Medelhavspastasallad är bland de mest imponerande pastasallader en kock kan göra för att imponera på en publik.
Gurkor, tomater, oliver och fetaost blandas med rotini och ringlas med hemgjord grekisk dressing för att skapa denna färgglada och aptitretande pastasallad!
Denna pastasallad, som caprese-pastasallad och italiensk pastasallad, är lätt att göra, men också så färgglad och aptitlig vid sidan av allt annat på vilket bord som helst!

Ingredienser i medelhavspastasallad
- Pasta: Jag älskar rotini i denna pastasallad men använd valfri mellanform.
- Grönsaker
- Hacka färskt tomater i lagom stora bitar eller använd körsbärs- eller druvtomater.
- Skiva färsk gurkor i tunna rundlar för en uppfriskande crunch. Jag föredrar engelska gurkor. Om du använder åkergurka, skala dem först och skrapa ur fröna.
- Tärningar Rödlök i små bitar. Jag blötlägger ofta tärnad lök i kallt vatten i några minuter för att mjuka upp smaken.
- Smakfulla tillägg:
- Välj oljepackad soltorkade tomater för det bästa för smak och konsistens. Om du bara har torkade, rehydrera dem i varmt vatten i några minuter innan du hackar dem.
- Använd antingen kalamata oliver eller svarta oliver och se till att de är urkärnade. De ger en salt och salt smak.
- Häll av och skölj burk kikärtor (aka garbanzo bönor) för att ta bort överflödig vätska och natrium.
- Konserverad kronärtskocka hjärtan är lätta och fräscha i smaken.
- Fetaost: Smula fetaosten i små, lagom stora bitar eller ersätt den med riven parmesan.
- Klä på sig: Använd butiksköpt grekisk dressing eller den hemlagade versionen i receptet nedan.

Hur man gör medelhavspastasallad
Ha denna pastasallad på bordet i 3 enkla steg. Koka bara pastan, gör dressingen och kombinera med färska krispiga grönsaker!
- Pasta: Koka pasta al dente enligt receptet nedan.
- Klä på sig: Vispa ihop eller skaka ingredienserna i en burk med tättslutande lock och ställ åt sidan.
- Kombinera: Lägg alla ingredienser i en stor skål och blanda ihop.
Kyl i minst en timme. Innan servering, garnera med extra smulad fetaost och färsk persilja. Lägg gärna till en sida av krutonger eller brödpinnar för lite extra crunch!

Måste prova pastasalladsrecept
Älskade du denna medelhavspastasallad? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

Medelhavspastasallad
Detta medelhavspastasalladsrecept är fyllt med färska grönsaker och toppat med en hemlagad grekisk dressing för en oemotståndlig maträtt!
-
Koka rotinipastan enligt anvisningarna på förpackningen tills den är al dente. Häll av och skölj under kallt vatten för att sluta koka.
-
Om du gör hemmagjord dressing (i anteckningarna nedan), kombinera alla ingredienser i en burk och skaka.
-
I en stor skål, kombinera den kokta pastan, hackade tomater, skivade gurkor, avrunna soltorkade tomater, tärnad rödlök, tärnade kronärtskockor. oliver och kikärter.
-
Häll 1 kopp dressing (eller mer efter smak) över salladen, blanda ihop.
-
Tillsätt fetaost och färsk persilja och blanda försiktigt.
-
Täck skålen med plastfolie och låt stå i kylen i minst 1 timme så att smakerna blandas. Garnera med extra fetaost och persilja om så önskas.
- Pastan kommer att suga upp dressingen när den sitter för att vara säker på att klä salladen generöst.
- Denna pastasallad kan förberedas i förväg och förvaras i kylen i upp till 2 dagar. Rör bara om ordentligt innan servering.
Hemlagad dressing
Skaka följande i en burk.
- 3 msk rödvinsvinäger
- ⅓ kopp lätt olivolja eller vegetabilisk olja
- 1 msk citronsaft
- 1 tsk honung
- 1 tsk dijonsenap
- ½ tsk oregano
- ¼ tesked vitlökspulver
- salt & peppar efter smak
Överbliven pastasallad kan förvaras i en lufttät behållare i kylen i upp till 5 dagar.
Kalorier: 283 | Kolhydrater: 33g | Protein: 8g | Fett: 14g | Mättat fett: 3g | Kolesterol: 8mg | Natrium: 273mg | Kalium: 316mg | Fiber: 4g | Socker: 4g | Vitamin A: 325IU | C-vitamin: 10.5mg | Kalcium: 81mg | Järn: 1.6mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.



