Detta Mexikansk kyckling burrito skål börjar med utsökt koriander lime ris toppat med vår klibbiga mexikanska kyckling och sedan stapla på alla pålägg! Jag är här för alla pålägg – majs, paprika, lök, tomater, avokado, ost och avokado koriander limedressing! Dreglande!

Av någon anledning är jag skålbesatt. Det är något med allt smaker och texturer det gör mig helt snurrig. Det känns bara så spännande för mig! Det är också en familjevänlig, prisvärd, hälsosam och lätt vardagsmat.

ett foto av en vit skål fylld med ris, mexikansk kyckling, grillad majs, tomater, skivad avokado, rödlök och toppad med en ljusgrön krämig avokadodressing.

Vad är en Burrito Bowl?

Det verkar som om Chipotle var restaurangen som gjorde burrito-skålen populär, men nu kan du hitta dem nästan överallt. En burrito-skål är i princip fyllningen av en burrito som läggs i en skål istället för insvept i en tortilla. Dom är lägre kolhydrater utan att tortillan gör dem ganska populära och dessutom glutenfri. Och de är så mångsidiga att du kan göra dem precis som du vill ha dem.

Ingredienser för en Burrito-skål med kyckling

Det här receptet är lite annorlunda än våra vanliga recept eftersom du börjar med tre av våra andra favoritrecept för att få ihop en hel skål. Jag kommer kort att beskriva vart och ett av dessa recept (gå till de enskilda inläggen för de fullständiga recepten). och avsluta sedan med ingredienserna för att göra dessa burrito-skålar.

Koriander lime ris

 • Ingredienser: ris, vatten, osaltat smör, kycklingbuljong, vitlök, koriander, lime och grön chili
 • Tid: 25 minuter
 • PROFFSTIPS: Det här är ett copycat-recept på riset som serveras på Cafe Rio. Det är så enkelt att göra hemma!

Klibbig mexikansk kyckling

 • Ingredienser: kycklingbröst, tacokrydda, olivolja, salladslök, honung och limejuice
 • Tid: 10 minuter
 • PROFFSTIPS: Du behöver bara 6 ingredienser för detta enkla recept, och smaken är fenomenal!
ett foto av en mexikansk kycklingburrito-skål med ljus orange och röd paprika, rödlök, avokadoskivor, bitar av kryddad kyckling och toppad med en färsk grön avokadokrämig dressing.

Avokado Cilantro Lime Dressing

 • Ingredienser: avokado, koriander, limejuice, jalapeno, tomatillo, vitlök, äppelcidervinäger, honung, koriander, olivolja, koshersalt och vatten
 • Tid: 5 minuter
 • PROFFSTIPS: Kan göras upp till en dag i förväg. Smaken blir faktiskt bättre om den får stå i några timmar innan servering.

Toppings

 • Gröna: välj gärna vad som är din favorit — blandade grönsaker, helt romainesallat eller gröna blad
 • Majs: färsk majskolv med kärnorna avskurna är bäst, men du kan även använda fryst majs om det behövs, tillför sötma och krispigt
 • Röd och orange paprika: frön tas bort och tärnas, ger smak, färg och konsistens
 • Rödlök: tillför smak, färg och konsistens
 • Jalapeno: tillför värme och smak
 • Avokado: tillför en krämighet och hälsosamt fett
 • Körsbärstomater: tillför ljushet, färg och saftighet
 • Queso Fresco: Cotija ost kan också användas och båda kommer att hittas i ostavdelningen i mataffären
 • Denna lilla get mexikansk salladstopper: från Walmart eller annan lokal butik, lägger till crunch
 • Rostade Pepitas: dessa kan göras hemma med rökt paprika och användas istället för salladstopper om du inte hittar den

Måtten för alla ingredienser för att montera skålen finns i receptkortet nedan.

ett foto av en mexikansk kycklingburrito-risskål toppad med halva körsbärstomater, majs, rödlök, smulad queso fresco, kryddade kycklingbitar och en krämig avokadodressing.

Möjliga variationer

En av skönheterna i burrito skålar är att de är så mångsidiga och verkligen kan individualiseras av varje person. Det finns så mycket utrymme för att förändra saker, så här är några idéer:

Varför du kommer att älska det här receptet

Jag är partisk när det kommer till dessa burrito-risskålar, men det finns en miljon anledningar att älska det här receptet. Här är bara några:

 • Smak: Att förkolna majsen, paprikan, löken och jalapenon tillsätter de mest utsökta rökiga grönsakerna som används. De kombineras med alla andra komponenter, och varje tugga exploderar med djärva smaker.
 • Friska: Alla ingredienser är rena, magra och nyttiga utan tillsatt socker.
 • Textur: Välj en textur så hittar du den i dessa mexiskålar. Vi har krämigt i avokadon och dressing, knaprigt i salladstoppen och grönsakerna, och segt i riset och kycklingen.
 • En skål: Du har hela din måltid i en skål!
 • anpassningsbar: Varje skål kan vara helt individualiserad för den som monterar skålen.
 • Vilken måltid som helst: Jag älskar verkligen att förbereda dessa skålar till lunch eftersom vi alla vet att lunch är dagens värsta måltid! Och naturligtvis är dessa alltid en bra veckokväll.
ett foto av en burrito-risskål toppad med klibbig mexikansk kyckling, tomater, majs, rödlök, avokado och smulad queso fresco.

Vad du ska servera med en burrito skål

Ingenting! Nej seriöst, det här är en komplett måltid allt i en skål! Du har protein, spannmål och laddar grönsaker allt i en enda tugga. En annan anledning till att det är ett så vinnande recept!

Tips för förvaring och återuppvärmning

Detta skålar kommer Lagra mycket mer framgångsrikt om ingredienserna förvaras separat. Jag gillar att förvara riset, kycklingen och de förkolnade grönsakerna tillsammans så att de kan värmas upp på samma gång. Övriga kalla pålägg bör förvaras separat och läggas till precis innan servering.

jag föredrar att återuppvärmning dessa risskålar på spisen. Tillsätt lite smör eller olja i en stekpanna på medelvärme och tillsätt sedan ris, kyckling och grönsaker. Värm bara tillräckligt länge för att värma igenom och lägg sedan till de kalla påläggen.

ett foto av en burrito-skål toppad med bitar av kryddad kyckling, rostad majs, tomater, avokadoskivor, rödlök och smulad queso fresco.

Jag inbjuder er alla att följa med mig i min skålbesatthet! Jag tvivlar inte på att en bit av detta Mexikansk kyckling burrito skål och du kommer att bli lika besatt som jag!

Fler skålmåltider:

Serveringar: 6

Förberedelsedags: 15 minuter

Total tid: 15 minuter

 • Strö pepitorna med den rökta paprikan i en liten nonstick-panna på medelhög värme och koka, rör om då och då tills kryddorna fastnar, cirka 1-2 minuter.

  1/4 kopp Pepitas, 1/2 tsk rökt paprika

 • Värm en grill till hög värme, använd en grillpanna på spisen eller gasspis, eller bara broilern i ugnen för att förkolna majs, paprika, lök och jalapeno. Ställ åt sidan för att svalna och hacka sedan.

  2 öron majs, 1 röd paprika, 1 apelsin paprika, 1/2 rödlök, 1 Jalapeno

 • Sätt ihop riset, grönsakerna, kycklingen och grönsakerna och toppa med dressing och garnering.

  1 kopp gröna, 1 avokado, 1 kopp körsbärstomater, 1/4 kopp Queso Fresco, 1 – 2 matskedar denna lilla get mexikansk salladstopper, 1 sats koriander lime ris, 1 sats mexikansk kyckling, 1 sats Avokado Cilantro Lime Dressing

Obs: näringsinformation inkluderar inte ris, kyckling eller dressing

Kalorier: 106kcalKolhydrater: 8gProtein: 3gFett: 8gMättat fett: 2gFleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 4gTransfett: 0,04gKolesterol: 4mgNatrium: 49mgKalium: 364mgFiber: 4gSocker: 3gVitamin A: 1638IUC-vitamin: 65mgKalcium: 43mgJärn: 1mg

Författare: Söt basilika

Kurs: Mammas bästa 100 enkla kycklingrecept, över 500 idéer för familjemiddagsrecept

Kök: Mexikansk

rekommenderade produkter

Source link

Rate this post

Leave a Reply