Dessa mexikanska chokladpop, eller paletas, är gjorda med en frusen virvel av bittersöt choklad, farinsocker, rik kanel, un pocoquito av cayennepeppar, och massor av hälften och hälften.

Dessa läckra mörka chokladpopp har en antydan av konsistens och krydda som liknar mexikansk mald choklad.–Välgörenhet Ferreira

Vanliga frågor om mexikansk choklad

Hur skiljer sig mexikansk choklad från annan choklad?

Om du aldrig har upplevt mexikansk choklad kanske du blir förvånad över dessa frysta poppar. Det här är inte dina genomsnittliga, mjölkiga, fudgeliknande barer. Du vet de vi menar – även om de är älskade är de bara inte samma sak.

Mexikansk choklad kommer vanligtvis i en skiva som är gjord för att malas ner och användas i matlagning; det används vanligtvis inte för att äta som det är. Det är kornigt (på grund av sockret), något bittert och minimalt bearbetat.

Ibland tillsätts smaker. Det gör en mördande varm choklad och mullvadssås men det är inte tänkt som godis – det är inte gjort för att ätas ur hand. Dessa frysta poppar återspeglar den sanna smaken av mexikansk choklad, tung på äkta kakaosmak.

  • För att göra chokladen poppar, placera chokladen, sockret, kanel och cayenne i en värmesäker skål. I en liten kastrull på medelvärme, låt halvan och halvan sjuda försiktigt. Häll halvan och halvan över chokladen och vispa tills chokladen smält och blandningen är väl blandad.

  • Häll blandningen i ispopformar och sätt i pinnar. Frys tills den stelnar, minst 6 timmar eller upp till 1 vecka.

  • För att lösa ut chokladpopparna, kör hett vatten över formarnas utsida i några sekunder, var försiktig så att det inte stänker över toppen av popsarna och dra sedan försiktigt i pinnarna.

Servering: 1 chokladpop, baserat på 6 popsKalorier: 285 kcalKolhydrater: 22 gProtein: 4 gFett: 20 gMättat fett: 12 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 6 gTransfett: 1 gKolesterol: 32 mgNatrium: 37 mgKalium: 273 mgFiber: 2 gSocker: 14 gVitamin A: 335 IUC-vitamin: 1 mgKalcium: 107 mgJärn: 2 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Charity Ferreira. Alla rättigheter förbehållna.


Recepttestares recensioner

Detta är ett av de enklaste recepten någonsin. Jag hade faktiskt inga popformar tomma, eftersom jag har provat olika recept de senaste veckorna. Jag hällde den förberedda blandningen i iskubsformar istället. Så bra!

Den lätta brännskadan av cayennepeppar bak i halsen fick mig att tänka på att göra dessa nästa gång jag får ont i halsen – det kändes riktigt skönt. Konsistensen påminner dig absolut om ett block mexikansk choklad. Mycket bra smak och konsistens. Kommer definitivt göra denna igen i en större popstorlek.

Förberedelserna för dessa mexikanska chokladpop är väldigt enkel och stressfri, speciellt eftersom jag använde min processor för att riva chokladen. Det svåra var att vänta på att de skulle frysa så jag kunde prova en.

Dessa poppar hade en härlig konsistens och krämig konsistens. En touch av cayenne verkade förgylla smaken av kanel. Det var precis tillräckligt med bittersöt smak från chokladen, med en touch av värme på avslutningen. Dessa var så mycket bättre än standard Fudgsicle.

Detta var en stor njutning en varm sommardag. De mexikanska chokladpopparna hade en fin konsistens som inte var för isig och bara var lite krämig.

Min man älskade dem, men nästa gång kommer jag förmodligen att dra ner lite på cayennena. Det här var en ovanligt snabb och enkel dessert att göra och en ännu snabbare och lättare efterrätt att göra försvinner.

Dessa mexikanska chokladpop hade två smakkomponenter. Den första smaken var rik och djupt choklad, värmd med en hint av kanel. Efter att smaken lösts upp kom det en kraftig burst av cayenne. Jag ville att känslorna skulle blandas lite mer i munnen.

Om jag skulle prova detta igen skulle jag skära ner mängden cayennepeppar till 1/8 tsk istället för den 1/4 tsk som krävs i receptet.

Ursprungligen publicerad 9 augusti 2011

Source link

Rate this post

Leave a Reply