Denna mac and cheese med morötter är inte bara läcker utan den är också barnvänlig. Om du har letat efter sätt att få in fler grönsaker till dina barn kan det här hjälpa. Strimlor av morot är lätt förklädda i en rik, krämig cheddarsås och deras sötma bidrar bara till smaken.

En gryta med bakad mac och ost med morötter.

Liksom de flesta små barn älskar min dotter Dahlia makaroner och ost, och jag har gjort det åt henne i många skepnader, med många olika tekniker. Mitt mål är alltid detsamma — att göra rätten snabbt med ett minimum av krångel och att använda maximalt med grönsaker som hon tål och inte plockar ut.

Det här är en av våra båda favoriter. Den är krämig, tröstande, med knaprig topp, mjukt centrerad och väldigt ostlik – men inte alls sofistikerad. Bara enkel, barnvänlig, hemlagad mat med den extra dragningskraften för vuxna av massor av hälsosamma morötter som slängs i mixen. Jag fick idén från ett kockrecept i en glansig mattidning. Jag bestämde mig för att komma med min egen förenklade och ultra-Cheddary-version. Det var en stor hit med publiken under tre år och deras föräldrar också.

Den här morotsmacen och osten är ett enkelt recept som passar ihop utan mycket krångel, förutom att behöva riva några morötter. Men för att kompensera för det har jag eliminerat behovet av att göra en ostsås på toppen av spisen. Istället slänger jag den varma pastan med riven cheddar, smör, gräddfil för krämighet och ägg för att hålla ihop det hela.

De rivna morötterna kokas tillsammans med pastan, så att tillaga dem är inget extra steg. Och de små apelsinbitarna ser så mycket ut som cheddaren att dina barn kanske inte ens märker att de är där. Dahlia har verkligen inte gjort det, och även om jag aldrig har ljugit för henne om deras inkludering, kan jag ha utelämnat ordet morot i maträttsbeskrivningen – av misstag, förstås.– Melissa Clark

Vanliga frågor om Mac och ost

Hur ska jag servera denna morotsmac och ost?

Det här är en av dessa makaroner och ostar med en äggig vaniljsåsbas som sväller när den tillagas och skärs i rutor, som en gryta, i motsats till den sliskiga, krämiga bechamelsåsversionen med spis. Mata denna maträtt till barnen som den är; vuxna bör skämma bort sig med en skvätt eldig Sriracha eller annan het sås överallt.

Kan jag använda en annan typ av ost?

Du kan variera osten för att ge denna rätt mer personlighet. Gruyère, åldrad cheddar, pecorino och åldrad Gouda kommer alla att lägga till en sofistikerad tjusning som kommer att höja den över bara barnmat.

Hur kan jag snabbt riva morötterna?

Använd din matberedare. Och medan du håller på, riv även Cheddarn med den. Du behöver inte rengöra den emellan.

Mac och ost med morötter

En gryta med bakad mac och ost med morötter.

Denna mac and cheese med morötter är älskad av både barn och vuxna. Jag har minskat på många steg och lyckats ta med några smygande hälsosamma morötter också. Middagen sorterad.

Melissa Clark

Prep 20 min

laga mat 40 min

Total 1 hr

  • Värm ugnen till 400 ° F (204 ° C). Justera ugnsgallret till den övre tredjedelen av ugnen. Smöra en 8-tums (20 cm) fyrkantig ugnsform.

  • Koka makaronerna enligt anvisningarna på förpackningen, tillsätt de rivna morötterna ca 3 minuter innan pastan ska vara klar. Häll av pastan och morötterna i ett durkslag.

  • Häll tillbaka den varma pastan och morötterna i grytan och rör ner 2 1/2 koppar av Cheddar och allt smör. I en annan skål, vispa ihop gräddfil, mjölk, ägg, salt, senapspulver och peppar och vänd sedan ner denna blandning i pastan. Skrapa den ostliknande pastan i den förberedda skålen och strö över resterande cheddar och parmesan.

  • Grädda den carroty mac and cheese grytan tills den är fast vid beröring och gyllenbrun, cirka 30 minuter. Låt den svalna i några minuter, skiva eller ös den sedan direkt från ugnsformen.

Servering: 1delKalorier: 574kcal (29 %)Kolhydrater: 38g (13 %)Protein: 24g (48 %)Fett: 36g (55 %)Mättat fett: 22g (138 %)Fleromättat fett: 2gEnkelomättat fett: 10gTransfett: 1gKolesterol: 162mg (54 %)Natrium: 924mg (40 %)Kalium: 536mg (15 %)Fiber: 4g (17 %)Socker: 7g (8%)Vitamin A: 17603IU (352 %)C-vitamin: 6mg (7 %)Kalcium: 550mg (55 %)Järn: 2mg (11 %)

Recensioner av recepttestare

Ursprungligen publicerad 2 januari 2012

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply