Mexikansk rostad zucchini — Förändra saker inför din nästa mexikanska fest med denna fantastiska Mexikansk grönsaker tillbehör!
Okej, jag vet kanske inte allt om riktigt äkta mexikansk mat eftersom jag aldrig har bott där, men jag vet hur man gör läckra saker som passar mexikansk mat.
Jag känner mig alltid lite frustrerad när jag försöker lista ut sidor för huvudrätter runt om i världen eftersom vi verkar bli hyperfokuserade på några saker och aldrig utforska andra alternativ. Burritos till middag, ris och bönor som tillbehör. Spaghetti till middag, vitlöksbröd och sallad som tillbehör. Nu är det verkligen inte så här hemma i Italien eller Mexiko folk äter.
Så lång historia kort, vi har gjort denna mexikanska rostade zucchini i några år som ett sätt att blanda ihop våra tacos, honungslimekyckling och mer. Det är så smakrikt men ännu enklare än att steka upp en quesadilla. Ok, det är det inte, du måste hacka zucchinin, men det är så enkelt! Det är ett perfekt recept på mexikanskt tillbehör
Vad behöver jag för mexikansk rostad zucchini?
Den bästa nyheten med detta recept är att det bara krävs några få ingredienser för att få magin att hända! Ta några zucchinis och en näve kryddor och du är nästan där. Här är vad du behöver:
- Zucchinis
- Olivolja
- Kryddor: rökt paprika, vitlökspulver, chilipulver, spiskummin, salt och peppar
- Toppings: queso fresco (eller cotija ost), koriander och lime
Mängden av varje ingrediens du behöver står i receptkortet i slutet av inlägget.
Hur man gör rostad zucchini
Du ska i princip lägga till lite olivolja och ett gäng kryddor till zucchinin och sedan låta ugnen göra allt arbete med att rosta zucchinin till perfektion. Här är stegen:
- Värm ugnen och förbered en bakplåt.
- Skiva zucchinin i lagom stora bitar.
- Lägg zucchinin i en stor skål och tillsätt olivolja och kryddor.
- Bred ut zucchinin på plåten och rosta i ugnen tills bitarna börjar bli gyllene i botten.
- Ta ut plåten från ugnen och strö över ost, koriander och limejuice.
- Lägg i en serveringsskål och ät medan det är varmt!
Alla dessa instruktioner finns också i receptkortet nedan. Du kan också spara eller skriva ut receptet därifrån.

Andra varianter
Alternativen för att ändra eller utöka detta recept är verkligen oändliga. Du kan prova att göra rostad majs att slänga i (du kan också köpa rostad majs i frysdelen i mataffären). Du kan lägga till en burk avrunna och sköljda svarta bönor. Rostad röd paprika skulle också vara jättegott!
Om du vill höja värmen, lägg i lite cayenne och/eller jalapeno.
Queso Fresco vs Cotija Cheese – Vad är skillnaden?
Våra barn älskar queso fresco men beroende på mitt humör föredrar jag ibland sältan och torrare smula av cotijaost. Gå till det din familj älskar!
Varför är min zucchini fuktig?
Om du försöker rosta zucchini och den blir blöt, har du förmodligen antingen överfyllt pannan eller överbakat den. Om pannan är överfull, då fukten frigörs från zucchini det bara för mycket och det kan inte avdunsta så zucchinin bara blir ångad istället för rostad.
Kan man göra rostad zucchini i förväg?
Detta recept är bäst att äta samma dag. Jag skulle inte rekommendera att göra det i förväg. Du kan förbereda den i förväg men skära zucchinin och slänga den med oljan och kryddorna och sedan förvara den i kylen tills den ska stekas. Jag skulle dock inte förbereda det mer än 2-3 timmar i förväg.
Vad man ska äta med rostad zucchini
Vi har massor av mexikanskt inspirerade recept som du kan prova, men här är några av våra favoriter som skulle passa bra med detta vid sidan av:
Avsluta måltiden med lite tres leches tårta och du kommer att älska la vida loca!
Om du letar efter hälsosamt tillbehör för att liva upp din nästa mexikanska huvudrätt, gå med denna rostad zucchini! Det är snabbt och enkelt och djärv i de mexikanska smakerna ni alla älskar!

Serveringar: 4
- 4 Zucchini liten, hackad i kvartar
- 2 Matskedar Olivolja
- 1 tesked Rökt paprika
- 1 tesked Vitlökspulver
- 1/2 tesked Chili pulver
- 1/2 tesked Kummin
- Salt och peppar att smaka
- 1/3 Kopp Queso Fresco eller cotijaost
- 1-2 Matskedar Koriander mald
- 1 Kil Kalk att klämma på toppen
Bäst att äta samma dag. Detta recept kan inte göras i förväg, men det kan förberedas i förväg. Till och med att slänga zucchinin med kryddor några timmar innan och förvara i kylen.
Näringsinnehåll
Mexikansk rostad zucchini
Mängd per portion (0,5 kopp)
Kalorier 88
Kalorier från fett 63
% Dagligt värde*
Fett 7g11 %
Mättat fett 2g13 %
Transfett 1g
Fleromättat fett 1g
Enkelomättat fett 4g
Kolesterol 5 mg2 %
Natrium 65mg3 %
Kalium 373mg11 %
Kolhydrater 5g2 %
Fiber 2g8 %
Socker 4g4 %
Protein 3g6 %
Vitamin A 538IU11 %
C-vitamin 24mg29 %
Kalcium 64mg6 %
Järn 1 mg6 %
* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.
KOM IHÅG ATT PRENUMERERA PÅ vår GRATIS Oh Sweet Basil NYHETSBREV OCH FÅ ENKLA RECEPT LEVERERADE I DIN INKORTA VARJE DAG!
När du provar ett recept, använd hashtaggen #toppratter.se på INSTAGRAM för en chans att bli med i våra berättelser! FÖLJ ÅH, SÖT BASILKA PÅ FACEBOOK | INSTAGRAM | PINTEREST | TWITTER FÖR ALLT VÅRT SENASTE INNEHÅLL, RECEPT OCH BERÄTTELSER.