Dessa medelhavsnachos är ett uppfinningsrikt, hälsosamt riff på det klassiska ostfyllda mellanmålet. De är gjorda med en bas av pitabröd som är toppad med hummus, grekisk yoghurt, oliver, fetaost, gurka, tomater och kikärter. Perfekt att dela som mellanmål eller förrätt.

Ett fat med medelhavsnachos toppat med yoghurt, hummus, gurka, tomater, oliver, fetaost och kikärter på ett träfat

Anpassad från Erin Gleeson | Skogsfesten Road Trip | Abrams, 2022

Kaliforniens majestätiska centrala kustlinje kan ibland kännas medelhavsinspirerad! Jag älskar denna aptitretare eftersom det inte är någon matlagning inblandad, vilket gör det enkelt att montera på plats för en picknick.–Erin Gleeson

Vanliga frågor om Medelhavsnachos

Kan Medelhavsnachos tillagas i förväg?

Om du vet att du behöver förbereda saker tidigt, rekommenderar vi att du bara arbetar med komponenterna i rätten – tärna och hacka grönsaker och örter, rinna av dina kikärter, pressa citronsaft – och sedan förvara dina förberedda föremål i kylen tills du är redo. Din slutmontering bör göras precis före servering, annars kan dina pitabröd bli mättade och blöta.

Vad kan jag ersätta hummus?

För den som inte bryr sig om eller inte kan äta hummus finns det flera alternativ. Vi älskar vita bönor dip, men varianter av hummus kan göras av mandel, cashewnötter och andra nötter också, eller så kan du ersätta ångade eller rostade grönsaker för kikärtorna i dina hummus recept. Tänk på att varje ingrediens kommer att ge sin egen smak och konsistens.

Vilken är den bästa typen av fetaost för Medelhavsnachos?

För sallader och recept som detta kommer grekisk fetaost att ge mest smak och kommer bäst att komplettera de andra ingredienserna. Grekisk feta är skarp, salt och syrlig och har en fin konsistens, vilket betyder att allt feta-godhet kan falla på plats bland dess motsvarigheter i nacho.

Medelhavsnachos

Ett fat med medelhavsnachos toppat med yoghurt, hummus, gurka, tomater, oliver, fetaost och kikärter på ett träfat

Kaliforniens majestätiska centrala kustlinje kan ibland kännas medelhavsinspirerad! Jag älskar denna aptitretare eftersom det inte är någon matlagning inblandad, vilket gör det enkelt att montera på plats för en picknick.

Prep 20 minuter

Total 20 minuter

  • Strö ut pitabröden på ett serveringsfat. Använd två skedar för att lägga hummus och grekisk yoghurt över chipsen.

    Om din grekiska yoghurt är väldigt tjock, eller om du vill pilla upp den lite, rör i lite citronsaft och färska örter innan du häller på chipsen.

  • Strö ut oliver, fetaost, tomat, salladslök, persilja, kikärtor och gurka över tallriken. Avsluta med en skvätt citronsaft, salt och peppar.

  • Njut i rumstemperatur.

Servering: 1delKalorier: 311kcal (16 %)Kolhydrater: 36g (12%)Protein: 13g (26 %)Fett: 14g (22 %)Mättat fett: 4g (25 %)Fleromättat fett: 2gEnkelomättat fett: 7gTransfett: 1gKolesterol: 16mg (5 %)Natrium: 818mg (36 %)Kalium: 327mg (9 %)Fiber: 6g (25 %)Socker: 4g (4 %)Vitamin A: 795IU (16 %)C-vitamin: 13mg (16 %)Kalcium: 152mg (15 %)Järn: 3mg (17 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 20 april 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.Source link

Rate this post

Leave a Reply