Dessa malda kycklingköttbullar från The Meatball Shop är ett roligt sätt att få familjen att äta något som är ganska gott för dem. Subs eller små små bullar och smält ost är ett perfekt sätt att få de där köttbullarna i munnen.

Två malda kycklingköttbullar på glidbullar med en tandpetare stickad genom dem.

Anpassad från Daniel Holzman | Michael Chernow | Köttbullebutikens kokbok | Ballantine Books, 2011

Dessa lättmalda kycklingköttbullar är de som sover bäst Köttbullebutiken och stjärnan i vår Chicken Parm Slider. Gästerna blir alltid överraskade av fuktigheten och den rika smaken av dem. Hemligheten är malet lårkött. Kycklinglår är fyllda med smak och är ett bättre val än det vanliga torra bröstköttet. Du kan ersätta mald kalkon om du inte kan hitta mald kyckling.–Daniel Holzman och Michael Chernow

Vanliga frågor om malda kycklingköttbullar

Hur ska jag servera malda kycklingköttbullar?

Dessa bakade kycklingköttbullar är subtilt men säkert smaksatta och behöver lite, om något, när det gäller utsmyckning. Naturligtvis, om du vill servera dem som sliders behöver du åtminstone en bulle. Kanske en touch av enkel marinara. Ost, om du vill. Men tillbaka till den där bullen. Det är grunden för smörgåsen, så den måste vara både kuddig men ändå robust, översvallande smakrik på egen hand utan att överväldiga köttbullarna, och kunna göras till små bullar som är precis läckra nog för dessa små glidare. Vi har just den vackra hamburgerbullen för dig.

Kan jag använda malet kycklingbröst till detta recept?

Vi rekommenderar det inte av ett par anledningar: fukt och smak. Kycklinglår har mer fett än bröstkött, och det fettet hjälper till att se till att dina köttbullar inte blir torra. Och vi vet alla att fett är lika med smak. Det malda lårköttet kommer bara att få en bättre smak. Om du vill minska kalorier, hoppa över brödet och servera dessa ovanpå zucchinipasta eller tillsammans med en härlig sallad.

Malda kycklingköttbullar

Två malda kycklingköttbullar på glidbullar med en tandpetare stickad genom dem.

Dessa malda kycklingköttbullar är inte bara lätta att göra, de kan smakas upp precis som du (eller ditt barn) vill.

Daniel Holzman och Michael Chernow

Prep 15 min

laga mat 30 min

Total 45 min

  • Värm ugnen till 450°F (232°C). Ringla olivoljan i en 9 x 13-tums bakform och använd händerna för att jämnt belägga hela ytan.

  • Kombinera kyckling, ägg, brödsmulor, persilja, vin, salt, fänkål och peppar i en stor skål och blanda för hand tills det är ordentligt införlivat. Blandningen kan verka ganska fuktig; detta är okej.

  • Rulla blandningen till köttbullar ca 1 1/2 tum i diameter (ungefär golfbollsstorlek), se till att packa köttet ordentligt. Lägg bollarna i den förberedda ugnsformen, var noga med att placera dem tätt och i jämna vertikala och horisontella rader för att bilda ett rutnät. Köttbullarna ska röra vid varandra.

  • Stek i 20 till 30 minuter tills köttbullarna är fasta och genomstekta. En kötttermometer som sätts in i mitten av en köttbulle ska visa 165°F (74°C). Låt köttbullarna svalna i 5 minuter i ugnsformen innan servering.

Servering: 1köttbulleKalorier: 82kcal (4 %)Kolhydrater: 2g (1 %)Protein: 7g (14%)Fett: 5g (8%)Mättat fett: 1g (6 %)Fleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 2gTransfett: 1gKolesterol: 48mg (16 %)Natrium: 93mg (4 %)Kalium: 220mg (6 %)Fiber: 1g (4 %)Socker: 1g (1 %)Vitamin A: 129IU (3%)C-vitamin: 2mg (2 %)Kalcium: 12mg (1 %)Järn: 1mg (6 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 28 januari 2013

Foto © 2011 John Kernick. Alla rättigheter förbehållna. Allt material används med tillstånd.

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply