Detta göra-ahead kanel kaffe kaka är perfekt för de morgnar som du vill ha något sött, nötaktigt och nybakat utan att behöva gå upp tidigt. Det är också ett härligt mellanmål eller efterrätt på eftermiddagen.

Förbered kanelkaffekaka i en stor rektangulär panna, med två rutor utskurna, bredvid två koppar kaffe och en skål med duggregn med en sked.

Anpassad från Rebecca Lang | Ni kommer över | Rizzoli, 2021

De bästa festmenyerna är fyllda med recept som varierar i smak, färger, tillagningstider, och viktigast av allt, kan göras i förväg. Om jag var tvungen att välja min favorittid på dagen för att underhålla, skulle det vara på morgonen av flera anledningar. Jag skulle kunna leva på frukostmat, det är vanligtvis billigare än fester på kvällen, och det möjliggör en tupplur efter festen innan solnedgången. Om du går upp mitt i natten för att laga mat till morgonen kommer festens liv verkligen inte att vara du.– Rebecca Lang


Varför våra testare älskade detta

Våra testare älskade att denna enkla kaffekaka kan vara gjort i förväg, håller bra, matar mycket, och är gjord med vardagliga skafferiingredienser. Lika mycket som de alla åtnjöt det till frukost, fann de också att det gör en utmärkt eftermiddagssnack eller kvällsefterrätt. “Krunchfaktorn” från nötsmulan tog den här kakan över toppen för dem.

Anteckningar om ingredienser

 • Osaltat smör–Börja med smör som är rumstempererat. Det kommer att ge dig en lättare, fluffigare tårta. Om du ersätter saltat smör, minska mängden salt i smeten till 1/4 tesked.
 • Gräddfil–För bästa smak rekommenderar vi att du använder helfet gräddfil.
 • Nötter–Du kan ersätta olika sorter av nötter om du föredrar det, och om nötallergi är ett problem kan du utelämna dem.

Hur man gör detta recept

 1. Vispa smöret krämigt. Tillsätt långsamt sockret, vispa väl för att kombinera. Tillsätt äggen 1 i taget, vispa mellan varje tillsats.
 2. Blanda mjöl, bakpulver, bakpulver, salt och kanel i en skål. I en separat skål, kombinera gräddfil, tung grädde och vanilj. Blanda de torra och våta ingredienserna i smöret i omväxlande omgångar, börja och sluta med mjölet.
 1. Smöra en 9-av-13-tums bakform. Häll smeten i formen, täck över och kyl i minst 8 timmar och upp till 24 timmar.
 2. Värm ugnen till 350°F. Medan ugnen förvärms, låt ugnsformen stå i rumstemperatur i 30 minuter. Blanda ihop ingredienserna till nötsmulan.
 3. Strö nötsmulet över kakan. Grädda kakan tills en testare kommer ut ren, 35 till 40 minuter. Låt svalna medan du gör duggregn.
 4. Blanda ihop konditorernas socker och mjölk till en slät glasyr. Ringla glasyren över kakan.

Vad kan jag göra om crumbletoppingen blir för brun i ugnen?

Tält först pannan löst med folie. Detta bör sakta ner bryningen avsevärt. En annan sak du kan göra är att flytta pannan till den nedre tredjedelen av ugnen.

Kan nötsmulan också göras i förväg?

Säker. Den kan stå i kylen över natten och faktiskt kommer du att upptäcka att din crumble kommer att hålla ihop i större bitar om den är kall. Om stora läckra nuggets av crumble inte är din grej, låt den få rumstemperatur tillsammans med smeten.

Varför är min kaka torr?

Om du konsekvent upptäcker att dina kakor är torra och smuliga, är det möjligt att du har överbakat dem. Prova att laga mat i några minuter mindre, bara tills en testare kommer ut ren.

Att vara hårdhänt när man mäter sitt mjöl kan också bidra till torrhet i bakverk. Väg helst ditt mjöl, men om du inte har en våg, var noga med att fluffa ditt mjöl innan du försiktigt öser eller skeddar.

Hjälpfulla tips

 • Överbliven tårta kan förvaras, täckas, i kylen i upp till 4 dagar, eller frysas i upp till 3 månader.
 • För ett snabbt mellanmål eller efterrätt, frys in enskilda skivor av kakan, väl inlindade i plast.
 • Om nötallergi är ett problem, lämna nötterna ur smulan. Toppingen kommer att vara mer som en streusel, men den kommer att vara lika läcker.

Fler bra recept på kaffekakor

☞ Om du gör det här receptet, eller någon annan maträtt på LC, överväg lämnar en recensiona stjärnbetygoch ditt bästa Foto i kommentarerna nedan. Jag älskar att höra från dig.–David

Make-Ahead Cinnamon Coffee Cake

Gör i förväg kanelkaffekaka i en stor rektangulär panna, med två rutor utskurna, bredvid två koppar kaffe och en skål med duggregn med en sked.

Ingen brunch ska ske utan kaffekaka. Att servera en varm kaka på morgonen innebär ofta att gå upp före solen, men att låta smeten svalna över natten håller det tidiga alarmet tyst. Eftersom smeten vilar i bakformen finns det ingen press att dyka in i bakformsskåpet innan du njuter av den första koppen kaffe.

Prep 40 min

laga mat 35 min

Total 9 timmar 45 min

Gör kaffekakan

 • I skålen på en försedd med paddeltillbehör, vispa smöret med medelhastighet tills det är krämigt, cirka 3 minuter. Tillsätt sockret gradvis, vispa väl. Tillsätt äggen, 1 i taget, vispa bara tills de blandas efter varje tillsats.

 • I en medelstor skål, kombinera mjöl och bakpulver, bakpulver, salt och kanel.

 • I en liten skål, kombinera gräddfil, tung grädde och vanilj. Med mixern på låg hastighet, tillsätt mjölblandningen till smörblandningen omväxlande med gräddfilsblandningen, börja och sluta med mjölet. Låt varje tillsats vara helt införlivad innan du fortsätter.
 • Smöra och mjöla en ugnsform på 13 x 9 tum (33 x 23 cm). Häll smeten i formen, täck ordentligt och svalna i 8 till 24 timmar.
 • Värm ugnen till 350°F (177°C). Låt smeten stå i rumstemperatur i 30 minuter.

Få nötterna att smula sönder

 • Medan den kylda smeten når rumstemperatur, rör i en medelstor skål alla ingredienserna till nötsmula.

 • Strö över nötsmulan över smeten. Grädda i den förvärmda ugnen tills en träplock som satts in i mitten kommer ut ren, 35 till 40 minuter.

Gör duggglasyren

 • I en medelstor skål, rör ihop konditorsocker och mjölk tills det blir glansigt och ser ut som satinband när en sked lyfts från skålen.

 • Ringla glasyren över kakan och servera.

 1. Lagring-Överbliven tårta kan förvaras, täckas, i kylen i upp till 4 dagar, eller frysas i upp till 3 månader.
 2. Enskilda portioner –För ett snabbt mellanmål eller efterrätt, frys in enskilda skivor av kakan, väl inpackade i plast.
 3. Byten –Om nötallergi är ett problem, lämna nötterna ur smulan. Toppingen kommer att vara mer som en streusel, men den kommer att vara lika läcker.

Servering: 1serveringKalorier: 574kcal (29 %)Kolhydrater: 60g (20 %)Protein: 8g (16 %)Fett: 35g (54 %)Mättat fett: 15g (94 %)Fleromättat fett: 4gEnkelomättat fett: 13gTransfett: 1gKolesterol: 91mg (30 %)Natrium: 262mg (11 %)Kalium: 269mg (8%)Fiber: 3g (13 %)Socker: 38g (42 %)Vitamin A: 747IU (15 %)C-vitamin: 1mg (1 %)Kalcium: 116mg (12%)Järn: 2mg (11 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

Recept © 2021 Rebecca Lang. © 2021 Alla rättigheter reserverade. Allt material används med tillstånd.

Source link

Rate this post

Leave a Reply