Denna mjölkigaste chokladglass är gjord av helmjölk, grädde och evaporerad mjölk och har massor av chokladsmak tack vare bittersöt choklad och kakaopulver.

Att smaka, säger de, är att tro. Med denna mjölkigaste chokladglass är den behagliga, mjölkiga chokladen med överlägsen krämighet precis som en bit fin schweizisk mjölkchoklad. Och det är inte bara att tro på det fruktansvärt djärva påståendet från titeln på detta recept, det är att tro att det fruktansvärt djärva påståendet från titeln på detta recept kan uppnås utan ägg. Jag står fast vid det påståendet – det är så bra.–Jeni Britton Bauer

VARFÖR TILLÄGGAR MAN MAJSSIRP TILL GASS?

Först och främst – lätt majssirap är inte samma sak som majssirap med hög fruktos, så låt oss ta det ur ekvationen. Majssirap med hög fruktoshalt är en kemiskt bearbetad form av glukos som används i de flesta bearbetade livsmedel. Det säljs inte i livsmedelsbutiker som råvara heller. Lätt majssirap är det dock helt enkelt ett socker som har extraherats från majs och bearbetats till flytande form. Majssirap från hyllan är ren glukos, ibland med vanilj (ljus majssirap) eller melass (mörk majssirap) tillsatt. När den tillsätts till glass eller frysta godsaker, ger den en jämnhet som du inte skulle få av enbart socker. Majssirap hindrar socker från att omkristallisera när det är fryst – vilket skulle skapa den isiga, taggiga konsistensen du ibland får i sorbet eller glass.

  • Kombinera 2 matskedar av mjölken med majsstärkelsen i en liten skål för att göra en slät uppslamning.

  • Hacka chokladen och lägg den i en medelstor skål.

  • Fyll en stor skål med is och vatten.

  • Kombinera den återstående mjölken, grädden, evaporerad mjölk, socker och majssirap i en 4-liters kastrull och låt koka upp på medelhög värme. Tillsätt kakaon, vispa tills den är införlivad och fortsätt att koka i 4 minuter.

  • Ta kastrullen från värmen och vispa gradvis i majsstärkelsen. Koka tillbaka blandningen på medelhög värme och koka under omrörning med en värmebeständig spatel tills den tjocknar, cirka 1 minut. Ta bort från värmen.

  • Vispa gradvis ner den varma mjölkblandningen i chokladen. Tillsätt saltet och vispa tills chokladen smält.

  • Häll blandningen i en 1-liters återförslutningsbar plastpåse och sänk ned den förseglade påsen i isbadet. Låt stå, tillsätt mer is vid behov, tills blandningen är genomkyld, cirka 30 minuter.

  • Häll glassbotten i glassmaskinen och bearbeta tills den är tjock och krämig enligt maskinens instruktioner.

  • Packa glassen i en återförslutningsbar behållare, tryck ett bakplåtspapper direkt mot ytan på glassen och förslut den med ett lufttätt lock. Förvara den i den kallaste delen av frysen tills den är fast, minst 4 timmar. Häll upp i skålar, lägg den på en kon eller ta helt enkelt en sked.

Servering: 0,5 koppKalorier: 323 kcalKolhydrater: 33 gProtein: 5 gFett: 20 gMättat fett: 12 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 6 gTransfett: 1 gKolesterol: 64 mgNatrium: 139 mgKalium: 260 mgFiber: 2 gSocker: 28 gVitamin A: 676 IUC-vitamin: 1 mgKalcium: 152 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2011 Jeni Britton Bauer. Foto © 2011 Stacy Newgent. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Du måste verkligen lägga dina pengar där din mun är när du förklarar att din glass är den “mjölkigaste chokladen” – och det här receptet levererar just det. Den här glassen smakar som frusen varm fudgesås. Det kan inte vara lättare att göra. Det svåraste är att vänta på att glassen ska stelna i frysen.

Jag skulle älska att prova den här glassen med några inblandningar som marshmallows eller vita chokladbitar.

Från min tonårsdotters mun: “WOW, det här är fantastiskt! Precis som den goda dyra glassen man bara köper några gånger om året!”

Slutresultatet är verkligen en mycket rik, krämig, slät och chokladglass som kommer att imponera både barn och vuxna. Jag måste dock säga att nästa gång måste jag tredubbla receptet eftersom detta kändes som en aptitretare för vår familj. Och vi har inte ens sötsugar. Receptet frågar efter en fryst burk att snurra den i, men vi har ingen sådan pryl. Jag gjorde det på gammaldags sätt, genom att skaka i hand, och det fungerade vackert.

Jeni gör en fantastisk glass. Wow. Det är den mjölkigaste chokladglassen i världen!

En liten varning. När du har lagt till majsstärkelseuppslamningen kommer glassbasen att tjockna snabbt, vilket gör att den tjocka basen belastar din glassmaskin. Min glassmaskin kunde helt enkelt inte hänga med, vilket resulterade i glass som var mer som en frusen pudding. Men det är fortfarande fantastiskt.

Barndom återbesökt för vuxna. Titeln på detta recept fick mig att tänka på min favoritglass från den lokala snabbköpet, Southern Milk Chocolate. Det är en lätt, krämig, milt chokladglass och ett trevligt motgift mot de överdrivna dubbel- och tredubbla mörka chokladglassarna du ser så många av dessa dagar. Den här glassen kommer ut med en härlig, rik, krämig smak samtidigt som den innehåller mycket choklad. För mig är det den perfekta balansen. Konsistensen är underbar och så förblir den även efter en stund i frysen.

Perfekt för en miljon av de mest vardagliga men sublima användningsområdena, som den enklaste av glassstrutar – en skopa choklad utan något tillsatt, doppat eller strö. Intensivt choklad, men det är också bara kall, fast glass som sjunker djupare in i struten för varje svep med tungan.

Jag är så glad att jag gav det här receptet en virvel i min nya glassmaskin. Det var fantastiskt och konsistensen är läcker. Jag håller med om att det här är någon av den mjölkigaste chokladglassen jag någonsin har ätit. Istället för lätt majssirap använde jag honung. Jag använde också 60% bittersöt choklad och slängde i några helrostade hasselnötter för extra crunch. Jag hoppas få tag i Jenis bok så snart som möjligt!

Ett bra recept på glass utan ägg. Även om titeln säger “mjölkigast”, är den definitivt mer än mjölkig. Det är en stark, krämig och len chokladglass.

Otroligt nog är majsstärkelsen inte tydlig i smaken eller konsistensen. Jag kylde den i kylen över natten innan jag kärnade den och ett ljust skinn hade bildats på ytan, dock löste en ordentlig omrörning upp det hela. Jag bearbetade den i cirka 40 minuter i min glassmaskin. Jag tror att detta kommer att bli en ny favorit hos mig.

Den här glassen är verkligen anmärkningsvärt krämig. Medan jag kokade basen var jag noga med att hålla koll när mjölkblandningen började bubbla upp högt (nästan över grytan). Jag flyttade bort grytan från värmen ett ögonblick för att fixa glassbotten och satte tillbaka den till värmen. Jag var inte säker på att det var säkert att hälla den varma glassbasen i en plastpåse så jag lät min svalna i cirka 15 minuter först, la den sedan i plastpåsen och sänkte den i isbadet.

När glassen väl har gått igenom frysningsprocessen (som tar ungefär dubbelt så lång tid som andra glassbottnar) är den fortfarande ganska mjuk. Glassen behöver tid i frysen för att stabilisera sig. När den har legat i frysen i minst fyra timmar så öser den ur sig nästan gelatolikt. Den är krämig och smälter i samma ögonblick som den träffar tungan. Det blev en riktig hit och det blev inga rester.

Den här glassen var utsökt och alla mina chokladälskande testare njöt av den. De älskar alla mörk choklad och tillägget av den bittersöta chokladen var en hit.

Jag följde anvisningarna till ett T och allt gick bra … tills jag lade basen i den frysta burken och la den till min glassmaskin. Den stängdes aldrig av. Det var kanske inte meningen eftersom du packar glassen i en förvaringsbehållare och sedan lägger den i frysen i minst 4 timmar. Den blev visserligen tjock och krämig i maskinen, men frystes aldrig, inte ens efter över en timme. Till slut tog jag ut den ur min maskin och fortsatte med instruktionerna om hur man packar och fryser in den.

Efter 4 timmar var det perfekt och gott. Jag kommer definitivt att göra den här igen eftersom vi älskar att göra glass på sommaren till söndagens familjeträffar. Nästa gång kommer jag förmodligen göra en dubbel batch dock eftersom den här var borta på några minuter. Tur att jag gjorde lite hemmagjord vanilj också.

Låt dig inte luras av titeln – det här är inte en mjölkchokladglass. Det är väldigt, väldigt chokladglass med mjölk i. Och det är läckert. En explosion av ren chokladsmak och den silkeslenaste konsistensen någonsin.

Om du är bekant med Jenis recept kommer du att bli förvånad över att se att den här inte innehåller färskost, men den har en annan överraskande ingrediens – indunstad mjölk. Frånvaron av ägg i detta recept betyder att du inte behöver oroa dig för att sila bort kokta äggbitar.

Resultaten var mer av en tät rik gelato än mjölkig glass men den var underbar med en mycket len ​​mjölkchokladsmak snarare än den mörka chokladen jag vanligtvis hittar i rika glassar. Jag hade aldrig använt majsstärkelse i ett glassrecept tidigare men det fungerade bra och gick ihop väldigt lätt.

Det här gör jag gärna igen. Och jag älskade att den inte innehöll ägg, ingen oro över vem som kan eller inte kan ha den här glassen.

Ursprungligen publicerad 8 juni 2012

Source link

Rate this post

Leave a Reply