Den perfekta middagsvärdiga salladen. Vår balsamicojordgubbssallad innehåller smörig sallad, högar av färska jordgubbar, gurka, apelsinskivor och stora bitar av krämig getost för att balansera det hela. Denna sallad har allt. Vi slänger till och med på några hemgjorda kanderade valnötter för crunch (de tar bara 5 minuter att göra). Hoppa till receptet på balsamicojordgubbssallad

Balsamisk jordgubbssallad med kanderade valnötter och getost

Vad du behöver veta för att göra vår balsamicojordgubbssallad

Jag är allt för frukt i sallader, speciellt när de är balanserade med en kraftfull vinägrett, vilket är precis vad som händer i denna jordgubbssallad. Vi har även detta recept på Jordgubbsisbergssallad om du är intresserad. Tänk klyftsallad, fast med jordgubbar och en ädelostvinägrett.

Först till kvarn, låt oss prata om jordgubbarna. Naturligtvis vill vi att de ska vara saftiga, mogna och söta, men om du för närvarande inte har tillgång till de bästa jordgubbarna kommer här ett tips:

  • Skala och halvera dina matta jordgubbar, lägg i en skål och pudra dem sedan med lite socker och en nypa salt.
  • Efter 10 till 15 minuter kommer de att ha släppt ut en del av sina juicer och löst upp sockret och saltet. Denna process – kallad maceration – kommer att göra att jordgubbarna smakar sötare och mer smakfulla.
Häller balsamvinägrett över vår jordgubbssallad

Fler jordgubbsrecept: Vi älskar jordgubbar! Ta en titt på vår färska jordgubbspaj toppad med vispad grädde eller denna jordgubbstårta gjord på halverade jordgubbar.

Lätt kanderade valnötter av lönn

Låt oss sedan lära oss hur lätt det är att göra dessa lönnkanderade valnötter. Jag har inte kunnat sluta göra kanderade nötter sedan jag provade den här spismetoden med lönnsirap.

Det är snabbt och enkelt, plus att jag älskar dem ovanpå sallader. Naturligtvis kan du även byta ut dessa mot andra nötter. Om du är intresserad har vi även dessa recept på kanderade pekannötter och kanderade pekannötter gjorda i ugnen.

  1. Värm en bred stekpanna på medelvärme.
  2. Rör i valnötter (eller vilken sort av nötter du älskar), ren lönnsirap och kryddor som kanel eller cayennepeppar.
  3. Fortsätt att röra nötterna runt stekpannan tills lönnsirapen börjar fastna på dem. Detta tar bara ett par minuter.
  4. Lägg över de kanderade nötterna på en plåt eller plåt med bakplåtspapper, sprid ut dem, strö lite salt över dem och låt svalna.
Lönnkanderade valnötter redo för jordgubbssalladen

En anteckning om balsamvinäger

Kvaliteten och kostnaden för balsamvinäger varierar enormt. Helst använder vi en medellagd balsamvinäger från Italien. Du kan hitta fantastisk vinäger från hela världen, men när det kommer till balsamico är Italien dit du vill leta.

Tyvärr kan mer avancerad balsamvinäger vara ganska dyrt och, beroende på dina butiker, svårt att hitta. Det är därför vi föreslår att du provar din vinäger innan du bestämmer dig för om du behöver lite extra smak och sötma från lönnsirap när du gör dressingen.

Du kanske också gillar: Vårt recept på vardagsbalsamicodressing

Ta en titt på dessa middagsvärda sallader

Middag Värdig Balsamico Jordgubbssallad

  • PREP
  • LAGA MAT
  • TOTAL

Vår balsamicojordgubbssallad innehåller smörig sallad, högar av färska jordgubbar, gurka, apelsinskivor och stora bitar av krämig getost för att balansera det hela. Denna sallad har allt. Vi slänger till och med på några hemgjorda kanderade valnötter för crunch (de tar bara 5 minuter att göra).

Kvaliteten och kostnaden för balsamvinäger varierar enormt, så vi rekommenderar att du provar din vinäger innan du gör dressingen. Åldrad balsamvinäger tenderar att smaka mer dekadent och söt. Om detta är vad du har till hands behöver du inte lägga lönnsirap i din dressing.

Ger 4 portioner

Du kommer behöva

Jordgubbssallad

10 uns milda salladsgrönsaker som smörsallat eller romaine

2 koppar (14 uns) jordgubbar, skalade och halverade

Hälften av en stor tunnskallig gurka, skivad

1 apelsin, skalet avlägsnat och skär i halvmånar

4 uns (113 gram) krämig getost eller fetaost

Lönnbalsamicodressing

1 msk balsamvinäger

1 msk rödvinsvinäger

1 tsk dijonsenap

1 tsk ren lönnsirap, valfritt, se anteckningar

4 matskedar extra virgin olivolja

Salt och nymalen svartpeppar

Lönn kanderade valnötter

1 kopp (85 gram) valnötshalvor

2 matskedar ren lönnsirap

Nyp mald kanel

Nyp cayennepeppar

Nyp fint havssalt

Vägbeskrivning

  • Gör kanderade valnötter
  • Värm en bred stekpanna på medelvärme och tillsätt sedan valnötshalvorna, lönnsirap, nypa kanel och nypa cayennepeppar. Rör om nötterna runt pannan i 2 till 3 minuter eller tills de är lätt rostade och lönnsirapen börjar fastna på dem.

    Skjut nötterna på en plåt eller en bit bakplåtspapper och strö sedan över en nypa salt. Låt nötterna svalna. Om några nötter har fastnat, bryt försiktigt isär dem.

    • Gör dressing
    • Vispa balsamvinäger, rödvinsvinäger, dijonsenap, lönnsirap och en nypa salt och peppar tillsammans i en liten skål. Fortsätt att vispa medan du sakta häller i olivoljan tills dressingen tjocknar. Smaka av och justera sedan med mer salt, peppar eller lönnsirap.

      Alternativt kan du lägga alla ingredienserna till dressingen i en burk, stänga locket och skaka tills den tjocknar.

      • Montera sallad
      • Fördela salladen mellan salladsskålar. Strö ut jordgubbar, gurka, apelsinskivor och kanderade valnötter ovanpå salladen, bryt sedan getosten i stora smulor och fördela mellan salladerna.

        Häll balsamicodressingen över varje sallad och servera.

Adam och Joannes tips

  • Beroende på hur rik och söt din balsamvinäger smakar, behöver du kanske inte lönnsirapen tillsatt i dressingen. I allmänhet är den dyraste balsamvinägern, desto rikare och tjockare blir den.
  • Näringsfakta: Näringsfakta nedan är uppskattningar. Vi har använt USDA-databasen för att beräkna ungefärliga värden.

Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #toppratter.se — Vi älskar att se dina skapelser på Instagram och Facebook! Hitta oss: @toppratter.se

Näring per portion: Serveringsstorlek 1/4 av receptet / Kalorier 388 / Totalt fett 30,7 g / Mättat fett 7,2 g / Kolesterol 13,1mg / Natrium 371,7mg / Kolhydrat 23,5 g / Kostfiber 4,7 g / Totalt socker 15g / Protein 9,8 g

FÖRFATTARE: Adam och Joanne Gallagher





Source link

Rate this post

Leave a Reply