Detta enkla squashrecept gör läckert mjuk, smörig och söt mikrovågsugn ekollon squash på några minuter!
Koka upp en squash eller två med smör, farinsocker och kanel för den perfekta enkla sidorätten!

Söt & Salt Squash
- Acorn squash smakar bra i mikron även om den lagar mat på en bråkdel av tiden jämfört med ugnen.
- En liten ekollon squash kan motsvara två portioner, en större kan göra upp till 4 portioner!
- Koka dem söta med farinsocker och smör eller tillsätt dina egna salta kryddor.
- Gör dem som de är eller gör dem fyllda med dina favoritfyllningar som mald korv, brunt ris, spenat eller torkade tranbär för en festlig förrätt!

Ingredienser och variationer
Acorn Squash: En hel ekollon squash ska vara mörk på utsidan och kännas tung i händerna utan några mjuka fläckar. Acorn squash kan variera i storlek från 8 oz till cirka 1 ½ lbs. Det här receptet använder en medelstor squash, cirka 1 lb.
Kryddor: Håll det sött som det här receptet eller gör det välsmakande med en DIY kryddblandning som citronpeppar och ett stänk parmesanost.
VARIATIONER
- En snabb pensel av lönnsirap, honung, kan användas i stället för ett stänk av socker. Sockerersättningar fungerar också bra.
- Lägg till en skvätt sriracha för en ny smak!
- Smält baconfett slår verkligen upp smaken för en välsmakande ekollon squash istället för smör.



Hur man lagar Acorn Squash i mikrovågsugn
- Skär squash på mitten vertikalt, gröp ur insidan med en sked och kassera fröna (eller koka dem som rostade pumpafrön).
- Lägg squash med skuren sida ned i en ugnsform. Koka tills det bara är mjukt enligt receptet nedan.
- Vänd på squashen och pensla med smör, socker och kanel. Mikrovågsugn, några minuter till.
Servera varm på egen hand eller med lite svampris eller ugnsrostade grönsaker.

Matrester?
- Förvara överbliven mikrovågssquash i en täckt behållare i kylskåpet i upp till 3 dagar.
- Värm upp i mikrovågsugnen eller hacka och lägg till en wok, en gryta eller en omelett. Gör en hälsosam inpackning genom att lägga till grönsallat för en energigivande arbetsdagslunch!
- Frys in portioner i påsar med dragkedja i upp till 4 månader. Tina före användning.
Söt & Salt Squash
Har du gjort denna Microwave Acorn Squash? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

Mikrovågsugn Acorn Squash
Acorn squash med farinsocker, kanel och smör, mikrovågsugn tills den är helt mjuk.
-
Skär squashen på mitten vertikalt. Använd en stor sked för att ösa ur fröna och kasta dem.
-
Lägg squashen i en ugnsform, skärsidan nedåt med 2 msk vatten.
-
Mikrovågsugn squashen i 8-10 minuter eller tills den är mjuk och nästan genomstekt när den stickas med en gaffel.
-
Medan squashen kokar, blanda mjukat smör, farinsocker, kanel och salt. Vänd på squashen och pensla med smörblandningen. Mikrovågsugn i 2 minuter till.
- Acorn squash kan variera i storlek från 1/2 lbs till 3 lbs, tillagningstiden kommer att variera.
- Mikrovågor kan variera, och en del squash kommer att ha tunnare och tjockare kött. Kontrollera mindre squash vid 5 minuter, större squash kan behöva så lång tid som 10-12 minuter.
- Om du lagar två mindre squash (fyra halvor) kommer tillagningstiden att öka till 9-10 minuter.
- Överbliven squash kan förvaras i en täckt behållare i kylen i upp till 3 dagar.
- Frys ned kylda portioner i en påse med dragkedja i upp till 4 månader. Lägg till soppor, grytor eller grytor.
Kalorier: 74 | Kolhydrater: 13g | Protein: 1g | Fett: 3g | Mättat fett: 2g | Fleromättat fett: 0,2g | Enkelomättat fett: 1g | Transfett: 0,1g | Kolesterol: 8mg | Natrium: 99mg | Kalium: 377mg | Fiber: 2g | Socker: 1g | Vitamin A: 483IU | C-vitamin: 12mg | Kalcium: 38mg | Järn: 1mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.



