Precis när jag trodde att våra sega pumpakakor inte kunde bli bättre fick jag tanken att lägga till choklad! Och inte vilken gammal choklad som helst, Cadbury choklad!

Ni vet de där perfekta små godisöverdragna chokladäggen som svämmar över livsmedelsbutikerna vid påsk? De är beroendeframkallande! Nu kan du hitta dem på hösten i deras skördeblandning och vid jul. Det var svårt nog att behärska mig i påsktid med miniäggen men nu höst och jul också?!

Till fan! Unna sig! Cadbury, jag ser dig! Och jag ska lägga till dig till mina favoritpumpakakor! Dreglande!

en bild av en bunt med sega pumpakakor fyllda med cadbury-chokladbitar. Den översta kakan är bruten på mitten och insidan av kakorna syns.

Ingredienser för Cadbury Pumpkin Cookies

Du behöver några ingredienser utöver din vanliga kaka torra och våta ingredienser för detta kakrecept … pumpapuré, naturligtvis, pumpapajkrydda, lönnsirap och Cadbury-chokladen. Här är din fullständiga inköpslista:

Småkakor

  • Smör – vi kommer att bryna smöret först, älskar den nötsmaken
  • Brunt socker – på grund av melasset fungerar det faktiskt annorlunda vid bakning. Smaken är varmare, ja, men ännu viktigare är den lätt sur så att kakorna blir fuktiga och sega jämfört med rakt vitt socker. Det är därför du i saker som snabba bröd eller pannkakor kan se lite vitt socker men sällan brunt eftersom vi vill ha en mjukare, fluffigare konsistens
  • Mörkt brunt socker – har mer melass än ljust farinsocker och hjälper till att tynga ner kakan och hålla den tät
  • Äggula – inklusive endast äggulan gör att kakorna blir sega och inte kakaktiga
  • Lönnsirap – äkta lönnsirap är perfekt, smaken och färgen gör dessa kakor till himmelriket
  • Vanilj – smak
  • Pumpapuré – se till att du får vanlig pumpapuré och inte fyllning med pumpapaj
  • Mjöl – bara vanligt mjöl för alla ändamål
  • Bakpulver – jäsmedel
  • Bakpulver – jäsmedel
  • Salt – förhöjer sötman
  • Pumpkin Pie Spice – om du inte har en behållare med pumpa paj kryddadu kan göra din egen genom att kombinera kanel, ingefära, muskotnöt, kryddpeppar och kryddnejlika
  • Kanel – smak
  • Mini Cadbury Eggs – du borde kunna hitta dessa i vilken mataffär som helst

Kanel Socker Topping

  • Mörkt brunt socker – kan vara klumpigt men kan lätt brytas upp genom att slå i fingertopparna
  • Socker – balanserar ut det rikare smaksatta farinsockret
  • Kanel – i kombination med sockerarterna är det den godaste toppingen för dessa kakor och jag älskar den lätta crunchen den ger till utsidan

Måtten för varje ingrediens står i receptkortet i slutet av inlägget.

en bild av flera sega pumpakakor laddade med cadbury-chokladbitar utspridda på en plåt av metall.

Hur man gör Cadbury Pumpkin Cookies

Jag nämnde ovan att vi skulle börja med att bryna smöret, så jag ska förklara det först och sedan hoppa in i att göra kakdegen.

Hur man bryr smör

  1. Om du kan, använd en ljus stekpanna så att du kan se när smöret börjar ändra färg och ställ det på medelhög värme.
  2. Skiva smöret i 1/2 tums bitar och lägg det i stekpannan.
  3. Låt det koka tills det börjar skumma och ändras till en bärnstensfärgad färg med bruna fläckar. Det kommer att vara väldigt doftande också. Ta genast bort den från värmen för att stoppa tillagningsprocessen.

Du har lyckats brynt smör!

För kakorna

  1. Flytta det brynta smöret till en separat skål. Låt den svalna på bänken och sedan i kylen.
  2. Medan smöret svalnar, vispa ihop alla torra ingredienser i en stor skål och förbered kanelsockret (se avsnittet nedan).
  3. Tillsätt det avsvalnade bruna smöret och sockerarterna i en stavmixerskål och blanda väl. Tillsätt sedan vanilj och äggula och blanda igen.
  4. Rör ner pumpan.
  5. Tillsätt långsamt de torra ingredienserna och blanda tills det precis blandas.
  6. Vik i Cadbury-chokladbitarna tills de är jämnt blandade.
  7. Värm ugnen och klä en bakplåt med en silpat eller bakplåtspapper.
  8. Rulla degen till bollar och rulla sedan i kanelsockerblandningen.
  9. Baka och njut!

Till kanelsockret

  1. I en liten skål, kombinera socker och kanel, använd fingrarna för att bryta upp bitar av farinsocker.

Alla dessa instruktioner finns i receptkortet nedan. Du kan även skriva ut och spara receptet där.

ett foto av en pumpakaka full av cadbury-chokladbitar. kakan har brutits på mitten och de två halvorna är staplade på varandra med mitten vänd mot kameran.

Kan du göra pumpapuré av färsk pumpa?

För att göra puré, skär och kärna ur en pumpa. Vänd bitarna upp och ner på en plåt och rosta i ugnen tills de är mjuka.

När det är klart, ös upp den mjukgjorda pumpan och lägg i en mixer.

Puré.

Behöver pumpakakor kylas?

Pumpakakor kan förvaras i rumstemperatur. De håller sig i 3-4 dagar. Vill du att de ska hålla längre kan du ha dem i kylen i 6-7 dagar.

en bild av flera sega pumpakakor fulla av cadbury-chokladbitar utspridda på en plåt i metall.

Kan man frysa pumpakakor?

Lägg kylda kakor i ett enda lager på plåten och frys in.

När den är fryst, överför du till kraftiga fryspåsar och frys in i upp till 2 månader.

Du kan även frysa in degen innan du gräddar dem. Låt degen svalna i kylen i cirka en timme, häll sedan till en boll och rulla i kanelsockerblandningen. Lägg bollarna i en fryspåse med ziplock av plast.

Degen håller sig i kylen i upp till 2 månader. Grädda den enligt anvisningarna men lägg till 2 eller 3 minuter till gräddningstiden.

Om en seg, tät och mjuk pumpakaka med bitar av drömmande krämig choklad är vad du är ute efter, prova dessa Cadbury choklad pumpa kakor! De kommer definitivt att bli din favorit höstdessert.

Fler pumpabakade varor du kommer att älska:

ett foto av en bunt med sega pumpakakor fyllda med cadbury-chokladbitar.  den översta kakan bryts på mitten och insidan av kakorna syns.

Mini Cadbury Choklad Pumpkin Cookies

Förberedelsedags: 25 minuter

Tillagningstid: 12 minuter

Total tid: 37 minuter

Serveringar: 24

Småkakor

  • 1 Kopp Smör osaltad
  • 1 Kopp Brunt socker
  • 1/2 Kopp mörkt brunt socker
  • 1 Äggula stor
  • 3 Matskedar Lönnsirap
  • 1 tesked Vanilj
  • 1/2 Kopp Pumpapuré
  • 2 1/4 Koppar Mjöl
  • 1 tesked Bikarbonat
  • 1/2 tesked Bakpulver
  • 1/2 tesked Salt
  • 1 1/2 teskedar Pumpapaj krydda
  • 3/4 tesked Kanel
  • 1 Väska Godis mini Cadbury Ägg, skördeblandning, hackad i halva bitar

Kanel Socker Topping

  • 1 Matsked mörkt brunt socker
  • 2 Matskedar Socker
  • 1 tesked Kanel

För kakorna

  • I en stekpanna på medelhög värme, tillsätt smöret och koka tills det skummar och börjar få en bärnstensfärgad färg med bruna fläckar på botten av pannan. Ta av från värmen och häll upp i en skål så att den inte fortsätter koka. Lukten ska vara väldigt doftande. Ställ åt sidan för att svalna i 20 minuter och ställ sedan i kylen i ytterligare 10 minuter.

  • I en stor skål, vispa ihop de torra ingredienserna, ställ åt sidan.

  • I en mixerskål i en stavmixer, använd en spatel för att skrapa ner smöret i skålen och vispa ihop smör och socker i 1 minut. Tillsätt vanilj och äggula och blanda igen.

  • Rör till sist ner pumpan.

  • Häll långsamt alla torra ingredienser i mixern och vispa igen tills de blandas. Rör ner Cadbury-bitarna.

  • Ställ in i kylen medan du förvärmer ugnen och förbereder kanelsocker.

  • Värm ugnen till 350 grader och klä en bakplåt med en silpat.

  • Rulla degen till bollar och rulla sedan ner i sockerblandningen.

  • Grädda i 12 minuter och njut!

Till kanelsockret

  • I en liten skål, kombinera brunt och vitt socker och kanel, använd fingrarna för att bryta upp bitar av farinsocker.

Kakor håller sig i 2 veckor i en lufttät behållare

Näringsinnehåll

Mini Cadbury Choklad Pumpkin Cookies

Mängd per portion (1 g)

Kalorier 181
Kalorier från Fat 72

% Dagligt värde*

Fett 8g12 %

Mättat fett 5 g31 %

Transfett 1g

Fleromättat fett 1g

Enkelomättat fett 2g

Kolesterol 28mg9 %

Natrium 121mg5 %

Kalium 61mg2 %

Kolhydrater 26g9 %

Fiber 1g4 %

Socker 17 g19 %

Protein 1g2 %

Vitamin A 1042IU21 %

C-vitamin 1 mg1 %

Kalcium 27mg3 %

Järn 1 mg6 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.

KOM IHÅG ATT PRENUMERERA PÅ vår GRATIS Oh Sweet Basil NYHETSBREV OCH FÅ ENKLA RECEPT LEVERERADE I DIN INKORTA VARJE DAG!

När du provar ett recept, använd hashtaggen #toppratter.seINSTAGRAM för en chans att bli med i våra berättelser! FÖLJ ÅH, SÖT BASILKA PÅ FACEBOOK | INSTAGRAM | PINTEREST | TWITTER FÖR ALLT VÅRT SENASTE INNEHÅLL, RECEPT OCH BERÄTTELSER.





Source link

Rate this post

Leave a Reply