt och tunt
 • Rödlök – du kan ärligt talat använda vilken typ av lök du vill eller har till hands, jag råkade bara ha en röd när jag fotograferade det här receptet.
 • Olivolja – används för att karamellisera paprika och lök

Måtten för varje ingrediens listas i receptkortet i slutet av detta inlägg.

ett foto av en holländsk ugn i gjutjärn full av hela linguicakorvlänkar blandat med sauterad röd, gul och grön paprika och lök och allt är toppat med hackad färsk koriander.

Vad är Linguiça-korv?

Linguiça (uttalas lin-gwee-sah) korv är röktorkad fläskkorv som är smaksatt med chili, vitlök och paprika. Det är mest populärt i Portugal och Brasilien. Den packar så mycket fantastisk smak! Även om det kan vara knepigt att hitta i affären, skulle jag starkt rekommendera att du provar ditt bästa för att få det eftersom smaken verkligen inte går att replikera.

Hemligheten bakom god korv

En sak med korv är att vi tenderar att vilja slänga i den och tillaga den snabbt, men det är faktiskt ännu bättre om du ger det lite tid. Smakerna utvecklas verkligen och ingjuter paprikan och löken när det hela sakta tillagas tillsammans. Låg och långsam baby!

ett foto av en tallrik full av hela korvlänkar blandat med sauterad paprika och karamelliserad lök med en sida av vitt ris och svarta bönor.

Vad man ska äta med Linguica-korv och paprika

I Brasilien handlar de om riset och bönorna, men jag har gjort potatismos vid sidan om tidigare och jag älskade de krämiga, smöriga tonerna de lade till tallriken. Om du håller dig till det klassiska riset har vi ett helt inlägg om hur man gör det perfekta vita riset. Vi har även ett recept på brasilianskt kokosris, som också är gott till denna korv och paprika.

Svarta bönor är vanliga i Brasilien, så jag gör dem bara med lite lagerblad, vitlökspulver, salt och sjud. Sedan fräser jag lite lök och vitlök i en panna tills det är mjukt och mosar sedan upp några matskedar av bönorna i och rör ner resten av bönorna.

Var kan jag köpa Linguica?

Jag har haft tur att hitta linguica på Walmart och Smith’s, så bara dina genomsnittliga livsmedelsbutiker. Du behöver inte gå till en specialbutik. Du hittar den precis vid de andra fläskkorvarna i kylavdelningen.

ett foto av en holländsk gjutjärnsugn med keramik fylld med hela linguica-länkar blandat med sauterad paprika och karamelliserad lök.

Någon gång kommer Cade att ta mig till Brasilien och visa mig alla platser och människor han växte till att älska där, men tills den tiden kommer kommer jag att fortsätta sluka i mig linguica och paprika! Så jävla läckert!

Fler av våra favoritkorvrecept:

ett foto av sauterade röda och gula paprika och lök blandat med hela länkar av linguicakorv serveras tillsammans med en portion vitt ris och svarta bönor.

Linguica-korv- och paprikagryta

Förberedelsedags: 10 minuter

Tillagningstid: 20 minuter

Total tid: 30 minuter

Serveringar: 4

Ibland kan det enklaste receptet smaka bäst! Linguicakorv och paprika kräver bara 5 ingredienser och det blir inte lättare att få middagen på bordet!

 • 4 Linguica korv eller kielbasa
 • 12 Mini paprika frön borttagna, skivade tunt
 • 1 Grön paprika frön borttagna, skivade tunt
 • 1 Rödlök skivad tunt
 • 1 Matsked Olivolja
 • Värm olivoljan i en stor gjutjärnsugn på medel låg värme. Tillsätt paprikan och löken och korven.

 • Salta och peppra efter smak och rör om då och då. Koka tills löken är karamelliserad (ca 10-15 minuter).

 • Servera med en sida av ris och bönor.

Näringsinnehåll

Linguica korv och paprika stekpanna

Mängd per portion (1 korv)

Kalorier 221
Kalorier från fett 144

% Dagligt värde*

Fett 16g25 %

Mättat fett 8g50 %

Fleromättat fett 1g

Enkelomättat fett 3g

Kolesterol 66mg22 %

Natrium 6mg0 %

Kalium 269mg8 %

Kolhydrater 9g3 %

Fiber 3g13 %

Socker 5 g6 %

Protein 10 g20 %

Vitamin A 3214IU64 %

C-vitamin 151mg183 %

Kalcium 34mg3 %

Järn 2 mg11 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.

KOM IHÅG ATT PRENUMERERA PÅ vår GRATIS Oh Sweet Basil NYHETSBREV OCH FÅ ENKLA RECEPT LEVERERADE I DIN INKORTA VARJE DAG!

När du provar ett recept, använd hashtaggen #toppratter.seINSTAGRAM för en chans att bli med i våra berättelser! FÖLJ ÅH, SÖT BASILKA PÅ FACEBOOK | INSTAGRAM | PINTEREST | TWITTER FÖR ALLT VÅRT SENASTE INNEHÅLL, RECEPT OCH BERÄTTELSER.

Source link

Rate this post

Leave a Reply