Mayo stekt kyckling tar din vardagliga kyckling och sparkar upp den ett snäpp. Spatchcocked för snabbhet, sedan sänkt med en syrlig majonnäs, kan du ha denna skarpa skal och extremt fuktiga skönhet på bordet på under 2 timmar. En värdig uppgradering till dessa matbutiksspettfåglar.

Anpassad från Rebekah Peppler | Ett bord | Chronicle Books, 2021

Närhelst jag har en planerad middag men också en dag eller vecka full av struntprat i det moderna livet, stannar jag till i min rotisserie för en perfekt stekt kyckling. Jag flyttar från papperspåse till tallrik till bord och lägger till en generös sida av dopad majonnäs och en grönsallad.

Det här receptet är nästan lika enkelt som den semi-hemlagade versionen och lutar sig lika hårt på mayo-hjälpen. Krydda den köpta majonnäsen med vitlök, citron och senap (eller gör din egen!). Gnid in hälften av blandningen över hela fågeln och spara resten för att servera bredvid. Under stekningen spelar majonnäsen en dubbel roll genom att hjälpa till att hålla köttet mört och göra huden knaprig. Ärligt talat, gör detta en gång i veckan och var nöjd med dina val.–Rebekah Peppler

  • Värm ugnen till 450°F (230ºC).

  • Lägg kycklingen med bröstsidan uppåt på en kantad bakplåt eller stekpanna och torka med hushållspapper. Krydda överallt med 1 tsk salt och 1/2 tsk peppar och låt vila i 30 minuter i rumstemperatur.
  • I en liten skål, rör ihop majonnäs, vitlök, citronskal och senap. Gnid in kycklingen överallt med 1/2 kopp av majonnäsblandningen, spara resten. Krydda den dragna kycklingen med salt och peppar.

  • Rosta tills det är genomstekt och en termometer insatt på den tjockaste delen av låret registrerar 165°F (74°C), 40 till 55 minuter. Låt kycklingen vila i 10 minuter innan den skärs och serveras.
  • Under tiden i en liten skål, rör ner citronsaft, gräslök och paprika i den reserverade majonnäsblandningen. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp kycklingen på ett serveringsfat och servera majonnäsen vid sidan av.

*Varför håller majonnäs kycklingen fuktig?

Kyckling, framför allt bröst, torkar ut ganska snabbt och behöver ofta lite hjälp för att behålla den fukt de kan. Majonnäs är lysande för många saker och det här är en av dem. Fettet och fukten i majonnäs gör att fukten i kycklingen inte torkar ut – det är basten som avdunstar istället. Och som en extra fördel gör fettet i majonnäsen huden ännu krispigare än vanligt.

Servering: 1 delKalorier: 459 kcalKolhydrater: 2 gProtein: 7 gFett: 47 gMättat fett: 8 gTransfett: 1 gKolesterol: 48 mgNatrium: 1556 mgKalium: 106 mgFiber: 1 gSocker: 1 gVitamin A: 397 IUC-vitamin: 5 mgKalcium: 17 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Rebekah Peppler. Foto © 2021 Joann Pai. Alla rättigheter förbehållna.

Recensioner av recepttestare

Smakrikt, fuktigt och enkelt, detta recept på majonnässtekt kyckling är en vinnare-vinnare kycklingmiddag. Majonjonen (jag använde Duke’s) ger en fin citronaktig vitlökssmak samtidigt som den blir mört kött. Min enda utmaning var att tidpunkten för detta recept var avstängd för mig. Efter 40 minuter var den tjockaste delen av det mörka köttet redan på 165°F, men när jag kollade bröstet var det bara 125°F. Jag lät därför kycklingen koka i ytterligare 15 minuter så att bröstköttet kunde nå 165°F. Lyckligtvis när vi åt det mörka köttet en dag senare var det fortfarande väldigt fuktigt. Såsen var ganska läcker för några enkla ingredienser – paprika gav den en kick och jag kände inte att jag behövde tillsätta ytterligare salt eller peppar efter att ha smakat den. Jag serverade den här kycklingen med krispig parmesanpotatis och de två var perfekta tillsammans.

Denna metod att steka kyckling gav en av de mest perfekta stekkycklingar jag någonsin har haft! Spatchcocking ger kycklingen en fin, plan yta så att alla delar av kycklingen kan tillagas jämnt och vara redo att komma ut ur ugnen samtidigt. Majonnäsblandningen gav kycklingen den perfekta smaken och hjälpte den att behålla fukten. Det gjorde också att huden blev riktigt krispig. Smaken förstärktes totalt av citronen och vitlöken, båda klassiska komplement till kyckling i alla tillredningar.

Om jag inte hade den andra hälften av majonnässåsen klar att servera, kunde jag ha använt alla pannvätskor och fonden för att göra en perfekt sås till kycklingen, vilket jag kan göra nästa gång. Det gjorde mig ledsen att kasta bort allt detta, med vetskapen om att det med lite ansträngning kunde ha producerat en fantastisk sås att hälla över kycklingen när den var pläterad och kanske över lite fin, mosad potatis.

Detta är en mycket mångsidig majonnässtekt kyckling som kan användas för en avslappnad måltid med enkla sidor eller förbättras med mer utarbetade sidor för ett speciellt tillfälle. Jag serverade den med grillad skivad zucchini marinerad i olivolja, vitlök och persilja och potatissallad.Source link

Rate this post

Leave a Reply