Mexican Street Corn eller “Elote” är täckt med en syrlig och kryddig cremasås och toppad med smulad cotijaost. Det krävs bara en tugga för att inse varför mexikansk grillad majskolvar är så populär.
Smakprofilen på denna mexikanska majs liknar såsen på vår berömda Fisk tacos. Gör denna Elote-majs till din nästa fest så får du receptförfrågningar.

Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar. Läs min avslöjandepolicy.
Vad är en Elote?
Elote, uttalas “ee-low-tay” är en tillbehör av söt grillad majskolvar, kvävd med en blandning av crema (eller gräddfil), majonnäs och kryddor. Kombinationen av söt och lätt förkolnad majs med den kryddiga såsen är oemotståndligt god.
Elote är en populär gatuförsäljarmat som säljs under mexikanska festivaler (särskilt för femte maj) vilket är anledningen till att det kallas Mexican Street Corn.

Hur lagar man majs till Elote?
Du kan laga majs med din favoritmetod, från enkla Kokt majskolvar till Instant Pot Corn on the Cob. Under grillsäsongen älskar vi att göra Grillad majs i folie eftersom det ger en extra rökig smak.
Hur man gör grillad mexikansk gatemajs:
Mexican Street majs är verkligen lätt att förbereda. Det är så enkelt som att koka majsen och sedan täcka den med sås, ost och koriander.
1. Grillmajs: Använd precis tillräckligt med folie för att täcka majsen en gång, överlappa lite och stoppa in kanterna. Vi dubbellindar för en lägereld. Se vår fullständiga handledning om grilla majs i folie.
2. Delvis packa upp: När majsen är grillad, låt den vila inuti folien i 10 minuter och dra sedan av folien för att exponera det mesta av majsen, men håll folien under kolven för att använda som en skål/hållare för att undvika att få sås på händerna.

3. Gör sås: Kombinera ingredienserna till såsen i en liten skål och kväv sedan majsen i sås och strö över chilipulver, en generös mängd cotijaost och hackad koriander att servera.

Hur man äter mexikansk Street Corn
Det finns verkligen inget snyggt sätt att äta mexikansk gatemajs. Folieomslaget hjälper men det kommer säkert att bli lite rörigt. Du kan trösta dig med att veta att alla andra runt omkring dig också kommer att ha sås i ansiktet. Det är så värt det! Du kan också spett på den som vi gjorde i vår Kokt majskolvar.
Servera med
Servera den kvävda majsen direkt ur foliens “båtar” som du grillade majsen i för att hålla händerna rena och dina gäster kommer att uppskatta det. Mexikansk majs är perfekt som tillbehör och passar riktigt bra till:
Varför grilla majs i folie?
Detta recept går från grillen till bordet med samma folie. Det är så smidigt att göra och servera med Heavy-Duty-folie. Här är varför vi älskar det:
- Förbered dig – du kan förpacka majsen i förväg och kyla tills den ska användas
- Ingen förblötläggning eller vänta krävs, helt enkelt slå in och grilla majsen
- Perfekt för alla typer av grill – gas, träkol, ved eller rökare, och du kan till och med dubbellinda för att grilla den över en lägereld
- Även matlagning – folien skyddar maten över direkt värme för att tillaga majs jämnt utan att brännas
- Servera i folie – för att hålla händerna rena medan du njuter av fräsig mexikansk majs
- Enkel rengöring – ingen röra och ingen disk
Säkerhetstips för grillning: när du tar bort folieförpackad majs från grillen, använd en tång och var mycket försiktig när du öppnar paketet och ångan inuti blir extremt varma.

Fler autentiska mexikanska recept:
Om du älskar mexikansk mat, prova våra topprankade mexikanska recept. Dessa söta och salta recept får alltid strålande recensioner och du kommer säkerligen att hitta några nya favoriter i den här listan.
Grillad mexikansk Street Corn (Elote Recept)
Förberedelsedags: 12 minuter
Tillagningstid: 18 minuter
Total tid: 30 minuter

Mexican Street Corn eller “Elote” är sötmajs på kolven som är kvävd med en syrlig och kryddig cremasås och toppad med smulad cotijaost och koriander.
Skicklighetsnivå:
Lätt
Kostnad att göra:
$10-$12 (varierar efter säsong)
Nyckelord:
elote, grillad mexikansk majs, mexikansk gatemajs
Kök:
Mexikansk
Kurs:
Sidorätt
Kalorier: 220
Serveringar: 8 majskolvar
-
8
majskolvar -
1/2
kopp
gräddfil -
1/2
kopp
majonnäs -
1/2
kopp
Koriander, finhackad (reservera några till garnering) -
1
vitlöksklyfta, fint malet -
1/4
tsk
vitlökspulver -
1/4
tsk
cayenpeppar -
1/4
tsk
kummin -
2
Msk
limejuice, (plus limeklyftor att servera) -
1/2
kopp
cotija ost, (smulad) -
1/2
tsk
Chili pulver, att garnera
-
Skydda majs och slå in i ett enda lager kraftig folie för att helt omsluta majsen grilla majs i folie.
-
I en liten skål, kombinera gräddfil, majonnäs, koriander, hackad vitlök, vitlökspulver, cayennepeppar, spiskummin och 2 msk färsk limejuice. Rör om för att blanda och ställ åt sidan.
-
Packa upp majsen delvis för att svalna i några minuter innan du applicerar sås. Håll folien under majsen som ska användas för servering av majsen.
-
Använd en tråcklande borste, pensla generöst på såsen och strö över generöst med cotijaost. Garnera med chilipulver och koriander. Servera med limeklyftor.
Näringsinnehåll
Grillad mexikansk Street Corn (Elote Recept)
Belopp per portion
Kalorier 220
Kalorier från fett 135
% Dagligt värde*
Fett 15g23 %
Mättat fett 4g25 %
Kolesterol 19mg6 %
Natrium 221mg10 %
Kalium 284mg8 %
Kolhydrater 19g6 %
Fiber 2g8 %
Socker 6 g7 %
Protein 5g10 %
Vitamin A 408IU8 %
C-vitamin 8 mg10 %
Kalcium 68mg7 %
Järn 1 mg6 %
* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.