Detta är vårt favoritrecept på bananbröd! Du behöver mogna bananer (tre av dem), mjöl, smör, ägg, farinsocker och kryddor. Det är så gott att du vill göra två bröd. Så många fina recensioner! Hoppa till det enkla bananbrödsreceptet

Skivor av vårt favoritbananbröd

Hur man gör det bästa bananbrödet

Vi har gjort detta klassiska, fuktiga och ytterst läckra bananbröd i flera år, och vi visste att vi inte kunde missa möjligheten att dela det med dig. Vårt recept har inga överraskningar – du behöver mosade bananer (3 medelstora bananer är perfekta), mjöl, smör, farinsocker, ägg, bakpulver och kryddor.

Bästa bananbröd med valnötter

Vi älskar banannötsbröd, så vi tillsätter nästan alltid hackade och rostade valnötter. Om du inte gillar att lägga till nötter, lämna dem ute! Det är inget problem.

Ett annat alternativ är att lägga till chokladbitar och göra bananbröd med chokladbitar. Chokladbanankombinationen är fantastisk. Om det gör dig upphetsad, kanske du också vill titta på våra bananchokladmuffins, packade med chokladchips.

Och eftersom vi är inne på andra bananrecept, om du letar efter något lite lättare? Kolla in vårt nyttigare bananbröd. Receptet kräver lägre socker, olivolja istället för smör, och tillsätter fullkorn.

Okej, tillbaka till mitt favoritbananbröd! Vi kallar det här löjligt enkelt för det är det. Om du kan röra ihop ingredienser i en skål kan du göra detta snabba bröd. Se vår video nedan för att se mig göra det.

För det bästa bananbrödet, använd mogna bananer. Det är ingen idé att baka en sats av detta bröd om du inte använder mogna bananer. Vi vill ha bruna, spräckliga bananer. De kan till och med ha några mjuka fläckar. Jag tror inte att bananer kan vara för mogna för det här receptet.

Så om dina bananer fortfarande är gröna, vänta en dag eller två. Du kommer inte ångra det. Men om du behöver bananbröd ASAP, här är några tips för att påskynda mognadsprocessen:

Hur man snabbt mognar bananer

Om du sitter där med omogna bananer och behöver baka bananbröd finns det ett par knep för att påskynda mognadsprocessen:

 • Lägg till en papperspåse. Om du kan vänta en dag eller två, släng bananerna i en brun papperspåse. Bananer frisätter eten (ett mognadshormon). Om du kan placera påsen i ett varmare område i ditt hem kommer processen att gå ännu snabbare.
 • Baka dem. Du kan baka bananer i deras skal för att mogna dem för ett snabbt alternativ. Det här tricket fungerar bäst när bananerna inte är helt gröna och redan börjar mogna. För att göra det, fodra oskalade bananer på en plåt och baka i en 300F ugn tills de ser blanka och svarta ut (15 till 30 minuter). Oroa dig inte om lite banankött eller juice läcker ut medan de gräddas.

Bananerna gör brödet härligt fuktigt, sött och smakrikt. När du är klar med dina bananer kommer resten av receptet snabbt ihop.

Vispa bananbrödingredienser (mosade bananer, mjöl, bakpulver, smör, farinsocker, ägg)

Snabb genomgång av ingredienserna

Förutom mogna bananer behöver du några fler enkla ingredienser för att göra bananbröd (hela receptet finns nedan):

 • Vi använder mjöl för alla ändamål, men du kan använda 100 % fullkornsmjöl eller en kombination av fullkornsvete och universalmjöl — vi använder fullkornsvete i detta lättade snabba bröd. En glutenfri mjölblandning fungerar också. Tänk bara på att om du byter mjöl från all-purpose kommer det att påverka brödets konsistens något.
 • Bikarbonat är vårt bästa jäsmedel för bananbröd. Sedan du la upp det här receptet har ganska många av er frågat om man kan göra bananbröd utan bakpulver och bakpulver. Även om bakpulver och bakpulver är utmärkta jäsmedel i bakning, är de inte alltid utbytbara. Även om jag inte anser att bakpulver är ett perfekt substitut i det här fallet, om du är i en nypa kan du prova att byta ut två teskedar bakpulver mot den ena teskeden bakpulver som vi efterlyser i receptet nedan. Brödet kanske inte brynar lika bra, och konsistensen blir något annorlunda.
 • Salt, vaniljextrakt och kanel smaksätt brödet och få det att smaka fantastiskt.
 • Smör är mitt favoritfett när jag bakar bananbröd eftersom det ger en ljuvlig, smörig smak till det bakade brödet. Olivolja är ett utmärkt substitut. Titta på vårt nyttigare bananbröd som kräver olivolja istället för smör.
 • brunt socker håller brödet smakfullt och fuktigt. Du kan byta andra sockerarter (t.ex. vitt strösocker eller kokossocker), men brödets konsistens kommer att ändras något.
 • Ägg ger struktur och stabilitet till brödet. Vi använder två ägg. Du kan prova att använda två linägg eller aquafaba om du inte äter ägg.

Hur man mosar bananerna

Du behöver ingen mixer för att mosa bananer — en gaffel fungerar alldeles utmärkt.

Mosa bananer

Blanda smeten

Du behöver bara en visp eller spatel till smeten. Behandla brödsmeten som muffins- eller pannkakssmet och försök att inte blanda för mycket. Du vill bara blanda allt tills du inte längre ser strimmor av mjöl. På så sätt håller sig bananbrödet på den ljusare, fuktiga sidan istället för tungt och platt.

Fler tips

När jag bakar bananbröd förväntar jag mig att det kommer ut perfekt (och det gör jag säkert också). Så här är våra bästa tips för att baka snabbt bröd:

 • Smörj brödformen och lägg formen på en isolerad plåt eller två vanliga bakplåtar staplade på varandra. Vi tog det här tricket för flera år sedan. Den isolerade plåten (eller två bakplåtar ovanpå varandra) hjälper brödets botten att baka jämnt.
 • För glaspannor, sänk temperaturen. Om du använder en brödform av glas, sänk ugnstemperaturen med 25 grader Fahrenheit.
 • Hur vet jag när bananbrödet är redo att komma ut ur ugnen? Detta bröd behöver 55 till 75 minuter i ugnen. Jag använder en tårtprovare, kniv eller tandpetare för att testa om den är klar. Om du sticker hål i det och det kommer ut rent är brödet redo att komma ut ur ugnen.
 • Tänk om brödet brynar för snabbt? Om brödets ovansida under gräddningen ser ut att bli för brun, täck löst med aluminiumfolie och fortsätt att grädda tills det är klart.
 • Kyl till rumstemperatur. Eftersom limpan fortsätter att koka när den svalnar, är det bäst att låta den svalna till rumstemperatur. Jag kyler brödet i formen i 5 till 10 minuter innan jag vänder upp det på ett galler där det kan svalna helt.

Förvaring av bananbröd

Bananbröd smakar faktiskt bättre dag två — så är det också med vårt lättkryddade äppelbröd! Här är våra tips för att förvara den:

 • Förvara i rumstemperatur i upp till två dagar.
 • Förvara, inslagna, i kylen i upp till en vecka.
 • Frys in tätt förpackade skivor i fryspåsar i två till tre månader.

Vad våra läsare säger

Om du inte tror att vårt recept hjälper dig att uppnå det perfekta bananbrödslimpan hemma, ta en titt på vad våra läsare säger om receptet! Fler recensioner finns i kommentarsfältet nedan.

“Bästa bananbröd jag någonsin har haft.” – Kalia

“Jag gjorde det här idag. Helt klart det BÄSTA bananbrödet jag någonsin gjort och jag har gjort mycket av det. Jag bakar mycket, det här är jättegott!” – Diane

“Superbra! Fuktig, smakrik, bakad på nolltid! Det här är mitt nya favoritrecept på bananbröd” – Julie

“Det bästa bananbrödsreceptet jag har använt hittills och jag har använt minst 10 olika recept. Fuktig, inte för söt, mjuk. Fulländning!” – Eva

Fler bananrecept

Receptet uppdaterat, ursprungligen publicerat i januari 2014. Sedan vi publicerade detta 2014 har vi justerat receptet för att vara tydligare och lagt till en snabb receptvideo. – Adam och Joanne

Löjligt lätt bananbröd

 • PREP
 • LAGA MAT
 • TOTAL

Dina bananer måste vara mogna för det bästa, mest smakrika hembakade bananbrödet. Det är ännu bättre om de är övermogna, bruna och spräckliga.

En notering om pannstorlek: Vi använder en 8 ½-tums med 4 ½-tums brödform; om du bara har en 9-tums gånger 5-tums panna, kontrollera om den är klar 5 till 10 minuter tidigare.

Gör 1 bröd, cirka 10 skivor

Du kommer behöva

1 ½ koppar (195 gram) universalmjöl

1 tsk bakpulver

1/4 tsk fint havssalt

3/4 tsk mald kanel

3 medelstora bananer, kraftigt spräckliga och bruna bananer är bäst, ca 1 ½ dl mosade

8 matskedar (115 gram eller 1 pinne) osaltat smör, smält och kylt

3/4 kopp (150 gram) packat ljust farinsocker

2 stora ägg, lätt vispade

1 tsk vaniljextrakt

1/2 kopp (50 gram) valnötter, rostade och hackade, valfritt

1/2 kopp chokladchips, valfritt

 

Vägbeskrivning

  • Förbered smeten

Centrera ett galler i ugnen och värm till 350 ° Fahrenheit. Smör och mjöl en 8 ½-tums gånger 4 ½-tums brödform. Alternativt, smörj formen och klä sedan med ett ark bakplåtspapper (som visas i videon).

Placera formen på en isolerad bakplåt eller två vanliga bakplåtar staplade på den andra. Detta är valfritt men hjälper till med jämn bakning.

Vispa ihop mjöl, bakpulver, salt och kanel och ställ åt sidan.

I botten av en medelstor skål, mosa bananerna till en tjock pasta.

Vispa ner det smälta smöret, farinsockret, äggen och vaniljen i bananerna tills de är väl blandade.

Byt till en stor gummispatel, skrapa sidorna och botten av skålen och tillsätt sedan de torra ingredienserna i tre delar, rör om tills mjölet försvinner och smeten är slät. Vänd ner nötterna och chokladbitarna.

   • Att avsluta

Häll smeten i den förberedda pannan och jämna till toppen. Grädda 55 till 75 minuter, eller tills en kniv som sticks in i mitten av brödet kommer ut ren.

Efter 30 minuter i ugnen, kontrollera brödet för färg. Om det ser ut att brynas för snabbt, täck löst med aluminiumfolie.

Överför till ett galler för att svalna i 5 minuter. Avforma brödet svalna helt.

Adam och Joannes tips

 • Det är bäst att slå in brödet tätt och förvara det i rumstemperatur över natten eller i kylen i upp till en vecka.
 • Veganskt/äggfritt bananbröd: Använd växtbaserat smör och byt ut äggen mot linägg eller aquafaba. Här är vårt recept på linägg.
 • Näringsfakta: Näringsfakta nedan är uppskattningar. Vi har använt USDA-databasen för att beräkna ungefärliga värden.

Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #toppratter.se — Vi älskar att se dina skapelser på Instagram och Facebook! Hitta oss: @toppratter.se

Näring per portion: Serveringsstorlek 1 skiva / Kalorier 258 / Protein 4 g / Kolhydrat 39 g / Kostfiber 1 g / Totalt socker 20 g / Totalt fett 10 g / Mättat fett 6 g / Kolesterol 61 mg

FÖRFATTARE: Adam och Joanne Gallagher

Source link

Rate this post

Leave a Reply