Som vi har visat behöver tiki-cocktails inte bara vara rom. De kan vara tequila (hej Tropical Paloma), de kan vara månsken (hej där Tropical Prohibition Paradise), men kan du göra dem extra snygga med Scotch? Åh ja det kan du. Vi tänkte på National Scotch Day, som råkar infalla precis i slutet av Tiki Month, vi måste göra just det. Låt oss bli lite skotska med Luau rökt ananas!

ardbeg whisky

Innan jag går för långt in i detta bör jag börja med en varning: om du inte fick det från introt, ja, vi använder Scotch i en cocktail. Det betyder att vi tar din dyrbara lilla sipper och blandar den. BESTÖRT! HÄDARE!

Ja, så, om du är lättkränkt och lite upprörd över dina alkoholvanor, så läser du förmodligen både fel sida och kanske inte borde prova den här cocktailen. Även om du kanske gillar vår Margarita, det är verkligen en mycket trevlig drink – och nästan standard (men bättre).

tdb-luau-ananas02

För oss andra som kommer ihåg att det ska vara roligt att dricka, låt oss dyka in i Luau Rökt Ananas!

Till Scotch! Du kommer att behöva två av dem. Det är trots allt National Scotch Day, varför ha en när man kan ha två?

För din första rekommenderar jag en rökig, torvig, smakmonster. Lyckligtvis för oss skickade våra vänner på Ardbeg oss ett prov på deras Ardbeg Dark Cove, vilket var precis vad vi behövde. Rik, rökig, torfig, inslag av sherry och citrus, ja, det här kommer att fungera bra för det vi bygger (det är den rökta delen från luauen).

Med din andra Scotch har vi redan rökigheten täckt, du behöver något lite mjukare, men det kommer att sammanföra hela smaken: du behöver en kvalitetsblandning. Lyckligtvis för oss skickade våra vänner på Syndicate sina Syndikat 58/6, vilket är en jävligt god blandning. Med den här får du några toner av korn, kanel, apelsin, en antydan av rökighet – ja, precis tillräckligt för att knyta ihop allt.

häll ananasjuice

skaka cocktail

Vi pratar om en luau här. Citrus, rökighet, karaktär och smak är allt i sin ordning.

Nu när vi har hanterat våra två Scotches (rökiga och extremt gratis), är det dags att samla resten av festen. Till det lägger vi ananasjuice, limejuice, citronsaft och orgeat (hemlagad, naturligt).

Istället för bara den ingredienslistan ska jag ge dig en liten inblick i vad vi tänkte med allt.

Har du någonsin ätit grillad ananas? Om inte, pausar jag medan du gör det. Det är episkt. Därför visste vi att ananas skulle vara en bra ryggrad för vår torviga Scotch.

Nästa var att avrunda ljusstyrkan med citron- och limejuicerna.

Sedan ville vi lägga till lite rikedom, därav orgeat. Det fungerade för att ge allt en lite jordigare rikedom (mandelsmaken fungerade verkligen i den här), vilket vår sista Scotch vände sig till och gjorde mer fantastisk. Turner, träffa Hooch.

häll cocktail i glas

float whisky och garnera

När du lägger ihop allt, kommer du att förolämpa några riktigt snoriga skotska drinkare? Ja, förmodligen. Och det är helt coolt. Du vet varför? För på National Scotch Day handlar det om att fira det häftiga som är Scotch i alla dess former, vare sig det är snyggt, med en enda sten eller till och med i en (om jag får säga det själv) jävligt fin tiki-cocktail.

Nu, till Luau rökt ananas!

Luau rökt ananas

Författare: Drinkbloggen

Typ av recept: Drycker

Förberedelsedags:

Tillagningstid:

Total tid:

Serverar: 1

 • 1 oz. torvaktig skotsk
 • ½ uns. limejuice
 • ¾ uns. orgeat (hemgjord om du har det)
 • ¾ uns. citron juice
 • 1 oz. ananas juice
 • ½ uns. blandad Scotch
 • Limeklyfta
 • Glastyp: Collins
 1. Stål dig själv för att använda Scotch i en cocktail.
 2. Det är helt värt det.
 3. Tillsätt alla dina vätskor utom din blandade Scotch i din cocktailshaker med is.
 4. Skaka.
 5. Häll upp i ditt Collins glas.
 6. Du har väl redan lagt is till det?
 7. Kanske gör det först.
 8. Häll sedan in din cocktail där.
 9. Flyt nu din blandade Scotch ovanpå.
 10. Det knyter ihop allt ser du.
 11. Garnera kärleksfullt.
 12. Beundra en kvalitets tikidrink med Scotch!
 13. Kan lika gärna dricka det också.

3.2.2885

27 juli 2016 | av MorganSource link

Rate this post

Leave a Reply